Διεθνή

Μολών Λαβέ από τον ηγούμενο και τους μοναχούς της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ!

Οι μοναχοί της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν θα συμμορφωθούν με την εντολή να εγκαταλείψουν το μοναστήρι κατόπιν αιτήματος των ουκρανικών αρχών, δήλωσε ο ηγούμενος της Λαύρας, Μητροπολίτης Παύλος.
«… τώρα υπάρχουν νόμοι που μας απειλούν… Δεν είμαστε «συνεργάτες», είμαστε πολίτες της χώρας μας, είμαστε άνθρωποι που ζούμε εδώ από το 1988, πολλοί δεν έχουν άλλο μέρος από αυτό», προσθέτει. τονίζοντας ότι η UOC δεν είναι κατά των επιθεωρήσεων.

Επιτέλους κι ένα ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Oι εκατοντάδες μοναχοί της Λαύρας Σπηλαίων θεματοφύλακες μιας μακραίωνης παράδοσης και ιερών κειμηλίων μεταξύ αυτών των άφθορων σκηνωμάτων των ασκητών της που προχθές το θρασίμι Υπ. Παρα-πολιτισμού και Υποκουλτούρας των εκκλησιομάχων ναζήδων τα αποκάλεσε μουσειακά εκθέματα δεν έχουν άλλη επιλογή. Πρέπει να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας. Να μην καταπατήσουν τον όρκο τους στη μονή της μετανοίας τους να μην την παραδώσουν στα ΝΑΤΟικά αποβράσματα στους σχισματικούς χριστιανοναζήδες ταλιμπάν την ιστορία της Μονής, να μην εκχύσουν από φόβο τη χάρη… σαν να είναι μια κοινή καρδάρα. Να υπερασπιστούν το κάστρο της Ορθοδοξίας έναντι του βέβηλου Ζελένσκι, Ερντογάν 2.

Πρέπει να ετοιμαστούν για μαρτύριο και καλή μαρτυρία για Ομολογία. Όλη η Ορθοδοξία έχει στραμμένα τα μάτια της πάνω τους. Είναι στην πρώτη γραμμή… Το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο…..Δεν διαπραγματεύεσαι με τρομοκράτες της Μαιντάν με τους δοσίλογους της Ορθοδοξίας με τους συνεργάτες του Δ’ Ράιχ. Είναι κάτι σαν τους ΑγιοΤαφίτες φύλακες του ιερού δεν είναι απλοί μοναχοί που πήγαν να σώσουν τη ψυχή τους. Είναι εκεί για να διαφυλάξουν και να περισώσουν αν και όποτε χρειαστεί πρωτίστως την ιστορική μνήμη το ιερό βίωμα των προκατόχων τους να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία στο Πνευματοδρόμιο της Χάριτος, το απαραβίαστο της πίστης. Είναι η ώρα της σύλληψης του Ιησού μην σκορπίσουν σαν φοβισμένοι μαθητάδες μπροστά στη σπείρα. ελήλυθεν η ώρα

Νῦν ἡ ψυχή μου τετάρακται, καὶ τί εἴπω; πάτερ, σῶσον με ἐκ τῆς ὥρας ταύτης. ἀλλὰ διά τοῦτο ἦλθον εἰς τὴν ὥραν ταύτην……..

ἐὰν ἐμοὶ διακονῇ τις, ἐμοὶ ἀκολουθείτω, καὶ ὅπου εἰμὶ ἐγώ, ἐκεῖ καὶ ὁ διάκονος ὁ ἐμὸς ἔσται· 

dimpenews.com

Back to top button