breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η στιγμή της επίθεσης σε πάρκο στη Γαλλία

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι τουλάχιστον τραυματίες ανάμεσά τους και παιδιά. Από τους τραυματίες τέσσερα είναι παιδιά ηλικίας έως τριών ετών με την κατάσταση δύο εξ αυτών να είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο ενήλικες.

Η κατάσταση τριών εκ των τραυματιών είναι κρίσιμη.

Τι δείχνει το βίντεο

Το βίντεο δείχνει τον δράστη με την μπαντάνα στο κεφάλι και το στιλέτο στο χέρι να μπαίνει στην παιδική χαρά και να μαχαιρώνει ένα παιδί που βρίσκεται σε παιδικό καρότσι, με τη συνοδό να προσπαθεί να το προστατεύσει.

Στη συνέχεια ο δράστης κρατώντας πάντα το μαχαίρι στο χέρι, κάνει κύκλους στην παιδική χαρά προφανώς ψάχνοντας το επόμενο θύμα του και επιστρέφει μαχαιρώνοντας εκ νέου το παιδί στο καρότσι που είχε χτυπήσει και νωρίτερα.

Στο βίντεο φαίνεται και ένας άνδρας, έχοντας ως ασπίδα του μια τσάντα πλάτης, να επιχειρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης να ακινητοποιήσει τον δράστη, ακολουθώντας τον κατά πόδας. Τελικά σύμφωνα με μαρτυρίες τον δράστη ακινητοποίησε η αστυνομία λίγα λεπτά αργότερα, όταν καθώς έφευγε από το πάρκο επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν ηλικιωμένο που έκανε τη βόλτα του με την σύζυγό του.

Αφού τον μαχαίρωσε η γαλλική αστυνομία πυροβόλησε στα πόδια τον δράστη, ο οποίος παρότι τραυματισμένος μαχαίρωσε ξανά τον ηλικιωμένο.

Ακολούθησε η ακινητοποίηση και η σύλληψή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για Σύρο που ζητούσε άσυλο και ζούσε στη Σουηδία. Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει άλλα δύο βίντεο σε ένα από αυτά φέρεται να τρέχει και σε άλλο φαίνεται η σύλληψη του.

Για την υπόθεση ενημερώνεται συνεχώς ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Τα αίτια της επίθεση διερευνώνται.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, τραυματίστηκαν από άτομο οπλισμένο με μαχαίρι σε μια πλατεία στο Ανεσί. Το άτομο συνελήφθη χάρη στην πολύ γρήγορη επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.»

Πληροφορίες απο CNN.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ
sigmalive.

Back to top button