breaking newsΕλλάδα

Αλληλουχία από οικονομικά σκάνδαλα με εμπλοκή εκκλησιαστικών κύκλων. Από την «Αλληλεγγύη» σε σκάνδαλο μ’ Αρχιμανδρίτη με στη Θεσσαλονίκη. ”Χρυσές δωρεές για πονηρούς σκοπούς”. H σιωπή όντως είναι χρυσός…Γι αυτό σιώπησαν οι καμπάνες επί covid19 και ήχησαν τα λοστάρια και οι βαριοπούλες σε ορθόδοξους ναούς επί ουκρανικού;

Το ένα μετά το άλλο τα οικονομικά σκάνδαλα με εμπλοκή εκκλησιαστικών κύκλων. Από την «Αλληλεγγύη» σε σκάνδαλο μ’ Αρχιμανδρίτη με στη Θεσσαλονίκη. ”Χρυσές δωρεές για πονηρούς σκοπούς”. H σιωπή όντως είναι χρυσός…Γι αυτό σιώπησαν οι καμπάνες επί covid19 και ήχησαν τα λοστάρια και οι βαριοπούλες σε ορθόδοξους ναούς επί ουκρανικού; Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι..

Σκάνδαλο με πολλές πτυχές και προεκτάσεις στον Προσκυνηματικό ιερό Ναό Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου στη Θεσσαλονίκη.. Δύο επιχειρηματίες καταγγέλουν για απάτη αρχιμανδρίτη του ναού.. αλλά στη συνέχεια της έρευνας υπήρξαν κι άλλα περίεργα ευρήματα.. Φαίνεται κάποιοι έχουν βαλθεί να κατεδαφίσουν το εκπολιτιστικό έργο των 2 αδερφών από τη Θεσσαλονίκη στο σλάβικο κόσμο είτε με βαριοπούλες εισβάλοντας ως εντολείς του Φαναρίου σε Ορθόδοξους ναούς στην Ουκρανία δίνοντας αλγεινή μαρτυρία είτε σχετίζοντας τους Αγίους με οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα..Ο ναός είναι ένα σταυροδρόμι της Ορθοδοξίας των Βαλκανίων ..

τα χρήματα που προσφέρθηκαν περισσότερα από 1.000.000 ευρώ σχετίζονται με σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Οι διωκτικές αρχές ακολουθώντας τους δρόμους των ποσών που προέρχονταν από δωρεές επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν σε έναν αρχιμανδρίτη που φέρεται ότι διακινούσε τα ποσά των δωρεών σε δραστηριότητες που καμιά σχέση δεν μπορεί να έχουν με την ιεροσύνη.. η ” εγκληματική δραστηριότητα” φαίνεται να ξεκινάει το 2108.Τα χρήματα προσφέρονταν μεν από τους καλόπιστους επιχειρηματίες για την ”ανέλιξη” του αρχιμανδρίτη στον μητροπολιτικό θώκο όμως κατέληγαν στο στενό περιβάλλον του, σ΄ένα δεύτερο πρόσωπο εμπιστοσύνης του, κάποιον άνεργο που φέρεται να διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να διάγει πολυτελή βίο αν και στην Εφορία χρωστάει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ. Στις δαπάνες που εντοπίστηκαν συμπεριλαμβάνονται συχνά πυκνά ”καλλιτεχνικές δραστηριότητες” που σχετίζονται με μοντέλα, μανεκέν, νεαρά κορίτσια κι αγόρια που συμμετέχουν σε επιδείξεις μόδας, φωτογραφήσεις και φανταχτερά πάρτι μεταξύ των οποίων κι ανήλικα. Στην έρευνα που διαρκεί εδώ και μήνες εμπλέκεται η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που τώρα ζητά να αναμιχθεί κι ο ελεγκτικός μηχανισμός Εφορίας και η υπηρεσία Ασφάλειας που ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα.

Και όλα αυτά στον απόηχο ενός άλλου πολιτικο-εκκλησιαστικού σκανδάλου.Η διαπλοκή είναι πασιφανής..

Την επιβολή ποινής φυλάκισης 8 ετών αποφάσισε το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο για τον Γενικό Διευθυντή Μέσων του Ομίλου «Παραπολιτικά», Δημήτρη Φουρλεμάδη,που έγινε και ιερέας που φέρεται να κατηγορείται για υπεξαίρεση εκατομμυρίων που προορίζονταν για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες μέσω της ΜΚΟ “Αλληλεγγύη” στην οποία προϊστατο. Να κλέβεις εκκλησία που λεέι ο λαός είναι βαρύ να κλέβεις τον Τρίτο Κόσμο και μάλιστα μέσω της Εκκλησίας είναι όντως κακούργημα..

Όπως αναφέρεται πέρα από Διευθυντής των Παραπολιτικών και διευθυντικό στέλεχος του Alpha ήταν και διαχειριστής της φιλανθρωπικής ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», η οποία ανήκε στην Ελληνική Εκκλησία. Εδώ με βάση τις ιδιότητες του ατόμου αρχίζει να πιστοποιείται και συγκεκριμένη πολιτική διαπλοκή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του militaire.gr, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης καταδικάστηκε για το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και το κακούργημα της απλής απιστίας στην υπηρεσία.

Η πρωτόδικη καταδίκη
Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλλει στο Δημήτρη Φουρλεμάδη ποινή κάθειρξης 16 ετών για υπεξαίρεση. Το βασικό σκέλος της κατηγορίας αφορούσε σε προκαταβολή επιχορήγησης, ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ (οι 500.000 ευρώ επεστράφησαν από τον κ. ) που είχε δοθεί από το ΥΠΕΞ το 2005 για ανθρωπιστική βοήθεια σε Ζιμπάμπουε, Ερυθραία και Μαλάουι αανφέρει dikastiko.gr

Γι αυτό σιώπησαν οι καμπάνες επί covid19 και ήχησαν τα λοστάρια και οι βαριοπούλες σε ορθόδοξους ναούς επί ουκρανικού; σώπα όπου να ναι θα σωπάσουν οι κάμπανες

η σιωπή όχι των αμνών αλλά των ποιμένων όταν στην Ορθοδοξία έχουν έρθει τα πάνω κάτω είναι το θρίλερ της περιόδου…H σιωπή όντως είναι χρυσός σε αυτή την περίπτωση για κάποιους μεγαλοσχήμονες….

dimpenews.com

Back to top button