Διεθνή

Βικτώρια Νούλαντ: Η Ουκρανία έχει εγκαταστάσεις βιολογικών ερευνών


Την Τρίτη, 8/3, η υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland δήλωσε στη Γερουσία ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Ουκρανία για την προστασία των εργαστηρίων βιολογικής έρευνας, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις της στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα. 


“Η Ουκρανία διαθέτει εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας, για τις οποίες μάλιστα ανησυχούμε ότι τα ρωσικά στρατεύματα, οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιδιώκουν να αποκτήσουν τον έλεγχό τους, οπότε συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς για το πώς μπορούν να αποτρέψουν οποιοδήποτε από αυτά τα ερευνητικά υλικά να πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων σε περίπτωση που πλησιάσουν”, δήλωσε η Νούλαντ σε ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

 

Τα Μαντάτα Από Έξω στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή. Δείξτε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας, στο buymeacoffee.com/mandata.apoekso

 

Η απάντηση δόθηκε σε ερώτηση του γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος ρώτησε: “Διαθέτει η Ουκρανία χημικά ή βιολογικά όπλα;” 

Μετά την απάντηση της Νούλαντ, ο Ρούμπιο συνέχισε ρωτώντας την αν θα είχε καμία αμφιβολία ότι οι Ρώσοι θα βρίσκονταν πίσω από ενδεχόμενες βιολογικές ή χημικές επιθέσεις. 


“Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε τη ρωσική προπαγάνδα, δύο ομάδες ήδη βγάζουν εκεί έξω κάθε είδους πληροφορίες για το πώς έχουν αποκαλύψει ένα σχέδιο των Ουκρανών να απελευθερώσουν βιολογικά όπλα στη χώρα και με το συντονισμό του ΝΑΤΟ. Εάν υπάρξει ένα περιστατικό ή επίθεση με βιολογικά ή χημικά όπλα μέσα στην Ουκρανία, υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό σας ότι 100 τοις εκατό θα είναι οι Ρώσοι που θα βρίσκονται πίσω από αυτό;” ρώτησε ο Rubio.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου, Γερουσιαστά, και είναι κλασική ρωσική τεχνική να ρίχνουν την ευθύνη στον άλλον για αυτό που σχεδιάζουν να κάνουν οι ίδιοι”, απάντησε η Νούλαντ.

Τώρα, γιατί στο δικό μας μυαλό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι μια κλασική τεχνική που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ; Μάλλον επειδή είμαστε… συνωμοσιολόγοι!

Πηγή: thepostmillennial.com

Back to top button