Διεθνή

ΠΕΙΡΑΜΑ-ΣΟΚ . Γεννήθηκε η πρώτη ”ανθρώπινη Ντόλι”…….Επιστήμονες δημιούργησαν έμβρυο από βλαστοκύτταρα χωρίς ωάρια και σπέρμα!

Πείραμα-ΣΟΚ γεννήθηκε η πρώτη ανθρώπινη ”ΝΤΟΛΙ” είναι τίτλος άρθρου από το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (16/6/23). Στη συνέχεια διευκρινίζει πως ”οι επιστήμονες δημιούργησαν έμβρυο από βλαστοκύτταρα χωρίς ωάριο και σπέρμα .Συνθετικά ανθρώπινα έμβρυα στον δρόμο της Ντόλι.Τα πρότυπα εμβρύων που δημιούργησαν επιστήμονες χωρίς χρήση σπέρματος ή ωαρίων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα για γενετικές διαταραχές αλλά εγείρουν σοβαρά ηθικά και νομικά ζητήματα”.

Επιστήμονες δημιούργησαν συνθετικό ανθρώπινο έμβρυο χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα ένα επίτευγμα που συνιστά σταθμό καθώς δεν έχουν πλέον τη ανάγκη ωαρίων ή σπέρματος… Αξίζει να σημειωθεί πως τα όντα αυτά δεν διαθέτουν μια καρδιά που να λειτουργεί ούτε τα αρχικά ίχνη ενός εγκεφάλου περιλαμβάνουν ωστόσο κύτταρα τα οποία κανονικά συνεχίζουν ν΄αναπτύσονται προκειμένου να σχηματίσουν τον πλακούντα, τον αμνιακό σάκο και το ίδιο το έμβρυο.

”Είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε πρότυπα που μοιάζουν με έμβρυα αναπρογραμματίζοντας τα εμβρυονικά βλαστοκύτταρα.” δήλωσε η καθηγήτρια Ζέρνικα-Γκετζ από το πανεπιστήμιο του Cambridge και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας…. Θα ήταν παράνομη η εμφύτευση τους στη μήτρα μιας γυναίκας…

ΥΓ. η Σφίγγα της τεχνολογίας έρχεται να ορίσει με δικούς της όρους τι είναι ο άνθρωπος…

dimpenews.com

Back to top button