Διεθνή

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΧΜΟΥΤ! Ο Αρχηγός των Wagner δήλωσε ότι η πόλη καταλήφθηκε πλήρως! ΒΙΝΤΕΟ

Ο αρχηγός των Wagner o Prigozhin δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έθεσαν υπό τον απόλυτο έλεγχο την πόλη Μπαχμούτ. To πανηγύρι έχει αρχίσει οι Ρώσοι μαχητές ανοίγουν σαμπάνιες.

Ο Πριγκόζιν εμφανίζεται σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram με τους μαχητές του πίσω του κρατώντας τη ρωσική σημαία ενώ περιβάλλεται από ερείπια του Μπαχμούτ.

«Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, το Μπαχμούτ καταλήφθηκε πλήρως», είπε ο Πριγκόζιν. «Πήραμε εντελώς ολόκληρη την πόλη, από σπίτι σε σπίτι».

Στο βίντεο, ο επικεφαλής της Βάγκνερ χλεύαζε τον Ζελένσκι και τον Μπάιντεν, οι οποίοι συμμετείχαν μαζί σε μια σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία, όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν στο μυαλό των παγκόσμιων ηγετών.

Απευθυνόμενος στον Ζελένσκι, ο Πριγκόζιν είπε: «Σήμερα που θα δεις τον Μπάιντεν, φίλησε τον στην κορυφή του κεφαλιού του, πες του ένα γεια από εμένα».

Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι οι Wagner κατέλαβαν πλήρως την πόλη και είπε ότι τα στρατεύματά της συνεχίζουν να πολεμούν εκεί και ότι ελέγχει ορισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υποδομής στην περιοχή.

Ο Πριγκόζιν το τελευταίο διάστημα έπαιξε ένα τρομερό παιχνίδι παραπληροφόρησης στον εχθρό υποδυόμενος τον παρία της Μόσχας και ότι ήρθε σε διάσταση με την κεντρική εξουσία ότι δεν έχει πυρομαχικά κλπ. Ήταν ένα σχέδιο αποπροσανατολισμού και ψυχολογικός πόλεμο. Η Ρωσία νίκησε κι εδώ πέρασε κι από το Μπαχμούτ.

dimpenews.com

Back to top button