breaking newsΔιεθνή

Γερμανική “απόβαση” στην Τουρκία – Ασυναγώνιστη σε τιμές φέτος

Η μείωση των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων φέτος από Γερμανία, που αποτελεί έναν από τους δύο κύριους τροφοδότες του ελληνικού τουρισμού με περίπου 4 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, προκάλεσε εύλογες απορίες, που όμως έχουν εξήγηση. Ενώ η σεζόν ξεκίνησε ιδιαίτερα αρνητικά, με πάνω από 700.000 θέσεις λιγότερες από την αγορά της Γερμανίας και μείωση σχεδόν 14%, αυτή τη στιγμή έχει διορθώσει και ανέρχεται στο -6,3%. Μένει να δούμε αν αυτές οι αεροπορικές θέσεις θα καλυφθούν.

Τα στοιχεία της έρευνας της διαδικτυακής ταξιδιωτικής πύλης Urlaubguru μιλούν από μόνα τους: Η Τουρκία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους καλοκαιρινούς μήνες, για τους Γερμανούς τουρίστες. Το γεγονός αυτό δεν ήταν έκπληξη για την ομάδα του Urlaubsguru, καθώς η γειτονική χώρα, πέρασε μετά την πανδημία στην αντεπίθεση, με μεγάλη ποικιλία προσφορών τουριστικών πακέτων, ποιοτικά ξενοδοχεία και διαθεσιμότητα. «Η σχέση τιμής – ποιότητας για διακοπές στην Τουρκία είναι σχεδόν ασυναγώνιστη φέτος», δηλώνει η Annika Hunkemöller από το Urlaubsguru, εξηγώντας ότι μετά την Τουρκία, το αγαπημένο νησί των Γερμανών είναι η Μαγιόρκα που σκοράρει με καλές προσφορές.

Όπως δείχνουν οι κρατήσεις, η Αίγυπτος είναι επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού χάρη στις σχετικά πολύ φθηνές προσφορές, πολλοί Γερμανοί επιλέγουν επίσης τη διαμονή τους στη βορειοανατολική Αφρική.

Οι κρατήσεις για το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, αυτό της Κρήτης έχουν κάπως μειωθεί. «Ενώ πέρυσι τα ελληνικά νησιά ήταν πολύ ελκυστικά ως προς την τιμή, φέτος παρατηρείτε αυξημένο κόστος διακοπών ειδικά στις προσφορές για την Ελλάδα. Αυτός είναι ένας λόγος που η Κρήτη είναι πλέον ο τέταρτος πιο δημοφιλής προορισμός», εξήγησε η κα. Hunkemöller.

Σημειώνεται ότι η μείωση των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από Γερμανία για Κρήτη και στο σύνολο της σεζόν, φτάνει στο -8,6% και είναι πάνω από μέσο όρο μείωσης της χώρας.

Ποια είναι τα ποσοστά πληρότητας στη Μεσόγειο

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το περασμένο καλοκαίρι δείχνουν ότι τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στην Κύπρο, την Κροατία, τη Μάλτα, την Ελλάδα και την Ισπανία είχαν κατά μέσο όρο υψηλές πληρότητες, για διαφορετικούς όμως λόγους. Όπως λέει το Urlaubsguru, για παράδειγμα, η Κύπρος και η Μάλτα έχουν περιορισμένη π προσφορά τουριστικών καταλυμάτων λόγω του μεγέθους τους. Η Κροατία, η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν περισσότερα καταλύματα, αλλά είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί το καλοκαίρι. Οι χώρες που πέρυσι είχαν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα ήταν η Αλβανία, που φέτος όμως θεωρείται μια καλή επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές, με πλεονεκτήματα όπως οι λογικές τιμές για διαμονή, σε εστιατόρια ή τοπικές δραστηριότητες”.

Σε ποιες χώρες υπάρχουν τώρα καλές προσφορές

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Urlaubsguru, οι ταξιδιώτες που εξακολουθούν να αναζητούν καλές προσφορές για διακοπές της τελευταίας στιγμής έχουν τις μεγάλες πιθανότητες να τις βρουν στην Τουρκία και την Αίγυπτο. Ωστόσο, η Μαγιόρκα και η Φουερτεβεντούρα προσφέρουν επίσης καλή σχέση ποιότητας τιμής.

Συμβουλεύουν μάλιστα εκείνους που θα επιλέξουν να κάνουν την κράτηση τους τελευταία στιγμή, να κλείσουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αντί για λίγο πριν από το Σαββατοκύριακο και να αναζητούν τιμές, από διάφορες συσκευές (κινητά, υπολογιστές), όπου οι τιμές διαφοροποιούνται.

πηγή news247.gr

 

Back to top button