breaking newsΔιεθνή

Ιαπωνία: Προκάλεσε έκρηξη στο σπίτι του στην προσπάθειά του να σκοτώσει μία κατσαρίδα

 

Μία απίστευτη είδηση από την Ιαπωνία κάνει τον γύρο του κόσμου. Όπως μεταδίδει το Business Insider έκρηξη σημειώθηκε σε διαμέρισμα στην πόλη Κουμαμότο την περασμένη Κυριακή, όταν ένας άνδρας χρησιμοποίησε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα… εντομοκτόνου για να σκοτώσει μια κατσαρίδα.

Η ιαπωνική αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο 54χρονος είχε ψεκάσει τόσο πολύ εντομοκτόνο στην προσπάθειά του να νικήσει την κατσαρίδα, που προκάλεσε έκρηξη. Από αυτήν έσπασε μία μπαλκονόπορτα, πήρε φωτιά το σπίτι (η οποία πάντως κατασβέστηκε εγκαίρως) και ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά.

Εκτιμάται ότι ο ψεκασμός έγινε κοντά σε ένα θερμαντικό σώμα, για αυτό και ακολούθησε η καταστροφή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται έκρηξη αφού κάποιος ψέκασε εντομοκτόνο. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Καταναλωτικών Υποθέσεων της Ιαπωνίας, υπήρξαν αρκετές αναφορές για εκρήξεις που σημειώθηκαν αφού εντομοκτόνο χρησιμοποιήθηκε κοντά σε ηλεκτρικές πρίζες.

Ανάλογες αναφορές υπάρχουν και στις ΗΠΑ. «Η εφαρμογή υγρών σπρέι σε ορισμένες περιοχές μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», έγραφε ο Φίλιπε Κέλερ, ομότιμος καθηγητής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, σε μια δημοσίευση για το πανεπιστήμιο τον Ιανουάριο του 2022.

«Οι ηλεκτρικές πρίζες, οι κινητήρες ή οι εκτεθειμένες καλωδιώσεις αποτελούν πιθανή απειλή πρόκλησης ηλεκτροπληξίας σε άτομα που εφαρμόζουν σπρέι φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων με βάση το νερό» προειδοποίησε.

appeared on PrimeNews.

Back to top button