Η Remilk είναι μια ισραηλινή νεοφυής επιχείρηση και θα είναι η πρώτη που θα παράγει συνθετικό γάλα σε μεγάλη κλίμακα: γάλα, δηλαδή, φτιαγμένο χωρίς αγελάδες. Δεν έχει καμία σχέση με υποκατάστατα γάλακτος, όπως τα ροφήματα σόγιας ή αμυγδάλου. Εδώ μιλάμε για γάλα -και γιαούρτι, και τυρί, και παγωτό- με γεύση γάλακτος, που δεν διακρίνεται από το πραγματικό γάλα.
Στο επεισόδιο της 23ης Μαΐου του “Fuori dal Coro”, που μεταδόθηκε στο Ιταλικό κανάλι Rete 4, το ρεπορτάζ είναι για τα συνθετικά τρόφιμα που παράγονται στο Ισραήλ.
Καλώς ήρθατε στο τραπέζι του μέλλοντος!
Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό τη κότα; Στο ρεπορτάζ της εκπομπής γίνεται επίσης λόγος για συνθετικές τροφές και δεν υπάρχει κανένα ίχνος από κοτόπουλο ή κρέας.
Το αυγό είναι φυτικής προέλευσης, παράγεται σε εργαστήριο χωρίς την ανάγκη κότας ή ζωικών κυττάρων και αναπαράγει πιστά την εμφάνιση και τη γεύση του.
Ο δημοσιογράφος ταξίδεψε περίπου 60 χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ για να επισκεφθεί το εργαστήριο παραγωγής συνθετικού κρέατος, ψαριού και άλλων προϊόντων.
Στο εργαστήριο παράγεται η τρισδιάστατα εκτυπωμένη μπριζόλα, με πάνω από 240 υπαλλήλους και μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση που τώρα έφτασε και στην Ιταλία.
Η δημοσιογράφος λέει:
«Τώρα μπαίνουμε σε ένα εστιατόριο στη Ρώμη που προσφέρει “new meat” το νέο κρέας στο μενού του. Αυτό που βλέπετε είναι μια μπριζόλα που παράγεται με έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή, μια νέα τεχνολογία που αναδημιουργεί το ζωικό λίπος με τη διαστρωμάτωση και την ανάμειξη διαφόρων φυτικών συστατικών. Σε μετάφραση, αυτό σημαίνει ότι εδώ δεν έχουμε καθόλου κρέας.»
Και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου λέει:
«Είμαστε λάτρεις του κρέατος και επιλέξαμε να εξελιχθούμε προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Επιλέξαμε να εξελιχθούμε και να μην τo απαρνηθούμε και ως εκ τούτου να εξελιχθούμε, να εξελιχθούμε, να εξελιχθούμε…»
Και προσθέτει η δημοσιογράφος:
«Σωστά καταλάβατε, αυτή είναι η εξέλιξη, αυτό είναι το μέλλον!!!» Και δεν είναι μόνο αυτό!
“Ένα πραγματικό γαλακτοκομείο, αλλά χωρίς αγελάδες”
Έτσι λέει το σλόγκαν της Remilk, και σύντομα το σύνθημά της θα ξεχωρίζει στο μεγα-εργοστάσιο 70.000 τετραγωνικών μέτρων που κατασκευάζεται στο Κάλουντμποργκ στη Δανία, στη νεοσύστατη περιοχή τροφίμων υψηλής τεχνολογίας.
Η Remilk είναι μια ισραηλινή νεοφυής επιχείρηση και θα είναι η πρώτη που θα παράγει συνθετικό γάλα σε μεγάλη κλίμακα: γάλα, δηλαδή, φτιαγμένο χωρίς αγελάδες. Δεν έχει καμία σχέση με υποκατάστατα γάλακτος, όπως τα ροφήματα σόγιας ή αμυγδάλου. Εδώ μιλάμε για γάλα -και γιαούρτι, και τυρί, και παγωτό- με γεύση γάλακτος, που δεν διακρίνεται από το πραγματικό γάλα.
Μετά το απίθανο χάμπουργκερ με γεύση κρέατος αλλά χωρίς κρέας, αρχίζει η εποχή του συνθετικού γάλακτος. Στην Remilk χρησιμοποιείται η αρχή της μικροβιακής ζύμωσης, δηλαδή η διαδικασία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλκοολούχων τροφίμων όπως η μπύρα ή τροφίμων με προζύμι όπως το ψωμί.
Το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της πρωτεΐνης του γάλακτος στις αγελάδες αντιγράφεται και στη συνέχεια εισάγεται στη μαγιά, η οποία μαθαίνει από το γονίδιο πώς να παράγει την πρωτεΐνη του γάλακτος με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο.
Η ζύμη στη συνέχεια τοποθετείται σε ζυμωτήρια, όπου πολλαπλασιάζεται ταχύτατα και παράγει πρωτεΐνη γάλακτος, πανομοιότυπη με εκείνη που παράγουν οι αγελάδες. Σε συνδυασμό με βιταμίνες, μέταλλα, λίπη και μη ζωικά σάκχαρα, αυτά τα πρωτεϊνικά πακέτα μπορούν να γίνουν οτιδήποτε, από σαντιγί μέχρι τα πιο ώριμα τυριά.
Ο Μπιλ ο πολυεκατομμυριούχος, πάντα αυτός!
Η διαμάχη δεν αφορά τόσο το ίδιο το προϊόν (συνθετικά τρόφιμα που “ξεγελούν” τον ουρανίσκο και κάνουν μια γεύση που δημιουργείται στο εργαστήριο να μην ξεχωρίζει από εκείνη που υπάρχει στα παραδοσιακά τρόφιμα) όσο τη φιγούρα του Γκέιτς.
Ο άνθρωπος που έβαλε τα Windows και τον προσωπικό υπολογιστή στα σπίτια και στα γραφεία όλου του κόσμου, που εδώ και χρόνια μιλάει για αύξηση των κινδύνων από πανδημικούς ιούς και είναι ένας από τους κύριους ιδιώτες επενδυτές στη μελέτη και ανάπτυξη εμβολίων, είναι τώρα ένας ισχυρός υποστηρικτής της εξάπλωσης του συνθετικού κρέατος.
Πρόσφατα μίλησε γι’ αυτό, πιέζοντας την κοινή γνώμη να αρχίσουν οι πλούσιες χώρες να καταναλώνουν το 100% όλου του βοδινού κρέατος που έχει παραχθεί σε εργαστήρια, επειδή είναι αυτό του οποίου από τη βιομηχανική αλυσίδα εξαπλώνεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση μεθανίου, διοξειδίου του άνθρακα και αερίων του θερμοκηπίου ζωικής προέλευσης.
Πρόσφατη έκθεση του FAO εξηγεί πως ένας μέσος Αμερικανός καταναλώνει 114 κιλά κρέας το χρόνο, έναντι 7 για έναν κάτοικο της Αιθιοπίας. Και η τάση αυτή θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Αλλά καθώς ο Μπιλ Γκέιτς μιλάει, οι θεωρίες σχετικά με τον σκοτεινό του ρόλο στην πρόκληση παγκόσμιων συναγερμών και στη συνέχεια στην κερδοφορία από αυτούς επανεμφανίζονται.
Στην Ιταλία, η συζήτηση για τα συνθετικά τρόφιμα, που αποκαλούνται επίσης “καλλιεργημένα” τρόφιμα, είναι ακόμη ανοιχτή και διχάζει την κοινή γνώμη. Η ένωση Coldiretti βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά αυτού του νέου τομέα της βιομηχανίας τροφίμων, στον οποίο πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή.
Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν ποια είναι η αξία της κρίσης των τροφίμων έναντι της παραγωγής των τροφίμων εργαστηρίου! Το κέρδος και ο απόλυτος έλεγχος της τροφής!
Και δηλαδή ο απόλυτος έλεγχος της πληροφορίας με την αστυνομία σκέψης, της υγείας, και της τροφής θα δημιουργήσουν τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων όπως είναι και το όνειρο από χιλιετίες των αφεντικών αυτού του πλανήτη.
Εργαλείο τους για να γίνουν αποδεκτές οι συνθετικές τροφές, το μοντέλο του «Παράθυρου του Όβερτον. Όπως ακριβώς έγινε και με την ψευτοπανδημία της κόβιντ!!!
Το Παράθυρο του Όβερτον (στην πρωτότυπη γλώσσα “The Overton Window”) είναι ένα σχήμα επικοινωνίας, πειθούς και χειραγώγησης των μαζών, που δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό ακτιβιστή και κοινωνιολόγο Joseph P. Overton.
Με άλλα λόγια, μέσω αυτού του σχήματος είναι δυνατό να εφαρμοστεί μια επιδέξια και πολύ λεπτή μορφή αποκρυφιστικής πειθούς, ένα είδος κοινωνικής μηχανικής, που εφαρμόζεται από τα μυαλά της κοινωνικής και δημοσιογραφικής σκέψης, για να διασφαλιστεί ότι η στάση της κοινής γνώμης σε σχέση με συγκεκριμένη ιδέα κινείται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.
primenews