breaking newsΕλλάδα

«Βράζουν» τα στελέχη των ΑΝΕΛ: «Καμμένε ρίξε την Κυβέρνηση» – Τρέμουν την οργή των Ελλήνων – Προς απαγόρευση κινητοποιήσεων στις Πρέσπες;

 

Αναβρασμός επικρατεί στους ΑΝΕΛ. Οι απλοί πατριώτες ψηφοφόροι και περιφερειακά στελέχη των ΑΝΕΛ έστειλαν επιστολή στον Πάνο Καμμένο για το Σκοπιανό με την οποία του ζητούν να άρει την δεδηλωμένη στην κυβέρνηση

 

Οι πιέσεις πλέον που δέχεται το κόμμα του Π. Καμμένου είναι έντονες. Δεν μπορεί να ανεχθεί κανείς αυτή την συμφωνία. Στην ουσία για να μην ξεγελιόμαστε, ψηφίζοντας υπέρ της Κυβέρνησης αύριο, ταυτόχρονα στηρίζει και τον Α. Τσίπρα στην εκχώρηση του ονόματος.

 

Αυτός ήταν ο βασικός στόχος της ΝΔ. Να εκθέσει τον Π. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Μετράει αντίστροφα ο χρόνος και τώρα πρέπει να αποδείξει αν τηρεί έντιμη και πατριωτική στάση.

Την αποκάλυψη έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, (από τα κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ σε επίπεδο Δ. Μακεδονίας), στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας.

Οπως είπε, ο ίδιος μαζί με άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, απέστειλαν, στον Πρόεδρo του κόμματος, Π. Καμμένο, επιστολή με την οποία του ζητούν να άρει τη δεδηλωμένη στην κυβέρνηση. Οπως είπε, παραβιάζεται βασικός όρος της προγραμματικής κυβερνητικής συμφωνίας, που ήταν το θέμα των Σκοπίων. Πρόσθεσε μάλιστα πως το τι θα κάνει τελικά ο κ. Καμμένος θα το κρίνει ο ίδιος και θα κριθεί από τους πολίτες για την στάση του.

Δείτε το βίντεο από το kozan.gr

Νέο κάλεσμα για το συλλαλητήριο

«Δεν θα πάρετε ποτέ την γη των Μακεδόνων». Αυτό είναι το μήνυμα που παιρνάνε οι Ελληνες. Νέο κάλεσμα σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το Σάββατο στις 16:00, την ώρα της ψήφισης στη Βουλή της πρότασης μομφής που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, καλεί η Επιτροπή για την Προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Ένα μέρος της κυβέρνησης, που δεν έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση, ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας», αναφέρεται.

Η Επιτροπή χαρακτηρίζει ντροπιαστική τη συμφωνία, καθώς «δίνουμε γραπτώς την έγκρισή μας στους Σκοπιανούς να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «Μακεδονική»».

Η Επιτροπή για την Προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, προσκαλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες έξω από την Ελληνική Βουλή, στο Σύνταγμα, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουνίου 2018 με κορύφωση στις 16:00, όταν θα διεξάγεται η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

«Η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που φοβάται είναι τα συλλαλητήρια και την οργή του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι συμμετέχοντες της συγκέντρωσης είναι αποφασισμένοι να μείνουν έως και την ψηφοφορία του Σαββάτου, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής υπήρξε ένταση όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στο Κοινοβούλιο.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Αντ1:

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο και με πανηγυρικό τόνο οι κυβερνήσεις Αθήνας και Σκοπίων θα υπογράψουν τη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Η επικύρωση της συμφωνίας θα γίνει την Κυριακή στις Πρέσπες στο χωριό Ψαράδες.

Την συμφωνία θα υπογράψουν ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία των δύο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Προβληματισμός για κινητοποιήσεις πολιτών

Την κυβέρνηση προβληματίζει πάντως το γεγονός ότι έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις πολιτών που διαμαρτύρονται στη συμφωνία. Ετσι έχουν εξεταστεί όλα τα ενδεχόμενα – ακόμη και απαγόρευση κινητοποιήσεων στην περιοχή που θα υπογραφεί η συνθήκη – αλλά για την ώρα καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Τρέμουν την εθνική οργή. Αν λάβει χώρα ένα τέτοιο γεγονός, ομιλούμε για μία κατάπτυστη κίνηση. Είνα δικαίωμα των Ελλήνων να πραγματοποιούν πορείες.

Ενώ δεν επιτρέπετε στους Ελληνες να εκφραστούν, αφήνετε τους gay να διαδηλώνουν υπερήφανα. Σωστά κάνετε. Δικαίωμά τους. Οχι όμως να απαγορεύουμε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ντροπή!

pentapostagma.gr

Back to top button