breaking newsΚύπρος

Δημογραφικό SOS: Η Κύπρος ακολουθεί τα χνάρια της Ελλάδας και «σβήνει» από τον χάρτη

Σε μια εποχή που στην Ελλάδα το μιντιακό σύστημα επιτίθεται σε κόμματα που στηρίζουν ανοιχτά την οικογένεια και την τεκνογονία, η Κύπρος μας δείχνει σε τι εθνική καταστροφή οδηγεί ο δρόμος της υπογεννητικότητας και πόσο ανθέλληνες είναι όσοι λοιδορούν τις πολιτικές υπέρ της οικογένειας.

Δυστυχώς, η μαρτυρική Μεγαλόνησος ακολουθεί ταχέως τα βήματα της Ελλάδας στο δημογραφικό μαρασμό και ως πιο μικρό «μοντέλο» χώρας που είναι, τα καταστροφικά αποτελέσματα βγαίνουν πολύ πιο γρήγορα στην επιφάνεια. Η Κύπρος βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των χωρών που κινδυνεύουν με ραγδαία μείωση του γηγενούς πληθυσμού. Συγκεκριμένα, κατατάσσεται στην τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη.

Οι μεταναστευτικές ροές εξελίσσονται σε μάστιγα, αφού είναι ο κύριος τρόπος «ανανέωσης» του γερασμένου ελληνικού πληθυσμού. Η εικόνα των γεννήσεων είναι πλασματική, αφού τα νούμερα «φουσκώνουν» από τις γεννήσεις των λαθρομεταναστών.

Το ποσοστό γονιμότητας είναι ανησυχητικά χαμηλό (1,33 γεννήσεις ανά γυναίκα το 2020), όπως και στην Ελλάδα. Η Κυπριακή κοινωνία έχει πέσει στην παγίδα του σύγχρονου δυτικού μοντέλου ζωής που προάγει τον ατομικισμό, την ατεκνία, την αποχή από τον γάμο και την απροθυμία για δημιουργία οικογένειας. Η υπογεννητικότητα, η γήρανση του πληθυσμού και η μετανάστευση είναι οι τρείς άξονες που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την Κύπρο προς τον αφανισμό, αν δεν παρθούν μέτρα ανάσχεσης του φαινομένου.

Παράλληλα, οι Τούρκοι και οι τουρκοκύπριοι ανοίγουν την «κάνουλα» των μεταναστευτικών ροών εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό εις βάρος της Κύπρου, και με μια συνεχιζόμενη εισβολή παράνομων μεταναστών, κυρίως μέσω της Πράσινης Γραμμής, δημιουργούν ένα όλο και πιο δυσανάλογο βάρος στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αντιθέτως με την… μακαριότητα των συστημικών κομμάτων στην Ελλάδα που επιμένουν να κρύβουν τη βόμβα του δημογραφικού κάτω από το «χαλί» ή να μιλάνε για «λύση» του προβλήματος με «ώριμη και συνειδητή ένταξη αλλοδαπών», στην Κύπρο έχει σημάνει γενικός συναγερμός για τη ραγδαία αλλοίωση πληθυσμού που συντελείται.

Γι αυτό το ζήτημα θα συνεδριάσει στις 22 Ιουνίου ο Φορέας για την Αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος, όπως ανακοίνωσαν βουλευτές της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος.

Σύμφωνα με τον Λίνο Παπαγιάννη, Πρόεδρο της Ad Hoc Επιτροπής για Μελέτη του Δημογραφικού, τα στοιχεία για 22 δημοτικά σχολεία στο κέντρο της πρωτεύουσας Λευκωσίας, δείχνουν ότι οι Κύπριοι μαθητές έχουν γίνει μειοψηφία! Μάλιστα, σε 3 σχολεία δεν υπάρχουν καθόλου Κύπριοι μαθητές και σε 17 άλλα σχολεία αποτελούν ποσοστό κάτω του 10% του συνόλου των μαθητών!

Ο κ.Παπαγιάνης χαρακτήρισε ακόμα «τραγικό» το γεγονός, ότι η αύξηση των γεννήσεων από ζευγάρια μεταναστών ανεβάζει τον επίσημο δείκτη αναπλήρωσης πληθυσμού, ο οποίος πέρυσι ήταν στο 1,4 (βάσει στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας, ο δείκτης αναπλήρωσης του πληθυσμού το 2021 ήταν στο 1,3 ενώ το 2022 αυξήθηκε στο 1,4).

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης, σχολίασε για το θέμα ότι ο δείκτης γονιμότητας στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι στο 1,4 όταν θα έπρεπε να είναι στο 2,1 για την αναπλήρωση του πληθυσμού.

Με εξαιρετικά μελανά χρώματα περιέγραψε το ζήτημα και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Πολυτέκνων, αλλά και των τριτέκνων, ζητώντας να θεσπιστεί άμεσα ουσιαστική στήριξη των οικογενειών και να εφαρμοστούν μέτρα για στήριξη των γεννήσεων.

«Αυτά που θεωρούσαμε αυτονόητα δηλαδή, έστω και αργά και μετά που μετατρέψαμε την κοινωνία μας σε μια κοινωνία, όπου κανένας δεν ασχολείτο με την οικογένεια και τις γεννήσεις, σήμερα ανακαλύψαμε ότι δεν θα υπάρχει λαός, δεν θα υπάρχουν παιδιά όταν δεν υπάρχει μέλλον. Ας είναι, έστω και την υστάτη», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τα πράγματα έφτασαν στην ώρα μηδέν που είναι τραγικά».

Σύμφωνα με τον κ.Μυλωνά, η κυπριακή κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, μέτρα στήριξης των γεννήσεων και μέτρα στήριξης της οικογένειας.

Back to top button