Διεθνή

Ρωσικό ”καμικάζι” Su-27 κατέρριψε με σύγκρουση drone των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.. Όλο και πιο κοντά στην άμεση σύγκρουση… ΝΑΤΟικές ασκήσεις σ΄οδομαχίες σε πολλές γαλλικές πόλεις.

Ρωσικό ”καμικάζι” μαχητικό Su-27 κατέρριψε με σύγκρουση ένα drone American Reaper μαζί του πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.. Όλο και πιο κοντά στην άμεση σύγκρουση… ΝΑΤΟικές ασκήσεις σ΄οδομαχίες σε πολλές γαλλικές πόλεις. Προφανώς ετοιμάζονται για γενίκευση υφιστάμενου πολέμου όσο κι εμφυλίων σ’ ευρωπαϊκό έδαφος. Ετοιμάζονται για πόλεμο εντός αστικής ζώνης…Αλλαγή στρατιωτικού δόγματος των Ρώσων καμικάζι τα μαχητικά τους. Το κατέβασε…

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 συγκρούστηκε με αμερικανικό drone MQ-9 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ (EUCOM).

«Γύρω στις 7:03 π.μ. CET, ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη Su-27 χτύπησε τoν έλικα (UAV) ενός MQ-9», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η διοίκηση διευκρίνισε ότι το drone έπεσε σε διεθνή ύδατα μετά τη σύγκρουση. Εικάζεται ότι λίγο πριν από αυτό το Su-27 φέρεται να έκανε «ανασφαλείς» ελιγμούς. Έπεσε πάνω του… το κατέβασε..

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 έπληξε ένα drone American Reaper την Τρίτη 14 Μαρτίου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, μια περιοχή που παρακολουθείται στενά από το ΝΑΤΟ από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. «Το drone μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη συντριβή και την απώλεια του MQ-9», δήλωσε ο στρατηγός Τζέιμς Χέκερ, διοικητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη. και την Αφρική.

Ο Λευκός Οίκος έχει από την πλευρά του κατήγγειλε μια «εξανθημένη» πράξη των Ρώσων. Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, σημείωσε ότι υπήρξαν αναχαιτίσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από ρωσικά αεροσκάφη στο παρελθόν, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό το περιστατικό ήταν «μοναδικό», μεταξύ άλλων επειδή είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του Reaper.
Το drone Reaper, που κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία General Atomics, είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος τύπου MALE (μεσαίου υψομέτρου μεγάλης αντοχής), εξοπλισμένο με υπερσύγχρονους εποχούμενους αισθητήρες (optronic ball και ραντάρ) για την εκτέλεση επιχειρήσεων επιτήρησης σε ταχύτητα πλεύσης 335 km/h.

Με άνοιγμα φτερών 20 μέτρα, έχει αντοχή πάνω από 24 ώρες πτήσης. Μπορεί να μεταφέρει διάφορους τύπους οπλισμού: κατευθυνόμενες βόμβες λέιζερ ή/και GPS (GBU) ή πυραύλους Hellfire. Το πλήρωμά του εδάφους αποτελείται από 4 άτομα. Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αρκετοί ευρωπαϊκοί στρατοί έχουν στον στόλο τους drones Reaper, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών, των Ιταλών, των Γάλλων και των Ισπανών. Οι ουρανοί της Μαύρης Θάλασσας είναι το σκηνικό πολύ τακτικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ drones και αεροσκαφών από χώρες του ΝΑΤΟ και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Από την πλευρά του, το Sukhoi Su-27 είναι ένα ρωσικό μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος. Εισήχθη σε υπηρεσία το 1985. γέννησε πολλές παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των Su-30, Su-33, Su-35 και Su-37.
Ως εκ τούτου, ένα αεροσκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού χτύπησε σκόπιμα ένα drone MQ-9 Reaper της USAF πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σε διεθνή ύδατα σύμφωνα με τους Αμερικανούς. Για Ουάσιγκτον, η κατάρριψη ενός drone είναι λιγότερο σοβαρή από ένα αεροπλάνο με πιλότο.

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ αναφέρει ότι ένα ρωσικό Su-27 συγκρούστηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα με ένα αμερικανικό drone MQ-9 που συνετρίβη σε διεθνή ύδατα.

Ο Μπάιντεν έχει ήδη ενημερωθεί για το αεροπορικό συμβάν, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

dimpenews.com

Back to top button