breaking newsΔιεθνή

Άσχημη πτώση για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια στρατιωτικής τελετής

Για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιτνεν έπεσε –από μόνος του- αυτή τη φορά κατά την διάρκεια απονομής των πτυχίων στην Αεροπορική Ακαδημία των ΗΠΑ στο Κολοράντο.

Ο Μπάιντεν όπως φαίνεται και στο βίντεο παραπατά και πέφτει σε μια θεαματική τούμπα στο έδαφος.

Στο πλευρό του, όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, έσπευσαν συνεργάτες του, οι οποίοι τον βοήθησαν να σηκωθεί. Ακολούθως ο Μπάιντεν περπάτησε μέχρι τη θέση του.

Ο 80χρονος Τζο Μπάιντεν σκόνταψε και έπεσε στα γόνατα και στη συνέχεια σηκώθηκε ξανά κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης στην Ακαδημία Πολιτικής Αεροπορίας στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

«Ο POTUS επέστρεφε στη θέση του όταν έπεσε. Φαινόταν να σκόνταψε σε ένα μαύρο σακουλάκι με άμμο στη σκηνή. Όταν έπεσε, έδειξε τη μαύρη σακούλα με άμμο υποδηλώνοντας ότι εκεί σκόνταψε» σχολίασαν δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες.

Ο Τζο Μπάιντεν σκόνταψε και έπεσε σε δημόσια εκδήλωσηΑΡ

Είναι το τελευταίο του παραπάτημα σε μία σειρά απο ατυχήματα, καθώς πέρυσι έπεσε από τις σκάλες του Air Force One και αναποδογύρισε με το ποδήλατό του κοντά στο παραθαλάσσιο σπίτι του στο Ντέλαγουερ.

O Μπάιντεν που έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για το Λευκό Οίκο είναι ήδη ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος έχει εκλεγεί στις ΗΠΑ. Και τώρα στα 80 του χρόνια, ζητά από τους Αμερικανούς να του δώσουν τα κλειδιά του Λευκού Οίκου έως ότου γίνει 86 ετών.

Οι ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και τον Φεβρουάριο του 2023, έδειξαν ότι η υγεία του είναι «σε καλή κατάσταση» και είναι «ικανός» να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ο πλανητάρχης ωστόσο που συνηθίζει να μπερδεύει τα λόγια του και έχει μια τάση προς τις γκάφες δέχεται συχνά επικρίσεις απο πολιτικούς αντιπάλους και όχι μόνο για την πνευματική και σωματική του ικανότητα, σε έναν τόσο απαιτητικό ρόλο. Αυτό, τη στιγμή που ξεκινά ένα δύσκολο έργο: να πραγματοποιήσει μια εκστρατεία με συνεχείς μετακινήσεις, ασκώντας παράλληλα τα καθήκοντα ενός εκ των δυσκολότερων αξιωμάτων στον κόσμο.

Prime News.

Back to top button