Διεθνή

Η Επιτροπή Βιοηθικής του Βελγίου έδωσε το πράσινο φως για πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού!!!Oι LGTB γίνονται γονείς μέσω παρένθετης μητέρας!…… και τα παγωτά PRIDE της Αlgida με θέμα τους LGTB!

Η Επιτροπή Βιοηθικής του Βελγίου έδωσε το πράσινο φως για πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού!!!Oι LGTB γίνονται γονείς μέσω παρένθετης μητέρας!

Το άρθρο του BFMTV αναφέρει ότι η βελγική συμβουλευτική επιτροπή βιοηθικής πιστεύει ότι η παρένθετη μητρότητα είναι «δεοντολογικά αποδεκτή», αλλά ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο. Επί του παρόντος, η πρακτική δεν είναι ούτε εξουσιοδοτημένη ούτε απαγορευμένη από το νόμο.
Η πρακτική επιτρέπεται, εάν δεν απαγορεύεται, και αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα. Η συμβουλευτική επιτροπή βιοηθικής του Βελγίου δημοσίευσε μια νέα συμβουλευτική γνώμη για την παρένθετη μητρότητα (GPA) τη Δευτέρα, λέγοντας ότι είναι «δεοντολογικά αποδεκτή» και ζητώντας τη θέσπιση νομικού πλαισίου. Υπερασπίζεται επίσης την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής και οικογενειακής κατάστασης και της οικονομικής ικανότητας των αιτούντων,

«Η επιτροπή επιθυμεί να επιβεβαιώσει ότι η παρένθετη μητρότητα είναι δεοντολογικά αποδεκτή, με την επιφύλαξη του σεβασμού των ηθικών αρχών και εκτιμήσεων», γράφει το όργανο, επικαλούμενο τις αρχές της «αναπαραγωγικής αλληλεγγύης», της «αυτονομίας» των διαφόρων μερών, της «καλής ζωής» των ενδιαφερόμενων ή ακόμα και «ισότιμη πρόσβαση» στην παρένθετη μητρότητα, την «πρόθεση» όσων επιθυμούν να γίνουν γονείς και τον «αλτρουισμό».

«Καθώς τίποτα δεν το πλαισιώνει, τίποτα δεν το εμποδίζει»
Η συμβουλευτική επιτροπή ζητά επίσης τη θέσπιση νομικού πλαισίου για την παρένθετη μητρότητα. Πράγματι, εάν αυτή η πρακτική δεν απαγορεύεται από τη βελγική νομοθεσία, δεν επιτρέπεται ούτε νομικά. Επομένως, εφαρμόζεται από ορισμένα ιδρύματα που εφαρμόζουν τους δικούς τους κανόνες.

“Η GPA παραμένει κάτι αρκετά ταμπού και απολύτως δεν ρυθμίζεται από τη βελγική νομοθεσία. Και αφού τίποτα δεν τη ρυθμίζει, τίποτα δεν την εμποδίζει”, εξήγησε η Catherine de Bouyalski, δικηγόρος των Βρυξελλών στο RTBF το 2020. ” Είναι εξουσιοδοτημένο ελλείψει νομοθεσίας.

Για μια «ασφαλή» και «ηθικά αποδεκτή» παρένθετη μητρότητα
Για τη συμβουλευτική επιτροπή, ένα νομικό πλαίσιο θα «διασφάλιζε τα δικαιώματα των ενδιαφερόμενων μερών».

“Αυτό το νομικό πλαίσιο θα πρέπει να επικυρώνει τον δεσμό γονικής μέριμνας μεταξύ των προβλεπόμενων γονέων και του μελλοντικού παιδιού και να συγκεκριμενοποιεί τις συμφωνίες μεταξύ των προβλεπόμενων γονέων και της παρένθετης γυναίκας”, προτείνει η έκθεση, εξηγώντας ότι το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των γονικών δικαιωμάτων αναπτύχθηκε για υιοθεσία ” δεν είναι επαρκώς κατάλληλο» για παρένθετη μητρότητα και δημιουργεί «υψηλό βαθμό αβεβαιότητας σχετικά με τη γονική κατάσταση».

Αυτό το πλαίσιο θα καθιστούσε επίσης δυνατή την οργάνωση της παρένθετης μητρότητας με «ασφαλή» και «ηθικά αποδεκτό» τρόπο, ενισχύοντας τη νομική ασφάλεια του παιδιού και τον δεσμό με τους προβλεπόμενους γονείς του και διασφαλίζοντας ότι «διαφωτίζεται η συγκατάθεση της παρένθετης γυναίκας, εκούσια και χωρίς χρηματικά κίνητρα.

“ελάχιστες απαιτήσεις”
Ως εκ τούτου, συνιστά «ελάχιστες απαιτήσεις» για την ανάπτυξη αυτού του νομικού πλαισίου.

«Η πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα θα πρέπει να περιορίζεται στους προβλεπόμενους γονείς που δεν έχουν άλλη ιατρική επιλογή όσον αφορά την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ή που αντιμετωπίζουν σημαντικούς κινδύνους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη», γράφει η συμβουλευτική επιτροπή.

Υπερασπίζεται επίσης την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής και οικογενειακής κατάστασης και της οικονομικής ικανότητας των αιτούντων, υπό τον όρο ότι το γονικό έργο είναι «επαρκώς σταθερό». Ζητεί την απαγόρευση συμφωνιών με οικονομικό όφελος.BFMTV 9/6/23

και τα παγωτά PRIDE της Αlgida με θέμα τους LGTB ωραία στρατολόγηση παιδιών με παγωτά… παλιά τους δίναν καραμέλες για να τα παρασύρουν τώρα παγωτά

dimpenews.com

Back to top button