breaking newsΔιεθνή

Εκρήξεις στα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ – Αναφορές για τραυματίες

Πύραυλοι έπεσαν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου σε δύο αιγυπτιακές πόλεις στην Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων σύμφωνα με αξιωματούχους, που υπογράμμισαν τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης από την πολεμική σύγκρουση Ισραήλ – Γάζας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τάμπα στα σύνορα με το Ισραήλ και στη Νουέιμπα περίπου 70 χλμ πιο μακριά.

Δεν έχει αναλάβει την ευθύνη κάποια οργάνωση, μεχρι αυτή την ώρα, ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο AlQahera News, το οποίο όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο πρόσκειται στις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε πως ο πύραυλος που έπληξε την Τάμπα φαίνεται να συνδέεται με τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως στην Τάμπα τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, με τους τέσσερις να έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά τα πλήγματα σε πολυκατοικία και εγκαταστάσεις ασθενοφόρων.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν τις εκρήξεις, ενώ ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι γνωρίζει για ένα συμβάν εκτός των συνόρων του.

Η Αίγυπτος είναι εκτεθειμένη στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς καθώς συνορεύει τόσο με την Παλαιστίνη όσο και με το Ισραήλ, ενώ υποστηρίζει εμφανώς τη βοήθεια στη Γάζα, την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς αλλά και μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Πολλοί Αιγύπτιοι συνοριοφρουροί τραυματίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν κατά λάθος χτυπήθηκαν από θραύσματα οβίδας ισραηλινού άρματος μάχης, με το Ισραήλ να ζητά συγγνώμη για το συμβάν.

Την Τετάρτη η Χαμάς δήλωσε ότι στοχοποίησε την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ από την άλλη πλευρά των συνόρων με την Τάμπα σε μία επίθεση που θεωρείται ως η μεγαλύτερη από την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

PrimeNews.

Back to top button