breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Μασκ: «Σας κάνουν να βλέπετε την Ανθρωπότητα σαν να είναι ένα είδος πανούκλας στην επιφάνεια της γης»

 

Ο Έλον Μασκ, προχώρησε σε σημαντικές δηλώσεις για την προσπάθεια όπως είπε των παγκοσμιοποιητών να κάνουν τους ανθρώπους να βλέπουν τους εαυτούς τους ως ένα είδος πανούκλας στην επιφάνεια της γης, ώστε να σταματήσουν να κάνουν παιδιά και να εξελίσσονται.

Αυτό γίνεται όπως είπε με αφορμή την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή. Όπως τόνισε, είναι «πολύ σημαντικό» να κάνουν οι άνθρωποι παιδιά αλλιώς «δεν θα υπάρξει επόμενη γενιά».

Ο Μασκ έκανε αυτά τα σχόλια κατά την διάρκεια σχετικά πρόσφατης συζήτησης στο X spaces μαζί μάλιστα με τον πασίγνωστο δημοσιογράφο, Alex Jones!

«Πιστεύω ότι, κυριολεκτικά, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις παιδιά διαφορετικά δεν υπάρχει επόμενη γενιά», είπε ο Μασκ.

Ο Μασκ ρώτησε τον Τζόουνς αν έχει παιδιά, και εκείνος απάντησε«Ναι, δεν είμαι τόσο παραγωγικός όσο εσύ, αλλά θα ήθελα να ήμουν, είναι το καλύτερο πράγμα στην ζωή μου, έχω τέσσερα».

«Νομίζω ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να κάνουν παιδιά», κατέληξε ο Μασκ, προτού ο Τζόουνς επισημάνει ότι υπάρχουν πολλοί παγκοσμιοποιητές πολιτικοί ηγέτες που δεν έχουν παιδιά, καθώς υποστηρίζουν την θεωρία της μείωσης του πληθυσμού!

«Οι παγκοσμιοποιητές είναι τελικά εγωιστές και νοιάζονται μόνο για την δική τους ισχύ».

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια μιας εμφάνισής του στο ιταλικό κυβερνών κόμμα Fratelli d’Italia στην Ρώμη πριν μερικές ημέρες, ο δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη κλιματική κρίση και στην προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν την Ανθρωπότητα

Όπως δήλωσε:

«Μπορώ να πω ως περιβαλλοντολόγος ότι, το περιβαλλοντικό κίνημα έχει πάει πολύ μακριά.

Αρχίζετε να βλέπετε την ανθρωπότητα ως κάτι κακό. Αρχίζετε να βλέπετε την ανθρωπότητα σαν να είμαστε μια πανούκλα στην επιφάνεια της γης.

Λες και η ανθρωπότητα είναι κακό πράγμα!

Υπάρχει στο πρωτοσέλιδο των New York Times ένας τύπος που είπε ότι υπάρχουν 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι στην Γη.

Θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχε κανείς, το οποίο είναι παρανοϊκό».

Οι αναρτήσεις του στα ελληνικά και η σημασία τους

Ο μεγιστάνας της Tesla και του Χ, Έλον Μασκ χρησιμοποιεί αρκετά συχνά ελληνικές λέξεις ή γράμματα για να δημοσιεύει στο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter) κάνοντας τα εκατομμύρια των ακολούθων του να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το κρυφό τους νόημα.

Τον Ιανουάριο του 2023 έκανε tweet το Omega (Ω), το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, και η ανάρτησή του έγινε viral, με 7,3 εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες ώρες. Οι ακόλουθοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το μήνυμα που ήθελε να περάσει. Μερικοί από αυτούς που γνώριζαν ότι το ωμέγα είναι το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, υπέθεσαν αρχικά ότι ο επιχειρηματίας ήταν έτοιμος να τελειώσει κάτι.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι η ανάρτησή του συμβόλιζε την τελευταία θέση σε μια ομάδα αντικειμένων, ενώ άλλοι έγραψαν ότι ήταν μια προσπάθεια του Νοτιοαφρικανού δισεκατομμυριούχου να δείξει ότι «Είμαι το Άλφα και το Ωμέγα, η αρχή και το τέλος». Ορισμένοι αστειεύτηκαν ότι αναφερόταν στην εταιρεία ρολογιών, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι συμβόλιζε το τέλος του Twitter ή έφτασαν στο σημείο να μεταφράσουν τη δημοσίευση ως «το τέλος του κορωνοϊού».

Ο ίδιος ο Μασκ εξήγησε λίγο αργότερα ότι χρησιμοποίησε το γράμμα «Ωμέγα» όπως χρησιμοποιείται στη φυσική: Η μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης στο Διεθνές σύστημα μονάδων (SI) είναι το Ωμ (στα Αγγλικά Ohm), το οποίο συμβολίζεται ως (Ω) και πήρε την ονομασία αυτή από τον Γερμανό φυσικό Γκέοργκ Ωμ και ορίζεται ως 1Ω=1V/1A. Η αντίσταση είναι εξ ορισμού αντίθετη έννοια της αγωγιμότητας.

Το γράμμα Ωμέγα (Ω) χρησιμοποιείται ως σύμβολο στη βιολογία, τη βιοχημεία και τη χημεία, τη φυσική, την επιστήμη των υπολογιστών και τα μαθηματικά. Στην κοινωνιολογία, χρησιμοποιείται ως αναφορά στο πιο χαμηλόβαθμο μέλος μιας ομάδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας και επενδυτής ανέβασε στο Twitter κάτι που έκανε τους οπαδούς του να αναρωτιούνται. Τον Οκτώβριο του 2022 έγραψε στο Twitter μόνο μια λέξη στα ελληνικά: «διαλεκτική» και έκανε εκατομμύρια ακολούθους του να αναζητήσουν τα λεξικά τους.

Η μυστηριώδης ανάρτηση προκάλεσε περισσότερα από επτά χιλιάδες μηνύματα μέχρι το επόμενο πρωί στο επίσημο προφίλ του καθώς, όπως φαίνεται, υπήρχαν πολλά ερωτήματα για το νόημα που κρυβόταν πίσω από την επιλογή της συγκεκριμένης λέξης από τον Μασκ.

Η διαλεκτική, γνωστή και ως διαλεκτική μέθοδος, είναι μια συζήτηση μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων που έχουν διαφορετικές απόψεις για ένα θέμα, αλλά επιθυμούν να αποδείξουν την αλήθεια μέσω αιτιολογημένης επιχειρηματολογίας. Στην κλασική ελληνική φιλοσοφία, η διαλεκτική είναι μια μορφή συλλογισμού που βασίζεται σε διάλογο επιχειρημάτων και αντεπιχειρημάτων, υποστηρίζοντας προτάσεις (θέσεις) και αντιπροτάσεις (αντιθέσεις).

Το 2021 ο Έλον Μασκ δημοσίευσε μια απάντηση στο Twitter γράφοντας στα αρχαία ελληνικά: «εἰδέναι μὲν μηδὲν πλὴν αὐτὸ τοῦτο εἰδέναι» Αυτό μεταφράζεται ως: «δεν ήξερε τίποτα παρά μόνο ένα πράγμα, ότι δεν ήξερε τίποτα». Είναι μια παράφραση από την αφήγηση του Πλάτωνα για τον Έλληνα φιλόσοφο Σωκράτη, «Ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα».

Ένα άλλο πρόσφατο tweet του Έλον Μασκ αναστάτωσε τους Τούρκους χρήστες της πλατφόρμας. Ο ιδρυτής της Tesla ανέβασε στο Twitter το meme ενός Βυζαντινού στρατιώτη που βρίσκεται στο κρεβάτι και σκέφτεται μόνος του αν «κλείδωσε την πύλη» και κάτω από την εικόνα: 1453, Κωνσταντινούπολη.

Η ανάρτησή του είχε προβληματίσει πολλούς με τους Τούρκους χρήστες να αναρωτιούνται αν ήταν θετική ή αρνητική. Ή γιατί ο Μασκ αναφέρθηκε στην ημερομηνία που έπεσε η Πόλη αλλά και γιατί την ονόμασε Κωνσταντινούπολη.

The post Μασκ: «Σας κάνουν να βλέπετε την Ανθρωπότητα σαν να είναι ένα είδος πανούκλας στην επιφάνεια της γης» first appeared on PrimeNews.

Back to top button