Διεθνή

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κιέβου υποστήριξε αναφορά προς Βουλή Ουκρανίας γι απαγόρευση Κανονικής και Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας. Μητροπολίτης Κλήμης: είναι αδύνατο να απαγορευτεί η εκκλησία. Οι απαγορεύσεις την κάνουν πιο τέλεια στην επίγεια διάστασή της!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κιέβου υποστήριξε αναφορά προς Βουλή Ουκρανίας γι απαγόρευση Κανονικής και Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας. Μητροπολίτης Κλήμης: είναι αδύνατο να απαγορευτεί η εκκλησία. Οι απαγορεύσεις κάνουν την Εκκλησία πιο τέλεια στην επίγεια διάστασή της!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Κιέβου υποστήριξε την αναφορά προς τη Βουλή Ουκρανίας Verkhovna Rada για την απαγόρευση του UOC (MP)

“Το ιστορικό σχέδιο της απόφασης σχετικά με την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του UOC του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιοχή του Κιέβου υποστηρίχθηκε από το σώμα των βουλευτών”, αναφέρει η σελίδα του περιφερειακού συμβουλίου στο Facebook.

Η Αναπληρωτής Επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου του Κιέβου, Tetyana Semenova, σημείωσε ότι οι δραστηριότητες θρησκευτικών οργανώσεων που έχουν αποδεδειγμένη επιθετική εκκλησιαστική-κανονική σχέση με το κράτος και παραβιάζουν τα κρατικά συμφέροντα απειλούν την εθνική ασφάλεια.

“Πιστεύουμε ότι μια θρησκευτική οργάνωση που ελέγχεται στην πραγματικότητα από τη χώρα επιτιθέμενη και υποστηρίζει τα εγκλήματά της δεν μπορεί να λειτουργήσει στο έδαφος της Ουκρανίας. ” είπε.(10/6/23 interfax.com.ua)

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΊΑ Η ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ

Ο Μητροπολίτης Nizhin και Prylutsky Κλήμης, μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου του UOC, Επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης του UOC, σχολίασε την απόφαση του Συμβουλίου της Περιφέρειας Κιέβου (https://t.me/hodihitria/ 444) από τη ΜΚΟ «Ένωση Νέων «ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ» σχετικά με την αίτηση απαγόρευσης δραστηριότητας UOC:

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μία από τις πρώτες αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου μετά την επανεκλογή της ηγεσίας του ήταν οι δημόσιες σχέσεις για το θέμα της θρησκείας, παραδοσιακό για τα μέλη του κόμματος που δημιούργησε ο απεχθής ολιγάρχης Ποροσένκο. Ίσως ζήσουμε την εποχή που οι βουλευτές θα βαρεθούν να κάνουν νομικά άχρηστες δηλώσεις για τις εκκλησίες και θα περάσουν στα άμεσα καθήκοντά τους, για τα οποία μάλιστα πληρώνονται από τον προϋπολογισμό των φορολογουμένων. Ίσως κάποτε αυτό το περιφερειακό συμβούλιο να έχει το θάρρος να δηλώσει συνολικό απαγόρευση στο έδαφος της περιοχής του εθισμού στα ναρκωτικά, της μέθης, της εμπορίας ανθρώπων, της δωροδοκίας και του εκβιασμού, που αποτελούν πραγματική απειλή για την κρατική ασφάλεια, την οποία έχουν επανειλημμένα επισημάνει οι επικεφαλής των κορυφαίων ευρωπαϊκών οργανώσεων στους Ουκρανούς. Μέχρι στιγμής, παρατηρούμε μόνο το θλιβερό γεγονός – η αποκομμουνιστικοποίηση άγγιξε μόνο μνημεία και πινακίδες οδών. Δεν άγγιξε τη συνείδηση ​​των εκλεγμένων αξιωματούχων του λαού, που σκέφτονται πεισματικά στα πρότυπα της Σοβιετικής Ένωσης με τις ολοκληρωτικές απαγορεύσεις της θρησκείας

Επομένως, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο όπως στην ΕΣΣΔ – είναι αδύνατο να απαγορευτεί η εκκλησία. Οι απαγορεύσεις κάνουν την Εκκλησία ακόμα πιο τέλεια στην επίγεια διάστασή της, όλα τα ηθικά καλύτερα αποκρυσταλλώνονται μέσα της. Και αυτό, άλλωστε, δίνει τη δυνατότητα στην Εκκλησία να αναγεννηθεί και να διευρυνθεί με νέα ώθηση, μεταφέροντας τη διδασκαλία του Θεού όχι μόνο με λόγια, αλλά με ζωντανό παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης μέσα από τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Ο Ιησούς Χριστός δεν καταράστηκε τους εχθρούς Του, αλλά προσευχήθηκε για συγχώρεση. Η απάντηση των χριστιανών στην απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου πρέπει να είναι η ίδια – πρέπει να προσευχόμαστε για αυτούς τους βουλευτές, ώστε ο Θεός να τους συγχωρήσει για τις δηλώσεις τους, γιατί όπως λέγεται στο Ευαγγέλιο, «δεν ξέρουν τι κάνουν». “

Eκπνέει το τελεσίγραφο 3 ημερών που επιδόθηκε προχθές στους μοναχούς της Λαύρας Σπηλαίων να την εκκενώσουν και πηγές από τους κόλπους της κανονικής εκκλησίας είχαν σημάνει συναγερμό γιατί όπως έλεγαν σήμερα στις 9.00 π.μ θα επιχειρούσαν οι εχθροί της Εκκλησίας να κάνουν έξωση στους μοναχούς. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει συρρέουν πάντα πιστοί προς περιφρούρηση της

dimpenews.com

Back to top button