breaking newsΕλλάδα

Δεν κλείνει το στόμα του ο Ελληνοαλβανός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ: «H RENEA ζήτησε από τον Κατσίφα να παραδοθεί» – Επανέλαβε το «μπράβο»!

 

Στον ισχυρισμό ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί λειτούργησαν σωστά στην υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα επέμεινε ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου μια ημέρα μετά το «μπράβο» που εκστόμισε για τις «ειδικές δυνάμεις που ενήργησαν άμεσα» στην κηδεία του 35χρονου ομογενή «και δεν έπεσαν στην παγίδα οι αστυνομικοί να επέμβουν καθώς υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν την αποσταθεροποίηση».

 

«Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου εάν ένας πολίτης κουβαλάει ένα καλάσνικοφ χωρίς να προκληθεί, είναι χρέος της αστυνομίας να τον παρεμποδίσει, να τον συλλάβει. Είναι χρέος της αστυνομίας να σταματησει αυτή τη δράση. Όσον αφορά γιατί τον σκότωσαν(σ.σ. τον Κωνσταντίνο Κατσίφα) ξέρω ότι έγινε έκκληση να παραδώσει τα όπλα του και να παραδοθεί.

Η έκκληση αυτή απαντήθηκε με πυρά και οι άνθρωποι απάντησαν με πυρά» είπε ο κ. Βασιλείου στο ΣΚΑΪ αν και σε επόμενο σημείο της συνέντευξής του διευκρίνισε ότι «δεν θα μπορούσα να δώσω συγχαρητήρια για την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής»..

Ειδικά για το «μπράβο» στις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας ο ηθοποιός που έχει Αλβανό πατέρα, είπε ότι «όπως είδατε στα πλάνα αναφέρομαι στη λειτουργία κατ’ αρχήν για την επέτειο του ΟΧΙ όπου δεν έγινε καμία εχθροπραξία ούτε κατέβηκε κάποια σημαία. Στην κηδεία προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μνήμη του εκλιπόντα από ό,τι έχω διαβάσει στον Τύπο».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί «με τις εχθροπραξίες και με τους ανθρώπους που θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς με μια κοινή ιστορία, με τους ορθόδοξους και την ελληνική μειονότητα που στα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας Χότζα ήταν άνθρωποι που έχτισαν μια γεφυρα φιλίας με κόπο και πόνο ανάμεσα στους δύο λαούς. Κατάγομαι από τη Δρόπολη και ξέρω πως άνθρωποι θύματα μιας παραπλάνησης παραποιούν τα λόγια μου

Εγώ εξήγησα και είπα ότι τους Έλληνες δεν τους εκπροσωπούν τα στοιχεία που θέλουν να γκρεμίσουν αυτή τη γέφυρα. Για πρώτη φορά οι ηγέτες Ελλάδας Αλβανίας πάνε να έχουν ένα σταθερό κλίμα. Επειδή κουβαλάω και τους δύο πολιτισμούς μέσα μου, η δήλωση έχει να κάνει με την παρεμπόδιση αποσταθεροποιητικών στοιχείων».

Σημείωσε, δε, ότι «ο ελληνικός λαός έχει φιλοξενήσει 1 εκατ. Αλβανούς που τους έδωσε μια ευκαιρία να φτιάξουν τη ζωή τους».

Απευθυνόμενος, ακόμα, σε όσους τον απειλούν, όπως είπε, με ψεύτικα προφίλ τον ίδιο και τους γονείς του, είπε ότι «αυτές οι δύο χώρες έχουν υποφέρει πολύ από ακραία στοιχεία, να υπάρξει ένα κλίμα αδελφοσύνης. Δεν ωφελεί από καμία πλευρά των συνόρων καμία αποσταθεροποιήση. Είναι οι δύο αρχαιότεροι λαοί που ζουν στα Βαλκάνια».

 

pentapostagma.gr

Back to top button