breaking newsΕλλάδα

Προδοτική δήλωση από τον Μάκη Βορίδη!

 

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε χθες πως η Τουρκία με το «Oruc Reis» δεν έχει παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματά μας

 

Ήρωας του… γλυκού νερού με κοντά παντελόνια.

Αυτό αποδεικνύεται ο Μάκης Βορίδης, που φωνασκεί αυτάρεσκα παριστάνοντας τον υπερπατριώτη στα εύκολα, αλλά «κόβει ρόδα μυρωμένα» όταν σφίγγουν τα γάλατα.

Την ώρα που η Τουρκία εδώ και σχεδόν έναν μήνα παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με το «Oruc Reis» να κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και να «γκριζάρει» ανενόχλητο περιοχές ελληνικής κυριαρχίας και άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων ολοένα πιο κοντά στο Καστελόριζο, ο γιαλαντζί «υπερπατριώτης» παριστάνει τον αμέτοχο παρατηρητή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε χθες πως η Τουρκία με το «Oruc Reis» δεν έχει παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματά μας. «Δεν έχουμε διαπιστώσει παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» είπε μιλώντας στον Σκάι, τονίζοντας, σαν να αναφερόταν σε τρίτη χώρα, πως η θέση της κυβέρνησης είναι πως το «Oruc Reis» δεν κάνει έρευνα ούτε και παραβιάσεις. Ήταν τόσο προκλητικές οι δηλώσεις του, ώστε εξανέστη ακόμα και ο παρουσιαστής του σταθμού, που επισήμανε πως αυτό που λέει είναι υπέρ της Τουρκίας.

Ο κ. Βορίδης ξέχασε ότι και ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος, που υποχρεώθηκε σε παραίτηση, είχε αναγνωρίσει πρόσφατα για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος: «Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Μαρκάρει την περιοχή του. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει… ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Ακολούθησε έντονη κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με σχετική ανακοίνωση σχολίασε: «Ο κ. Βορίδης, που χαρακτήριζε “κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας” τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών χειροκροτούμενος από τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε σήμερα ευθαρσώς πως το “Oruc Reis” δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ότι “πλέει σε διεθνή ύδατα”.

Αντιφάσεις

Σε κάθε περίπτωση, κάποιος από την κυβέρνηση να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πώς γίνεται η Τουρκία να μην πραγματοποιεί παράνομες ενέργειες και συγχρόνως η Ελλάδα να ζητά -έστω και με τεράστια καθυστέρηση οχτώ μηνών- την επιβολή κυρώσεων.

Οι αντιφάσεις αυτές όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, αλλά εκθέτουν τη χώρα, αποδυναμώνοντας συστηματικά τα επιχειρήματά της στην Ε.Ε. για τις κυρώσεις. Δυστυχώς, ακόμα και στα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση, αντί να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου που έχει δημιουργήσει».

 

 

dimokratianews.

 

Back to top button