Διεθνή

Ρώσος πρέσβης στη Σερβία: υβριδικός πόλεμος στο Β Κοσσυφοπέδιο, η κατάσταση εκρηκτική. Το ΝΑΤΟ τάχθηκε στο πλευρό των κατοχικών δυνάμεων. Απόπειρα πραξικοπήματος Μαϊντάν στο Βελιγράδι!

Η ουσία των δηλώσεων του Ρώσου πρέσβη στη Σερβία:
Στο Βελιγράδι γίνονται απόπειρες πραξικοπήματος τύπου «Μαϊντάν».
Η σύγκρουση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος ενός υβριδικού πολέμου (αποσταθεροποίησης).
Η Μόσχα βοηθά το Βελιγράδι και ενεργεί σε πλήρη συντονισμό με τις αρχές.
Οι δραστηριότητες των δυνάμεων του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο δεν καθορίζονται από την εντολή του ΟΗΕ, αλλά από τη Συμμαχία και τη συλλογική Δύση.
Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο τάχθηκαν στο πλευρό των κατοχικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου, κάτι που έγινε παράγοντας κλιμάκωσης.
Η κατάσταση στο Κόσοβο έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, είναι «εκρηκτική» (…)
Οι εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο μπορούν να χαρακτηριστούν ως «παρωδία κοινής λογικής και πρόκλησης» που η Δύση έχει ενθαρρύνει. (Με συμμετοχή μόνο του 3% του εκλογικού σώματος καθώς οι Σέρβοι έκαναν μποϊκοτάζ εκλέχθηκαν Αλβανοί δήμαρχοι).

Από την άλλη πλευρά ο ΓΓ ΝΑΤΟ ο Stoltenberg δήλωσε πως το ΝΑΤΟ θα στείλει 700 στρατιώτες επιπλέον στο Κοσσυφοπέδιο και θα προετοιμάσει ένα ακόμη τάγμα για ν΄αποσταλεί αν κριθεί απαραίτητο.

Χθες τουλάχιστον 25 ΝΑΤΟ-ικοί στρατιώτες τραυματίστηκαν οι 3 σοβαρά από συγκρούσεις με Σέρβους πολίτες στο Β Κοσσυφοπέδιο.

dimpenews.com

Back to top button