breaking news

ΗΠΑ: Σκότωσε με 26 μαχαιριές 6χρονο αγόρι με καταγωγή από την Παλαιστίνη

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν την Κυριακή κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εγκλήματα μίσους σε έναν 71χρονο, καθώς κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μουσουλμάνα και σκότωσε τον 6χρονο Παλαιστίνιο γιο της. Η αστυνομία θεωρεί ότι το έγκλημα συνδέεται με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 71χρονος χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της οικογένειας. Η 32χρονη μητέρα του άνοιξε και εκείνος της επιτέθηκε και προσπάθησε να τη στραγγαλίσει, λέγοντάς της «εσείς, οι μουσουλμάνοι, πρέπει να πεθάνετε».

Στη συνέχεια, ο δράστης επιτέθηκε και μαχαίρωσε πολλές φορές τον 6χρονο και τη μητέρα του, χρησιμοποιώντας ένα στρατιωτικό μαχαίρι.  Η γυναίκα μπόρεσε να τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση για να ζητήσει βοήθεια.

Μητέρα και γιος εντοπίστηκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιο. Έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο στήθος, τον κορμό και τα άνω άκρα τους, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Ο μικρός Ουαντία Αλ Φαγιούν δέχτηκε 26 μαχαιριές και λίγο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο. Η 32χρονη μητέρα του δέχθηκε 12 μαχαιριές και κατάφερε να επιζήσει.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, αφαιρέθηκε από την κοιλιακή χώρα του παιδιού οδοντωτό μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, με λάμα 15 εκατοστών.

Σκότωσε με 21 μαχαιριές 6χρονο αγόρι με καταγωγή από την Παλαιστίνη
Ο 71χρονος συνελήφθη για τη φρικτή δολοφονία του 6χρονου Ουαντία 

«Οι ερευνητές μπόρεσαν να εξακριβώσουν ότι τα δυο θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης έγιναν στόχος του υπόπτου επειδή ήταν μουσουλμάνοι και εξαιτίας της εξελισσόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στην οποία εμπλέκονται η Χαμάς και οι Ισραηλινοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται πως το έγκλημα διαπράχθηκε περίπου 64 χιλιόμετρα δυτικά από το Σικάγο.

Το γραφείο του σερίφη δε δημοσιοποίησε την εθνικότητα των θυμάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με το γραφείο στο Σικάγο του Συμβουλίου Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR), το παιδί ήταν Παλαιστινιοαμερικανός.

Τζο Μπάιντεν: «Φρικιαστική πράξη μίσους»

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε χθες Κυριακή τον φόνο εξάχρονου αγοριού που μαχαιρώθηκε κοντά στο Σικάγο, καταγγέλλοντας τη «φρικιαστική πράξη μίσους», η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, συνδεόταν με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

«Αυτή η φρικιαστική πράξη μίσους δεν έχει θέση στην Αμερική και αντίκειται προς θεμελιώδεις αξίες μας: την ελευθερία να προσευχόμαστε, να πιστεύουμε και να είμαστε αυτοί που είμαστε χωρίς φόβο», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, διαβεβαιώνοντας πως προσεύχεται γι’ αυτήν και απευθύνοντας τις ευχές του στη μητέρα του παιδιού, που τραυματίστηκε σοβαρά, για ταχεία ανάρρωση.

PrimeNews.

Back to top button