breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κέλυ Καμπάκη: «Έχασα την κόρη μου γιατί το κράτος δεν την προστάτεψε από έναν εγκληματία οδηγό»

«Είμαι μέλος της οικογένεια του Focus, χρόνια τώρα και ότι θα μιλούσαμε για αυτό το λόγο, δεν το φανταζόμουνα ούτε στους πιο τρελούς μου εφιάλτες» εξομολογήθηκε στον Focus Fm 103,6 και το Στέφανο Δαμιανίδη η κυρία Κέλλυ Καμπάκη, μητέρα της μόλις 21 χρόνων Εμμανουέλας που  στις 22 Νοεμβρίου παρασύρθηκε από ΙΧ στην Καμάρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εγκαταλείφθηκε βαριά τραυματισμένη στο οδόστρωμα. 

«Μόλις είχε προσγειωθεί από τα Χανιά Θεσσαλονίκη, όπου πήγε σε μια κλινική ζώων, όπου νοσηλευόταν το σκυλάκι της για να το δει. Στην πορεία θα πήγαινε στη φίλη της, η οποία πρόσεχε το σκυλάκι της, τις μέρες που η Εμμανουέλα ήταν στα Χανιά. Αποφάσισε να περάσει την Εγνατία, να πάει σε ένα μαγαζί και γυρνώντας πίσω για να πάει στο σπίτι της φίλης της. την χτύπησε ο 26χρονος. Ήταν πεζή, περνούσε το δρόμο, αυτός έτρεχε με 104 km με βάση το πόρισμα της τροχαίας,  με ένα «φτιαγμένο» αυτοκίνητο. Δε θα σταμάταγε για κανένα λόγο ούτε σε 20 μέτρα, ούτε σε 30, ούτε σέ 50. Γιατί όχι μόνο δεν έκοβε ταχύτητα, ανέβαζε ταχύτητα αν δεν έπαιρνε το παιδί μου αμπάριζα, θα έπαιρνε τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο που θα βρισκόταν στο δρόμο του.

Αφού λοιπόν χτύπησε το παιδί μου που έφυγε το αμάξι έπεσε πάνω σε κάτι κάδους και κάτι σταματημένα αυτοκίνητα. Προκειμένου να ξεφύγει για να γλιτώσει, έβαλε όπισθεν και ξαναπέρασε από πάνω της δεύτερη φορά. Και μετά έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την οδό Ιασωνίδου. Και βρέθηκε το αυτοκίνητο κάποιες ώρες μετά σε ένα χαντάκι».

Η κυρία Καλπάκη σημείωσε ότι μαζί με τον 26χρονο οδηγό, ήταν και μία 19χρονη κοπέλα.

«Πήγαν και διανυκτέρευσαν σε ένα ξενοδοχείο. Το πρωί αυτός έφυγε για να γλιτώσει το αυτόφωρο. Αυτή πήγε στη δουλειά της κανονικά, σαν να μην έγινε τίποτα. Δεν ενδιαφέρθηκαν τι απέγινε το παιδί μου. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να φύγουν να κρυφτούνε. Μετά κατόπιν εορτής, μετά από πολλές ώρες δηλαδή, αποφάσισε να πάει στην αστυνομία. Εφόσον όμως ήξερε ότι γνωρίζουν ποια είναι και τι ψάχνουν. Δεν το έκανε οικειοθελώς, δεν είχε επιλογή».

«Πώς γίνεται ένας άνθρωπος, αυτός ο αλλοδαπός που πιάνεται χωρίς να έχει χαρτιά εισόδου στη χώρα, που πιάνεται να διακινεί ναρκωτικά, που πιάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, να αφήνεται ελεύθερος, να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Πώς γίνεται αυτό το πράγμα; Ένας άνθρωπος εν δυνάμει δολοφόνος να κυκλοφορεί ελεύθερος μέσα στη χώρα που δεν θα έπρεπε να  είναι εξαρχής ; Πως γίνεται λοιπόν να απαλλάσσεται ένα 19χρονο κορίτσι σεσημασμένο, με με συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά, γιατί δεν είναι κανένα κοριτσάκι άμοιρο ευθυνών που τυχαία βρέθηκε μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο και ήτανε η άτυχη στιγμή. Μην μπερδευόμαστε, ήξερε που έμπαινε οικειοθελώς, μπήκε μέσα στο αμάξι του, ήξερε πάρα πολύ καλά τι άτομο είναι ο οδηγός οικειοθελώς μπήκε μέσα στο αμάξι του, οικειοθελώς έφυγε μαζί του και δεν ενδιαφέρθηκε σε τι κατάσταση ήταν το παιδί μου, οικειοθελώς δεν ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και οικειοθελώς διανυκτέρευσε μαζί του και την επόμενη μέρα έτρεξε να κρυφτεί. Όλα αυτά τα έκανε με πλήρη συνείδηση».

«Δεν είμαι διατεθειμένη να το αφήσω έτσι, δεν είμαι διατεθειμένη να φύγει το παιδί μου τόσο άδικα και να μην πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Αυτή η χώρα σκοτώνει τα παιδιά της, μετά σου λένε ένα συγγνώμη λάθος σου χτυπάνε και λίγο την πλάτη και μετά άντε κλάψε μόνος σου και μην μας ενοχλείς. Δεν είναι κανείς υπόλογος για τίποτα. Ένας πολύ γνωστός δικηγόρος που συνάντησα στο δρόμο μου, μου είπε «μικρή είσαι, κάνε άλλο παιδί».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Back to top button