Ελλάδα

Πoυτιv σε Oλαφ Σoλτς: Ξεxασατε τι καvατε στην Γιoυγκoσλαβiα; (Τoυμπεκi ψιλoκoμεvο ο Γερμαvoς)

Τοτε η Ρωσια ηταν αδυναμη….

Και βρηκαν ευκαιρια να κανουν οτι θελουν…

Ακομη και να σκοτωνουν παιδακια με τους βομβαρδισμους τους…

Τωρα ομως;

    

«Καρφί» για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία στον οποίο η Γερμανία είχε πρωτοστατήσει, «πέταξε» ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής του συνέντευξης Τύπου με τον Όλαφ Σολτς.

Συγκεκριμένα, ο Όλαφ Σολτς σημείωσε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του πως η γενιά του «δεν μπορεί να φανταστεί έναν πόλεμο στην Ευρώπη», με τον Ρώσο Πρόεδρο να του δίνει μία «πληρωμένη» απάντηση.

«Είπε ότι δεν μπορούμε να φανταστούμε πόλεμο στην Ευρώπη. Αλλά είχαμε πόλεμο στην Ευρώπη με ευθύνη του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Είχαμε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, με εκτόξευση πυραύλων σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Συνέβη. Και δεν υπήρξαν κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είναι κακό παράδειγμα, αλλά συνέβη».

Τρία τεστ έκανε ο Όλαφ Σολτς αλλά ο Πούτιν τον έβαλε στο μακρύ τραπέζι

Οι δύο ηγέτες κάθισαν στο γνωστό πλέον λευκό οβάλ τραπέζι στο οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε υποδεχθεί την προηγούμενη εβδομάδα και τον γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και ο Όλαφ Σολτς αρνήθηκε να υποβληθεί σε μοριακό τεστ PCR για κορωνοϊό από τις ρωσικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό από την Καγκελαρία, ο καγκελάριος υποβλήθηκε σε δύο διαγνωστικά τεστ πριν από την αναχώρησή του από το Βερολίνο και σε ένα ακόμη τεστ κατά την άφιξή του στη Ρωσία, από τη γιατρό που υπηρετεί στη γερμανική πρεσβεία στη Μόσχα, με εξοπλισμό που μεταφέρθηκε ειδικά με την αποστολή του κ. Σολτς.

Πριν φθάσει στο Κρεμλίνο, ο γερμανός Καγκελάριος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ μετά τις συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν προγραμματιστεί συναντήσεις με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, μεταξύ των οποίων και με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και ενημέρωση του κ. Σολτς στους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ στη Ρωσία.

πηγη 

Back to top button