Διεθνή

Υπ. Άμυνας Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου: εκ προμελέτης τρομοκρατική ενέργεια Ουκρανών η ανατίναξη του φράγματος. Κίνηση απελπισίας γιατί απέτυχαν στην αντεπίθεση!(ΦΩΤΟ) Ρώσοι στρατιώτες στο νερό!

ΦΩΤΟ. Στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, που έπεσαν στη ζώνη πλημμύρας του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya.

Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου:εκ προμελέτης τρομοκρατική ενέργεια Ουκρανών η ανατίναξη του φράγματος. Ο Σόιγκου προσθέτει ότι το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε αυτή την δολιοφθορά για να μεταφέρει μονάδες στρατού από την περιοχή Χερσώνα σε άλλες περιοχές της πρώτης γραμμής, καθώς και για να προσπαθήσει να αποτρέψει τις επιθετικές ενέργειες του ρωσικού στρατού στην περιοχή. Κίνηση απελπισίας γιατί απέτυχαν στην αντεπίθεση!
«Απόψε, το καθεστώς του Κιέβου διέπραξε άλλο ένα τρομοκρατικό έγκλημα: οι κατασκευές του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya ανατινάχτηκαν, γεγονός που οδήγησε σε πλημμύρες μεγάλων περιοχών.

Σκοπός των ενεργειών αυτών, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, είναι ο εξής.
«’Εχοντας αποτύχει σε επιθετικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχύσει το δυναμικό του, ο εχθρός σκοπεύει να μεταφέρει μονάδες και εξοπλισμό από την κατεύθυνση Kherson στην περιοχή των επιθετικών επιχειρήσεων του, αποδυναμώνοντας έτσι σημαντικά τις θέσεις του στο Kherson κατεύθυνση. Παρεμπιπτόντως, ο εχθρός έχει αρχίσει να χτίζει αμυντικές θέσεις στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, κάτι που δείχνει την πρόθεσή του να προχωρήσει στην άμυνα εδώ.
«Για να αποτραπούν επιθετικές ενέργειες του ρωσικού στρατού σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε μια ανατρεπτική, στην πραγματικότητα, τρομοκρατική ενέργεια, η οποία οδήγησε σε πλημμύρες μεγάλων περιοχών και θα έχει σοβαρό και μακροπρόθεσμο περιβαλλοντικό συνέπειες».
«Επιπλέον, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η απόρριψη νερού από τον υδροηλεκτρικό σταθμό Dnepropetrovsk έχει αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που οδηγεί σε ακόμη περισσότερες πλημμύρες των εδαφών».
«Αυτό το γεγονός μαρτυρεί μια μεγάλης κλίμακας δολιοφθορά που είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων από το καθεστώς του Κιέβου»

Για τον Σοιγκού ήταν μια κίνηση απελπισίας των Ουκρανών αφού δεν τους βγήκε η αντεπίθεση.

Τόνισε: Για τρεις ημέρες, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να συνεχίσουν την επίθεση που υποσχέθηκαν, αλλά δεν τα κατάφεραν πουθενά.

Περισσότερες δηλώσεις από τον Σόιγκου:

▪Στις 4 Ιουνίου, δυνάμεις της 23ης και 31ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιχείρησαν επίθεση πέντε κατευθύνσεων..

▪Στις 5 Ιουνίου οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν επίθεση σε 7 κατευθύνσεις με δυνάμεις 5 ταξιαρχιών.

▪Το Κίεβο έχει αρχίσει να χτίζει αμυντικές θέσεις στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, κάτι που δείχνει την πρόθεση να πάει στην άμυνα εδώ

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Σόιγκου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν σημαντικές απώλειες μόνο σε τρεις ημέρες: έως 3.715 στρατιώτες, 52 άρματα μάχης, 207 τεθωρακισμένα οχήματα, 134 οχήματα, 5 αεροπλάνα, 2 ελικόπτερα.

dimpenews.com

Back to top button