Διεθνή

Η Ρωσία ανέστειλε την «κόκκινη γραμμή» επικοινωνίας με το Ισραήλ για τη Συρία!

Η Ρωσία ανέστειλε την «κόκκινη γραμμή» επικοινωνίας με το Ισραήλ στη Συρία για περισσότερες από 3 εβδομάδες, σύμφωνα με δυτικές διπλωματικές πηγές που ανέφερε η εφημερίδα του Κουβέιτ, Al-Jarida. Το μέτρο αυτό έρχεται αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε δύο νέες επιδρομές εντός του συριακού εδάφους, χωρίς να ενημερώσει τη Μόσχα, όπως έκανε στο παρελθόν.

Πιθανότατα, ο λόγος για τη διακοπή του ρωσικού συντονισμού για την ασφάλεια με το Ισραήλ είναι η δυσθυμία της Μόσχας για την αύξηση της ισραηλινής στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία. Ο ισραηλινός στρατός φοβάται την απάντηση της Ρωσίας στις επιθέσεις της στη Συρία ή ακόμη και τη στόχευση ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών στον αέρα. Επί του παρόντος βασίζεται σε «μεθόδους αποφυγής» αντί για άμεσους βομβαρδισμούς στη Συρία, σύμφωνα με όσα είπαν οι πηγές στην εφημερίδα του Κουβέιτ. Αυτή η «κόκκινη γραμμή» καθιερώθηκε πριν από αρκετά χρόνια ως προληπτικό μέτρο για την αποφυγή ατυχημάτων μεταξύ των δύο πλευρών στη Συρία, συμφωνήθηκε μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Νέα ισραηλινή πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας χθες το βράδυ, η πρώτη μετά την σύνοδο κορυφής της Αραβικής Λίγκας με συμμετοχή μετά από 11 χρόνια Άσαντ-Συρίας και η δεύτερη αυτόν τον μήνα Μάιο. Το απόγευμα της Κυριακής, τέσσερις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το κατεχόμενο Γκολάν, με στόχο την περιοχή της Δαμασκού.
Δύο πύραυλοι ρίχθηκαν στην περιοχή της Κατάνα στη δυτική ύπαιθρο της Δαμασκού και ο τρίτος στα νότια της Δαμασκού στην περιοχή της περιοχής Al-Kiswah και ο τέταρτος στόχευσε κοντά σε τοποθεσία νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. γύρω από το αεροδρόμιο της Δαμασκού.
Συριακή στρατιωτική πηγή ανέφερε: «Γύρω στις 23:45 χθες το βράδυ, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση του κατεχόμενου Συριακού Γκολάν, στοχεύοντας ορισμένα σημεία στην περιοχή της Δαμασκού. Η αεράμυνα μας αναχαίτισε τους πυραύλους επιθετικότητας και κατέρριψε μερικούς από αυτούς και οι απώλειες περιορίστηκαν σε υλικό».

dimpenews.com

Back to top button