breaking newsΕλλάδα

Παραμένει προφυλακιστέος ο Φρέντι Μπελέρης – Απορρίφθηκε και η νέα έφεση των δικηγόρων του

Μία περίπου ώρα κράτησε η εξέταση της δεύτερης έφεσης του Φρέντι Μπελέρη στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας (SPAK), με τη δικαστή Atalanta Zeqiraj να την απορρίπτει.

Η έφεση των δικηγόρων του Φρέντι Μπελέρη είχε ως αίτημα την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα, με την δικαστή, η οποία στις 22 Μαΐου είχε εξετάσει και την πρώτη έφεση, με την απόφασή της να παραμένει… ίδια και απαράλλακτη, ότι δηλαδή, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θα παραμένει προφυλακισμένος. Κι αυτό παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για το γεγονός ότι ήδη μετρά 40 ημέρες στη φυλακή κατηγορούμενος εντελώς άδικα για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων.

Σύμφωνα με το himara.gr, σήμερα Τρίτη η νομική ομάδα του κατηγορούμενου ζήτησε εκ νέου από το δικαστήριο την αποφυλάκισή του, προσκομίζοντας, μεταξύ άλλων, και την απόφαση του δικαστηρίου Αυλώνας, η οποία τον αναγνωρίζει και επισήμως ως δήμαρχο Χειμάρρας. Όμως η ανεξάρτητη (…) αλβανική δικαιοσύνη δεν φάνηκε να πείθεται πως ένας εκλεγμένος δήμαρχος, με επιχειρηματική δραστηριότητα και μόνιμη διαμονή στη Χειμάρρα δεν θα το σκεφτόταν να διαφύγει, με κίνδυνο να μην μπορέσει να επιστρέψει ποτέ στον τόπο του.

Πλέον, είναι φως φανάρι πως ακόμη και οι πιο δύσπιστοι θα έχουν πια πειστεί πως πρόκειται για μια κράτηση με καθαρά πολιτικά κίνητρα.

Prime News.

Back to top button