Διεθνή

Άγριο σφυροκόπημα του ουκρανικού στρατού στο κέντρο της πόλης του Ντόνετσκ.40 πύραυλοι Grad μέσα στην πόλη.Τουλάχιστον 5 Νεκροί 20 τραυματίες άμαχοι.ΒΙΝΤΕΟ

Σαββατόβραδο σφοδρό σφυροκόπημα της μαρτυρικής πόλης του Ντόνετσκ όπως κάνει από το 2014-2022 ως και σήμερα ο ουκρανικός στρατός. όπως μεταδίδει το RIA Novosti Δύο σχολεία, ένα λύκειο, ένα γυμνάσιο και ένα νηπιαγωγείο υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της συνοικίας Voroshilovsky του Ντόνετσκ, δήλωσε ο δήμαρχος του Ντόνετσκ, Aleksey Kulemzin.Χτύπημα στο κέντρο του Ντόνετσκ με συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης.

«Σύμφωνα με επικαιροποιημένες πληροφορίες, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της συνοικίας Voroshilovsky, καταγράφηκε καταστροφή:

– Shkolny Blvd., 5, MBOU» Πολυκλαδικό Λύκειο Νο. 5 με το όνομα Ν.Π. Boyko της πόλης Donetsk”

– Zelenaya str., 1, MBOU “School No. ;

– οδός MBDOU “Νηπιαγωγείο συνδυασμένου τύπου No. 13 της πόλης Donetsk”

– Shkolny Blvd., 15, MBOU “School” Logos “της πόλης Donetsk.

Η έκταση της καταστροφής δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί λόγω του κινδύνου βομβαρδισμού», έγραψε ο Kulemzin στο κανάλι του στο Telegram.

Νωρίτερα, το DPR ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα στις 21.05 (συμπίπτει με την ώρα Μόσχας) έβαλαν κατά της περιοχής Voroshilovsky του Ντόνετσκ, εκτοξεύοντας 40 ρουκέτες από το BM-21 Grad.

Οβίδες έπεσαν σε κατοικίες και αυτοκίνητα προκλήθηκαν φωτιές υπάρχουν τραυματίες και σίγουρα και νεκροί. Επλήγη η συνοικία της σκεπαστής αγοράς και της αποβάθρας. Στους τραυματίες συγκαταλέγονται γυναικόπαιδα.

Μέχρι στιγμής, πρώτος απολογισμός ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της συνοικίας Voroshilovsky του Ντόνετσκ, τραυματίστηκαν 10 άτομα, εκ των οποίων 1 παιδί:

  • 9 τραυματίες με μέτρια τραύματα
  • 1 τραυματίας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Έγινε επίσης γνωστό για τον θάνατο μιας γυναίκας που γεννήθηκε το 1954. κοντά στο σταθμό Donetsk-Severny.Ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε από το Grad MLRS στο κέντρο του Ντόνετσκ, 40 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στην πόλη. Οι οβίδες έπεσαν στο κέντρο από τη Σκεπαστή Αγορά μέχρι το νοσοκομείο του Καλίνιν. Ο ουρανός πάνω από την πόλη γέμισε καπνό. Στο δίκτυο υπήρχαν αναφορές για τραυματίες στο δρόμο. Στρατηγός Αντόνοφ.

”Για 5 νεκρούς 20 τραυματίες από τυφλό χτύπημα με πολλαπλό εκτοξευτήρα από το πυροβολικό της #Ukraine κοντά στην παρόχθια οδό του ποταμού #Kalmius στο #Donetsk. Ουδεμία “στρατιωτική” λογική στο χτύπημα, μόνο εκδίκηση και μόνο άμαχοι εκεί, τα μέτωπα είναι αλλού” μεταδίδει ο ανταποκριτής Θανάσης Αυγερινός τώρα.

«Έτρεξα πίσω από τη γυναίκα μου, την κόρη μου, κάθισα στο διάδρομο και μια οβίδα εξερράγη στην κουζίνα», είπε ένας κάτοικος του Ντόνετσκ πώς μια ουκρανική οβίδα χτύπησε το διαμέρισμά του.

Το βράδυ της 4ης Ιουνίου, ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας έπληξαν το κέντρο του Ντόνετσκ χρησιμοποιώντας το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad, εκτοξεύοντας 40 ρουκέτες στην περιοχή Voroshilovsky από την κατεύθυνση του οικισμού Tonenkoye.

Το μόνο που δεν μας είπε η δυτική προπαγάνδα και η Ουκρανία σήμερα είναι ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Ντόνετσκ…

dimpenews.com

Back to top button