breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Κοινωνίες τεράτων της νέας εποχής: Σχεδόν 3 στους 10 Καναδούς πιστεύουν ότι φτωχοί και άστεγοι πρέπει να επιλέγονται για υποβοηθούμενη αυτοκτονία!

 

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι περισσότεροι από το ένα τέταρτο των Καναδών πιστεύουν ότι οι άστεγοι και οι φτωχοί θα πρέπει να είναι επιλέγονται για υποβοηθούμενη αυτοκτονία από το κράτος. Σύμφωνα με αυτούς, η εξαθλίωση ή η έλλειψη στέγης είναι ένας καλός λόγος για να τερματίσει το κράτος την ζωή τους.

Η έρευνα που διεξήχθη από την καναδική εταιρεία δημοσκοπήσεων Research Co. διαπίστωσε ότι το 27% είπε ότι το Medical Aid in Dying (MAID), το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όσους βρίσκονται στη φτώχεια, ενώ το 28% είπε το ίδιο πρέπει να γίνει για περίπου 30.000 άστεγους.

Επιπλέον, ένα υψηλότερο ποσοστό 43 τοις εκατό από τους 1.000 ενήλικες ερωτηθέντες είπε ότι η υποβοηθούμενη αυτοκτονία θα πρέπει να διατίθεται σε άτομα με αναπηρίες, ψυχικές ασθένειες ή σε όσους δεν έχουν την οικονομική άνεση να λάβουν ιατρική περίθαλψη. 

Ο Καναδάς έχει χαρακτηριστεί ως το σπίτι του πιο ανεκτικού προγράμματος υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, το οποίο ξεκίνησε το 2016. Τα αρχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους στο πλαίσιο του προγράμματος τα τελευταία χρόνια.

Καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της χώρας σκέφτονται εάν το πρόγραμμα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας πρέπει να επεκταθεί σε παιδιά και ψυχικά ασθενείς, η έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν το 75 τοις εκατό των Καναδών πιστεύουν ότι η χώρα έχει τις σωστές πολιτικές για να επιτρέπει στους ανθρώπους να αναζητούν ιατρική βοήθεια όταν πεθάνουν. 

Η ομάδα εκστρατείας Dying With Dignity επεσήμανε ότι οι διαδικασίες «καθοδηγούνται από τη συμπόνια, τον τερματισμό του πόνου και των διακρίσεων». Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι οι κανονισμοί στερούνται των απαραίτητων διασφαλίσεων, υποτιμούν τις ζωές των ατόμων με αναπηρία και ωθούν τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να προτείνουν τη διαδικασία χωρίς να προτείνουν εναλακτικές βοήθειας.

«Το ένα τρίτο των Καναδών είναι καλά με τη συνταγογράφηση υποβοηθούμενης αυτοκτονίας για τους άστεγους. Ντροπή», έγραψε στο Twitter ο Λόρδος Ντέιβιντ Άλτον. «Οι άστεγοι χρειάζονται μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους, όχι μια θανατηφόρα ένεση. Τέλος στους άστεγους, όχι στις ζωές των αστέγων».

«Είπαμε ότι θα έχουμε διασφαλίσεις και προστατευτικά κιγκλιδώματα, αλλά η επόμενη κυβέρνηση μπορεί απλώς να λαμβάνει μια απόφαση, αυτό ακριβώς συμβαίνει», δήλωσε ο Alex Schadenberg, εκτελεστικός διευθυντής του Συνασπισμού Πρόληψης Ευθανασίας.

Η ευθανασία είναι νόμιμη στο Βέλγιο, τον Καναδά, την Κολομβία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ισπανία, καθώς και σε πολλές πολιτείες της Αυστραλίας. Διατίθεται σε παιδιά στην Ολλανδία και στο Βέλγιο.

Επισκεφτείτε  το Euthanasia.news  για να διαβάσετε περισσότερα για τη βιομηχανία του θανάτου από γιατρό στον Καναδά.

Prime News.

Back to top button