Διεθνή

Τα μυστήρια της λίμνης Ματζόρε! Μυστική συνάντηση πρακτόρων της Μοσάντ και της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών κατέληξε σε τραγωδία. Ανατράπηκε το σκάφος 4 νεκροί και 5 τραυματίες!!

Τα μυστήρια της λίμνης Ματζόρε στην Ιταλία. Το παρασκήνιο του δυστυχήματος στη λίμνη Ματζόρε στην Ιταλία. Τη Δευτέρα, στη λίμνη έγινε μυστική συνάντηση μεταξύ της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών και της Μοσάντ: 4 άτομα πνίγηκαν και άλλοι 5 τραυματίστηκαν όταν ανατράπηκε τουριστικό σκάφος με περίπου 25 άτομα. Μεταξύ των νεκρών ήταν 2 πράκτορες της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών και ένας της ισραηλινής Μοσάντ, ενώ το 4ο θύμα ήταν Ρωσίδα υπήκοος, η γυναίκα του καπετάνιου του σκάφους! Η εβραϊκή εφημερίδα “Maariv” επιβεβαίωσε – το απόγευμα της Τρίτης – ότι στο σκάφος επέβαινε ομάδα πρακτόρων πληροφοριών από την Ιταλία και τη Μοσάντ. Οι επιζώντες πράκτορες της Μοσάντ έφυγαν από την Ιταλία με στρατιωτική πτήση εσπευσμένα το πρωί της Τρίτης, αφήνοντας πίσω τα νοικιασμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στο ταξίδι. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ιταλοί και Ισραηλινοί αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών συμμετείχαν σε μυστικές συναντήσεις στην περιοχή της Λομβαρδίας, κατά τις οποίες αντάλλαξαν εμπιστευτικές πληροφορίες και έγγραφα. Λόγω της διάρκειας των συναντήσεων, οι Ισραηλινοί καθυστέρησαν στην πτήση τους και αποφάσισαν να παρατείνουν τη διαμονή τους και να περάσουν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή. Φαίνεται ότι ένας από τους αξιωματικούς που ήταν παρών στις συναντήσεις γνώριζε τον καπετάνιο και του πρότεινε να πλεύσει με το γιοτ στη λίμνη για να γιορτάσει τα γενέθλια ενός άλλου αξιωματούχου των πληροφοριών. Ο καπετάνιος δέχθηκε, αγνοώντας τις προειδοποιητικές προγνώσεις καιρού.

Ενώ το περιστατικό φαίνονταν σαν ένα ατύχημα ρουτίνας, η ασάφεια γύρω από την ταυτότητα του «ισραηλινού» θύματος και τα γεγονότα που ακολούθησαν την ανατροπή του τουριστικού σκάφους δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά και μυστήριο… Ο Yossi Melman, ειδικός των πληροφοριών στη εφημερίδα Haaretz, είπε ότι αυτό που συνέβη αφορά μια «μυστηριώδη υπόθεση», σημειώνοντας ότι ένα ισραηλινό αεροπλάνο απογειώθηκε από το Τελ Αβίβ με προορισμό το Μιλάνο για να παραλάβει και να επαναπατρίσει 10 πράκτορες της Μοσάντ μετά το ατύχημα στη λίμνη. Η “La Repubblica” ανέφερε ότι στο γιοτ επέβαιναν 25 πράκτορες της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών και της Μοσάντ, – στο πλαίσιο μυστικής επιχείρησης – και επιβεβαίωσε ότι 10 πράκτορες πληροφοριών της Μοσάντ που συμμετείχαν στη συνάντηση, έφυγαν από την Ιταλία με στρατιωτικό αεροπλάνο της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Η εφημερίδα τόνισε ότι μετά το δυστύχημα με το τουριστικό σκάφος, πράκτορες της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών διακομίστηκαν στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου μέσω μιας μυστικής επιχείρησης, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους.

Σύμφωνα πάλι, με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Maariv, οι αξιωματικοί της Μοσάντ που επέβαιναν στο τουριστικό σκάφος που βυθίστηκε στη λίμνη Ματζόρε της Ιταλίας, δεν σχεδίασαν εκ των προτέρων την κρουαζιέρα, αλλά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτήν την τελευταία στιγμή, μετά τη συνάντηση που είχαν. Λόγω της καταιγίδας, το τουριστικό σκάφος εγκλωβίστηκε σε πολύ δυνατούς ανέμους κάτω από ένα μεγάλο σύννεφο , που έκανε το πλοίο να ανατραπεί σε δευτερόλεπτα να πνιγούν 4 επιβάτες , ενώ οι υπόλοιποι κολύμπησαν προς τις όχθες της λίμνης που ήταν περίπου 150 μέτρα μακριά

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica έγραψε: «Οι 18 από τους 20 επιζώντες ήταν πράκτορες πληροφοριών, είτε στο παρόν είτε στο παρελθόν», προσθέτοντας ότι οι Ιταλοί απομακρύνθηκαν επίσης γρήγορα από τα επείγοντα και τα ξενοδοχεία «για να μην αφήσουν ίχνη». Νωρίτερα τη Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός 50χρονου Ισραηλινού πολίτη αναφεροντας οτι η οικογένειά του έχει ενημερωθεί.

dimpenews.com

Back to top button