breaking newsΔιεθνή

Επίθεση στη Γαλλία: Νέο συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολλούς ανθρώπους το πρωί της Πέμπτης σε πάρκο κοντά στη λίμνη Aνεσί της Άνω Σαβοϊας. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά, που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο με την επίθεση του δράστη και τον πανικό που προκλήθηκε:

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Άντονι Λε Ταλέκ ήταν στο σημείο και με βίντεο στο Instagram, περιέγραψε όσα έγιναν όταν ο δράστης εισέβαλε και μαχαίρωσε έναν ενήλικα και παιδιά.

«Έτρεχα κατά μήκος της άκρης της λίμνης όταν ξαφνικά είδα δεκάδες ανθρώπους να έρχονται γρήγορα προς το μέρος μου από την αντίθετη κατεύθυνση. Αναρωτήθηκα τι συνέβαινε. Μια μητέρα μού φώναξε: “Τρέξτε, τρέξτε, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες! Μαχαιρώνει παιδιά, τρέξτε, τρέξτε!”», ανέφερε ο Λε Ταλέκ και πρόσθεσε:

«Αρχικά τα έχασα, αλλά συνέχισα να προχωράω. Ξαφνικά βλέπω τον τύπο να έρχεται προς το μέρος μου. Είναι στο γρασίδι και βλέπω τους αστυνομικούς 5 ή 10 μέτρα πίσω του. Δεν μπορούν να τον πιάσουν.

Έρχεται προς το μέρος μου, οπότε κάνω λίγο στην άκρη και βλέπω ότι κατευθύνεται προς τους ηλικιωμένους. Και τότε επιτίθεται στον παππού. Τον μαχαίρωσε μια φορά και οι αστυνομικοί πίσω του δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν. Τους λέω: “Πυροβολήστε τον, σκοτώστε τον, τους μαχαιρώνει όλους!”. Εκείνος επιτέθηκε μια-δυο φορές και τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν.

Πυροβόλησαν τον δράστη, ο οποίος έπεσε στο έδαφος, όμως είχε μαχαιρώσει τον ηλικιωμένο. Συνέχισα να τρέχω και έβλεπα στο βάθος παιδιά να είναι στο έδαφος. Είναι τρελό να το βλέπεις αυτό στο Ανεσί».

Ο Άντονι Λε Ταλέκ είχε περάσει από την Ελλάδα την περίοδο 2015-2017, όταν και αγωνίστηκε στον Ατρόμητο.

Συνελήφθη ο 32χρονος

Ο φερόμενος ως δράστης, άνδρας συριακής υπηκοότητας, πρόσφυγας στη Σουηδία, συνελήφθη από την αστυνομία. Η επίθεση έλαβε χώρα γύρω στις 9:40 το πρωί κοντά στη λίμνη Aνεσί σε «μια παιδική χαρά όπου υπήρχαν βάρκες, θαλάσσια ποδήλατα, κι ένας ανυπολόγιστος αριθμός τουριστών», αφηγείται ο Αντονι, ένας μάρτυρας της επίθεσης, στο δίκτυο BFM TV.

Ο δράστης «πήδηξε», «άρχισε να ουρλιάζει, πήγε προς τα καρότσια και άρχισε να μαχαιρώνει επανειλημμένα τα μικρά», λέει ο Φερντινάν, άλλος αυτόπτης μάρτυρας. «Όταν είδε ότι ήταν περικυκλωμένος από την αστυνομία, πήγε σε ένα ζευγάρι και μαχαίρωσε τον ηλικιωμένο», πρόσθεσε.

Η σύλληψη του υπόπτου έγινε τέσσερα λεπτά μετά την πρώτη κλήση στην άμεση δράση, γύρω στις 9:45 το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά. Ήταν λιγότερο από 3 ετών, αναφέρει μια πηγή κοντά στο αρχείο. Ανάμεσα σε αυτά τα θύματα, δύο παιδιά και ένας ενήλικας που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι ένας 32χρονος, συριακής υπηκοότητας, γεννημένος το 1991 και ταυτοποιημένος ως Abdalmasih, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Έχοντας εισέλθει νόμιμα στο γαλλικό έδαφος, ζήτησε άσυλο τον περασμένο Νοέμβριο. Από τότε είχε αποκτήσει το καθεστώς του πρόσφυγα στη Σουηδία,οπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα. Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία (Pnat) αξιολογεί την κατάσταση.

Επίθεση στη Γαλλία: Νέο συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές Prime News.

Back to top button