breaking newsΔιεθνή

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ με Ρωσία και Κίνα: Οι Αμερικανοί φέρνουν όλο και πιο κοντά τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Κλιμακώθηκε ακόμα περαιτέρω η κρίση μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από ρωσικό μαχητικό καθώς οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία για «απερίσκεπτη» συμπεριφορά.

H αναχαίτιση έγινε περί τα 100 χλμ. από την Κριμαία κι ενώ στην περιοχή ίπτανται ένα ιταλικό AWACS G-550 κι ένα αμερικανικό ανθυποβρυχιακό P-8A Poseidon για να παρακολουθήσουν την κατάσταση

Ρουμανικά μαχητικά MiG-21 Lancer (εκσυγχρονισμένα από το Ισραήλ με σύγχρονο ραντάρ) απογειώθηκαν και περιπολούσαν στην περιοχή.

Αμερικανικά, γαλλικά και βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη που μετασταθμεύουν στην Ρουμανία είναι από χθες σε ετοιμότητα απογείωσης, ενώ και στις ρωσικές βάσεις της Κριμαίας υπάρχει ετοιμότητα.

Επίσης οι α/α συστοιχίες των S-400 στην Κριμαία έχουν πλήρη συναγερμό, ενώ έχουν ανακληθεί και οι άδειες του προσωπικού. Οι S-400 καλύπτουν ολόκληρη την Κριμαία και την Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ακτές της Ρουμανίας και κάθε ρουμανικό ή γενικά ΝΑΤΟϊκό μαχητικό που απογειώνεται από τα ρουμανικά αεροδρόμια μπαίνει αυτόματα εντός της εμβέλειάς τους!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της θα αυξάνεται κατά 7,2 τοις εκατό ετησίως. Αυτή η είδηση ​​έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Τσιανγκ, που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο, ανέφερε ότι ο στρατός της χώρας «θα πρέπει να ενισχύσει την στρατιωτική εκπαίδευση και την ετοιμότητα σε όλους τους τομείς». Αναφέρεται επίσης σε «κλιμακούμενες εξωτερικές προσπάθειες καταστολής και συγκράτησης της Κίνας».

Λόγω της προσπάθειας των ΗΠΑ να προκαλέσουν την Κίνα, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έχει πλέον εμπλακεί σε μια αυξανόμενη κούρσα εξοπλισμών και στρατιωτικό ανταγωνισμό. Το Πεκίνο δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμμετάσχει. Η Ουάσιγκτον, υπό την «ταμπέλα» της στρατηγικής της «Ινδο-Ειρηνικού», έχει ξεκινήσει μια στρατιωτικοποίηση της περιοχής που επικεντρώνεται στην ανάσχεση της ανόδου της Κίνας.

Για τον σκοπό αυτό, οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει ομάδες κρατών με στόχο την Κίνα, το ένα είναι το Quad – με την Αυστραλία, την Ινδία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ – και το άλλο είναι το AUKUS, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν πιέσει με επιτυχία τις Φιλιππίνες να επεκτείνουν την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο νησιωτικό έθνος. Προκάλεσαν επίσης σκόπιμα για το ζήτημα της Ταϊβάν και αποχώρησαν από τις υφιστάμενες δεσμεύσεις προς την Κίνα, προκειμένου να επιτρέψουν την κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης δραστηριοποιηθεί στην αναβάθμιση των περιφερειακών συμμάχων τους, με πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα τη δέσμευση της Ιαπωνίας να διπλασιάσει τις στρατιωτικές της δαπάνες και να αγοράσει εκατοντάδες αμερικανικούς πυραύλους κρουζ. Αυτή η στρατιωτικοποίηση συμπληρώνει την παράλληλη επέκταση των κυρώσεων και των εμπάργκο με στόχο να αναχαιτιστεί η άνοδος της Κίνας σε τεχνολογίες προηγμένης τεχνολογίας που θεωρούν οι ΗΠΑ ότι συμβάλλουν άμεσα στις στρατιωτικές δυνατότητες του Πεκίνου.

Η Κίνα έχει απειλήσει ακόμα και με πόλεμο, με τις ΗΠΑ να «γαργαλάνε» τις δύο υπερδυνάμεις στα σύνορά τους με κάθε σενάριο να είναι πλέον πιθανό, ακόμα και της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ εκτός των συνόρων της Ουκρανίας!!!

 

el.gr

photo freepik

Back to top button