breaking newsΔιεθνή

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και πάλι ο Tραμπ για τον χειρισμό απόρρητου υλικού

Στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης βρίσκεται εκ νέου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ενημέρωσαν τους δικηγόρους του Donald Trump ότι είναι στόχος έρευνας σχετικά με τον χειρισμό απόρρητου υλικού, δήλωσε την Τετάρτη πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα, προσθέτοντας στα νομικά του προβλήματα καθώς διεξάγει εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο το 2024.

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Δικαιοσύνης συνήθως ειδοποιεί όσους γίνονται στόχοι μιας έρευνας για να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα δικά τους στοιχεία ενώπιον ενόρκων.

Η ειδοποίηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες στον Trump. Η είδηση της ειδοποίησης προς τη νομική ομάδα του Trump εμφανίστηκε μόλις δύο ημέρες μετά τη συνάντηση των δικηγόρων του με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης για να συζητήσουν την υπόθεση.

Η προεκλογική εκστρατεία του Trump δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Οι δικηγόροι του Trump στην υπόθεση των εγγράφων δεν ήταν δυνατόν να επικοινωνήσουν για να σχολιάσουν. Η νομική ομάδα του Trump ειδοποιήθηκε τη Δευτέρα, δήλωσε η πηγή.

Αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η έρευνα για τα έγγραφα πλησιάζει στο τέλος της, ο χρόνος κατά τον οποίο ένα άτομο πληροφορείται ότι αποτελεί στόχο δεν μπορεί απαραίτητα να χρησιμοποιηθεί ως προγνωστικό για το πότε θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες, δήλωσε ο David Schoen, δικηγόρος που εκπροσώπησε τον σύμμαχο του Trump Steve Bannon κατά τη διάρκεια της ποινικής δίκης του για τις κατηγορίες περί περιφρόνησης του Κογκρέσου.

“Μερικές φορές εκδίδονται στην αρχή μιας μακράς έρευνας και μερικές φορές στο τέλος μιας έρευνας”, τόνισε.

«Πολιτικά υποκινούμενες οι έρευνες»

Ο Trump, ο επικρατέστερος στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τις πολλαπλές έρευνες ως πολιτικά υποκινούμενες.

Ένα ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων ερευνά τη διατήρηση διαβαθμισμένου υλικού από τον Trump μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 2021.

Μια δεύτερη ποινική έρευνα εξετάζει τις φερόμενες προσπάθειες του Trump και των συμμάχων του να ανατρέψουν την εκλογική ήττα του το 2020 από τον Δημοκρατικό Joe Biden. Εκπρόσωπος του ειδικού συμβούλου ο οποίος ηγείται των ερευνών, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Prime News.

Back to top button