Διεθνή

Θέλουν Αμερικάνικη Βάση ως και το Άγιον Όρος. Διωγμός κατά φιλορώσων στα πρότυπα Ζελένσκι! Aμερικάνοι πράκτορες αλωνίζουν στο Άγιο Όρος! Επιβολή Κουίσλιγκ στο Άγιον Όρος; Έλληνα ηγούμενο θα τον μαρκάρουν με ηλεκτρονικό βραχιόλι γιατί δεν προσκυνάει το θηρίο; Τα ρούβλια είναι βρώμικα… τα ματωμένα δολάρια και τα ακάθαρτα ευρώ είναι πιο καθαρά; BINTEO

Oυκρανία διωγμός κατά Ορθόδοξου κλήρου

Θέλουν Αμερικάνικη Βάση ως και το Άγιον Όρος. Διωγμός κατά φιλορώσων στα πρότυπα Ζελένσκι! Έλληνα ηγούμενο θα τον μαρκάρουν με ηλεκτρονικό βραχιόλι γιατί δεν προσκυνάει το θηρίο; Τα ρούβλια είναι βρώμικα… τα ματωμένα δολάρια και τα ακάθαρτα ευρώ είναι καθαρά; Mετά την πλήρη εκδυτικοποίηση και εξαμερικανισμό της ελληνικής κοινωνίας επιχειρούν και τον εξαμερικανισμό Αγίου Όρους; Επιβολή Κουίσλιγκ στο Άγιον Όρος;

Oι εκκλησιαστικοί Κουίσλιγκ επιτέλους ας πάρουν θέση.. Κάτω τα κουλά τους από το Άγιον Όρος…

Θέλουν να κάνουν Αμερικάνικη Βάση ως και το Άγιον Όρος.. ”Μπλοκάρισμα ρωσικών εμβασμάτων προς τον Άθω, Αμερικανοί πράκτορες επισκέπτονται τις Καρυές για «φιλική κουβέντα» με μοναχούς και τη de facto μεταφορά του πολέμου της Ουκρανίας σε ελληνικό έδαφος.”(Magazine) Ο διωγμός που υφίσταται το φιλορωσικό στοιχείο στο Άγιον Όρος συγκρίνεται πλέον μόνο με διωγμούς Ζελένσκι κατά εκκλησιαστικών παραγόντων ναών πιστών μονών στην Ουκρανία…Ο ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιόλι.. Θα δούμε κι εδώ ηγούμενο μονής να καταδικάζεται να φέρει ηλεκτρονικό βραχιόλι κατ΄απάιτηση των Αμερικανών; O ρόλος της ΝΙΚΗΣ για μια ακόμη φορά είναι ελεγχόμενος με πρόσχημα αυτήν επιχειρείται απόβαση Αμερικανών στο Άγιον Όρος και τίθεται σε διωγμό και στοχοποίηση ό,τι φιλορώσικο δηλ. φιλορθόδοξο υπάρχει εκεί. Η μονή Φιλοθέου έχει πάντως διααμηνύσει ότι ουδεμία σχέση έχει με το νεοσύστατο κομματικό αυτό μόρφωμα…

Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρον τη δημιουργία ενός πρόσφατου κομματικού σχηματισμού επιδίδονται σε κυνήγι χαμένου θησαυρού στο προπύργιο της Ορθοδοξίας. Αποφαίνονται ότι τα ματωμένα δολάρια και τα βρώμικα ευρώ είναι καθαρότερα από τα ρούβλια.. Το χρήμα δεν έχει πατρίδα όπως το κεφάλαιο.. δεν έχει πατρίδα και ιερότητα. Αυτό καλό είναι να το ξέρουν τόσο οι εντός όσο κι εκτός Αγίου Όρους. Ο εξαθλιωμένος λαός ακούει για πακτωλό εκατομμυρίων και σκανδαλίζεται την ώρα που δεν έχει να στρώσει τραπέζι.

Θα θυμάμαι πάντα τη μοναχή που διακονούσε μετόχι μεγάλης μονής στο κέντρο της Αθήνας σ΄ένα εκκλησάκι που δεν το έπιανε το μάτι σου… Τι να έβγαζε το παγκάρι .. κι όμως έφερνε βαρέως που έπιανε χρήματα στα χέρια της ..σαν το Ιούδα θα πάω μονολογούσε.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει εισροή ρώσικου χρήματος στην Αθωνική Πολιτεία. Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος αφορά συγκεκριμένα εμβάσματα, ορισμένα εκ των οποίων ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Ως αποστολείς εμφανίζονται Ρώσοι ευσεβείς και Έλληνες ομογενείς που διατηρούν στενές σχέσεις με τη Μόσχα. Ορισμένοι εξ αυτών βρίσκονται στη λίστα των προσώπων στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Δύση μετά τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία. (news247.gr)

Όλη αυτή η στοχοποίηση του Αγίου όρους υποκινείται από ΗΠΑ κι εντάσσεται στο κλίμα πολεμικής γύρω από ουκρανικό.. ”Στην πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή Morning Edition, προβλήθηκε ανταπόκριση του Julian Hayda από την Ελλάδα αναφορικά με το ενδεχόμενο παράνομων οικονομικών συναλλαγών μοναστηριών και μοναχών του Αγίου Όρους.Υπογραμμίζει ότι σε έλεγχο το περασμένο φθινόπωρο, της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εντοπίστηκαν δεκάδες αποστολές χρημάτων προς τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, με μεταβιβάσεις ποσών τα οποία έφταναν τα έξι με επτά ψηφία. […]” (Hellas Journal)

Το χρήμα δεν έχει πατρίδα ούτε ιερότητα… Ωστόσο άλλες προσφορές θεωρούνται καθοσιωμένες εξαγνισμένες και θεμιτές

”Με την ευκαιρία της επίσκεψης πάντως του κ. Μητσοτάκη, θα επιθεωρήσει και τα έργα που έχουν γίνει στο Άγιο Όρος με πόρους από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και ξεπερνούν τα 53 εκ ευρώ. Τα έργα αφορούν κυρίως αποκαταστάσεις ναών υποδομές έργα ενεργειακής αναβάθμισης έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί όλη η ιστορικότητα του συμπλέγματος των Μονών του Αγίου Όρους σε μια μοναδική και παγκόσμια πολιτεία” 

Χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για αποκαταστάσεις κτιρίων, επεξεργασία αστικών λυμάτων, ενεργειακή αναβάθμιση, αντιπυρική προστασία και μονοπάτια ενέκρινε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις τελευταίες εβδομάδες για λογαριασμό της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους μόνο μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.( efsyn)

Από την έρευνα του Magazine προκύπτει ότι η ιστορία ξεκινά αρκετούς μήνες νωρίτερα και έχει ορισμένα κινηματογραφικά στοιχεία: Μπλοκάρισμα ρωσικών εμβασμάτων προς τον Άθω, Αμερικανούς πράκτορες που επισκέπτονται τις Καρυές για «φιλική κουβέντα» με μοναχούς και τη de facto μεταφορά του πολέμου της Ουκρανίας σε ελληνικό έδαφος.

Συνεχίζονται οι διωγμοί κατά Ορθοδόξων κληρικών στην Ουκρανία υπό το καθεστώς του αμερικανοκίνητου Ζελένσκι. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;

Ο επικεφαλής αστυνομικού τμήματος χρησιμοποίησε βία εναντίον ιερέα και γυναικών κατά τη διάρκεια της κατάληψης εκκλησίας στην περιοχή του Κιέβου.
Στις 30 Μαΐου 2023, ο Ταγματάρχης Andriy Viktorovych Lysyi, επικεφαλής αστυνομικού τμήματος στην περιφέρεια Κιέβου, χρησιμοποίησε προσωπικά σωματική βία εναντίον ενός ιερέα και των πιστών μιας κοινότητας UOC, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και ηλικιωμένοι, κατά τη διάρκεια της παράνομης κατάληψης μιας εκκλησίας στο χωριό Cherniakhiv στην περιφέρεια Κιέβου από υποστηρικτές της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».
Την ημέρα εκείνη, επιδρομείς από την OCU κατέλαβαν βίαια την εκκλησία του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου της Θεσσαλονίκης του UOC στο χωριό Τσερνιάχιβ της Περιφέρειας Κιέβου.
Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σύμφωνα με τον πρωθιερέα Mykhail Hlushchak, τον ιερέα της εκκλησίας, οι υποστηρικτές της OCU έκοψαν τις κλειδαριές από την πόρτα της εκκλησίας χωρίς να περιμένουν τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση σχετικά με την παράνομη επανεγγραφή του ιερού. Σύμφωνα με τον ιερέα, η αστυνομία δεν αντέδρασε με κανέναν τρόπο στις επιθετικές ενέργειες των υποστηρικτών της OCU, αλλά, αντίθετα, βοηθούσε τους επιδρομείς και χρησιμοποιούσε βία κατά των ενοριτών της εκκλησίας.
Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε ο Ταγματάρχης A. V. Lysyi φαίνεται να πλησιάζει τον πατέρα Μιχαήλ από πίσω τον βουτάει και τον σέρνει σαν αρνί με τη βία. Ένας άλλος αστυνομικός σπρώχνει μια ηλικιωμένη γυναίκα στο στήθος.
«Η αστυνομία χρησιμοποίησε προσωπικά βία εναντίον μου. Όταν ζήτησα από την επιχειρησιακή-ανακριτική ομάδα να με αφήσουν να μπω στην εκκλησία για να πάρω τα προσωπικά μου πράγματα, με έπιασαν από το λαιμό και με έσυραν. Η αστυνομία τους βοηθούσε. Χρησιμοποίησαν βία ακόμη και σε βάρος 90χρονης. Προσπαθούσαν να σπρώξουν τους άλλους ενορίτες μας σε ένα αυτοκίνητο με τη βία και να τους οδηγήσουν σε ένα αστυνομικό τμήμα. Γυναίκες σέρνονταν», πρόσθεσε ο π. Μιχαήλ.
Ο ιερέας προϊστάμενος της εκκλησίας παρατήρησε επίσης ότι θα υποβάλει αναφορά κατά των αστυνομικών στο Κρατικό Γραφείο Ερευνών.
«Όταν τηλεφώνησα στην επιχειρησιακή ομάδα, ήρθαν, αλλά δεν ήθελαν να κάνουν τίποτα, ούτε καν με ρώτησαν. Οι ερευνητές δεν μου έδωσαν πρωτόκολλα για να υπογράψω και ανέκριναν μόνο ακτιβιστές της OCU», επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον ιερέα της ενορίας του UOC, η εκκλησία είναι επί του παρόντος σφραγισμένη και οι «ιερείς» της OCU έχουν κλειδώσει το ιερό και δεν τελούν καμία «θεία λειτουργία» εκεί.
Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ο αξιωματικός των υπηρεσιών επιβολής του νόμου A. Lysyi είναι παρών σε όλες τις παράνομες καταλήψεις εκκλησιών UOC στην περιφέρεια Κιέβου.

dimpenews.com

Back to top button