breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Θα αχρηστεύσουν τα ανθρώπινα σώματα;;; Δυστυχώς το παραμύθι έχει και δράκο – ΒΙΝΤΕΟ «φωτιά»

 

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, η Πρωτοβουλία Cyber ​​Statecraft στο Κέντρο Διεθνούς Ασφάλειας του Brent Scowcroft του Atlantic Council φιλοξένησε μια συζήτηση για το τρέχον ερευνητικό πρόγραμμα Nonresident Senior Fellow, Andrea Matwyshyn: Το ίντερνετ των σωμάτων, κάτι που επιδιώκει να συνδέσει τους ανθρώπους με την τεχνητή νοημοσύνη 

Η τεχνητή Νοημοσύνη θα έχει την δική της προσωπικότητα και θα θέλει τους πάντες συνδεδεμένους σε αυτή μέσω του ιντερνέτ των σωμάτων για αρχή.

Έχουν αρχίσει και γίνονται όλο και πιο γνωστές οι τεχνολογίες του Internet of Bodies – Ίντερνετ των Σωμάτων, οι οποίες φυσικά εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία του IoT και συνδέουν το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ με το διαδίκτυο (!)

Μεταξύ άλλων είχε μιλήσει η Δρ Andrea M. Matwyshyn, ακαδημαϊκός και συγγραφέας, της οποίας το έργο επικεντρώνεται στην διασταύρωση του τεχνολογικού σχεδιασμού, της πολιτικής καινοτομίας και του νόμου, ιδιαίτερα της ασφάλειας των πληροφοριών/ «κυβερνοασφάλειας», της τεχνητής νοημοσύνης/μηχανικής μάθησης, της τεχνολογίας υγείας και της πληροφορικής και της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών!

Όπως είχε δηλώσει:

«Αυτό το έργο αποκαλείται ”διαδίκτυο των σωμάτων”. Κι ενώ αυτό μπορεί να ηχεί κάπως σαν επιστημονική φαντασία για ορισμένους από εσάς, υπάρχει μια ορατή μετάβαση από το ”διαδίκτυο των πραγμάτων” σ’ αυτό το δίκτυο που συνδέεται περισσότερο στο σώμα που αποκαλώ ”το διαδίκτυο των σωμάτων”.

”Το διαδίκτυο των σωμάτων” θα σημαίνει, για πρώτη φορά, ότι λογισμικό θα αρχίσει να προκαλεί βλάβες στα ανθρώπινα σώματα (σ.σ. σε σημείο στο οποίο θα αχρηστευτούν και δεν θα χρειάζονται καν, προκειμένου το ανθρώπινο πνεύμα να «συνδεθεί» με την τεχητή νοημοσύνη;;;) με κάποια τακτικότητα… Αυτό αποτελεί ένα νέο βήμα για την νομοθεσία συγκεκριμένα, να αντιμετωπίσει και να επιλύσει τις βλάβες που θα προκύψουν από αυτό.

Το ”διαδίκτυο των σωμάτων” θα μας αναγκάσει να θέσουμε στους εαυτούς μας ορισμένες ενδεχομένως άβολες ερωτήσεις για τα ανθρώπινα σώματά μας κι αν θα τα ”διορθώσουμε” ή αν θα τα βελτιώσουμε και για το πως βλέπουμε το μέλλον του ανθρώπινου σώματος μέσα σε μια τεχνολογικά ωθούμενη κοινωνία».

 

 

Το Ίντερνετ του Σώματος μπορεί να λειτουργήσει κυρίως μέσω εμφυτεύσιμων συσκευών, όπως για παράδειγμα στην καρδιά, οι οποίες μπορούν να παρέχουν, σε πραγματικό χρόνο, συνεχείς πληροφορίες, σχετικά με τις καρδιακές διακυμάνσεις του ασθενούς. Αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να ρυθμίσουν τους καρδιακούς παλμούς σε ασθενείς, των οποίων οι καρδιές κτυπούν πολύ γρήγορα ή πολύ αργά, και μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας.

Πέραν τούτου, η Amazon έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίες, σε σχέση με ένα βραχιολάκι που έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί και να καταγράφει τις θέσεις των εργαζομένων και τις κινήσεις των χεριών. Εάν το βραχιολάκι εντοπίσει χαλάρωση στην παραγωγικότητα, τότε θα δονείται για να ωθήσει τον υπάλληλο να επικεντρωθεί.

Υπάρχει ανησυχία, σχετικά με το εάν η τεχνολογία που περιγράφεται στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Amazon ενδέχεται να παραβιάζει το δικαίωμα των εργαζομένων στην ιδιωτική ζωή. Το βραχιολάκι θα στέλνει παλμούς υπερήχων σε προκαθορισμένα διαστήματα, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των χεριών των εργαζομένων.

Οι συσκευές IoB που χρησιμοποιούνται ήδη και αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη μπορούν να παρακολουθούν, να καταγράφουν και να αποθηκεύουν τις τοποθεσίες των χρηστών, τις σωματικές λειτουργίες, καθώς και ό, τι βλέπουν, ακούνε και ακόμη και ό,τι ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ!!! Σύμφωνα με τους ερευνητές του RAND, υπάρχουν πολλές άλυτες ερωτήσεις, σχετικά με το ποιος έχει την εξουσία, να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα – και πώς μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ IoB Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΤΣΙΠ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΥΠΕΡΝΟΗΜΟΣΥΝΗ!!!! Στο τέλος δεν θα τους ενδιαφέρουν καν τα σώματα!!!

 

photo freepik

el.gr

Back to top button