breaking newsΕλλάδα

Εικόνες ντροπής στη Ρόδο με τουρίστες να κοιμούνται σε κλειστά γυμναστήρια – Κάνουν το γύρο του κόσμου γελοιοποιώντας τη χώρα μας για ακόμη μία φορά

Επιτελικό μπάχαλο με τη Ρόδο

Η κυβέρνηση επαίρεται για το “ρεκόρ εκκένωσης” καθώς περίπου 20.000 άτομα απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές από χωριά, αφήνοντας πίσω τους σπίτια και ξενοδοχεία, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ούτε οργάνωση υπήρξε κατά την εκκένωση, ούτε κρατική αρωγή σε μέσα και προσωπικό. Όλα στηρίχθηκαν κυρίως στους ντόπιους κατοίκους και ό,τι μέσα είχαν οι ίδιοι, γεγονός που αποτυπώθηκε σε χαρακτηριστικές φωτογραφίες και βίντεο που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Έτσι τα ξημερώματα επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρα, 42 οχήματα, 4 ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα, ενώ την επιχείρηση συντονίζει ένα ακόμη ελικόπτερο.

Από νωρίς το πρωί σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις σε τρία ενεργά μέτωπα. Στο Κιοτάρι και νοτιοδυτικά προς Γεννάδι όπου χωματουργικά επιχειρούν για να μην περάσει η φωτιά το ρέμα, Απόλλωνα προς Προφήτη Ηλία όπου υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί βορειότερα προς το πυκνό δάσος και στην περιοχή Λαέρμων-Γαδουρά.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την απόφαση για «την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18-07-2023 στις παραπάνω περιοχές σύμφωνα με τα ανωτέρω 8 και 9 σχετικά. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 18 Ιανουαρίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Τριτοκοσμικές εικόνες «φιλοξενίας» τουριστών στα κλειστά γυμναστήρια

H απομάκρυνση χιλιάδων τουριστών από τις εστίες τους με τις φλόγες να πλησιάζουν τα ξενοδοχεία της ανατολικής Ρόδου εξελίχθηκε με απόλυτα άναρχο και ανοργάνωτο τρόπο με παντελή απουσία των αρμόδιων κρατικών αρχών και την συνδρομή τοπικών παραγόντων και κυρίως των κατοίκων του νησιού.

Χιλιάδες τουρίστες μεταφέρθηκαν από τα ξενοδοχεία και κυριολεκτικά στοιβάχθηκαν στα λίγα κλειστά γυμναστήρια του νησιού που πλημμύρισαν από κόσμο και υπό κακές συνθήκες.

Το Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας, το ”Βενετόκλειο”, το ”Ροδίων Παιδεία” και το κλειστό γυμναστήριο της Ιαλυσού φιλοξενούν δεκάδες τουρίστες που ως «κρεβάτι» χρησιμοποίησαν στην καλύτερη περίπτωση κάποιο στρώμα που προμηθεύτηκαν από τις προσφορές των τοπικών αρχών αλλά οι περισσότεροι σε χαρτόκουτα και πετσέτες.

Ταυτόχρονα, τoν γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τρομαγμένους τουρίστες να απομακρύνονται από τις εστίες των πυρκαγιών στη Ρόδο είτε με τα πόδια και τα καροτσάκια με τα μωρά τους, είτε πάνω σε καρότσες φορτηγών ή να περιμένουν με τις ώρες κάποιο σκάφος να τους απομακρύνει διά θαλάσσης από κάποια παραλία του νησιού, επιβεβαιώνοντας και στο εξωτερικό πως το λεγόμενο επιτελικό κράτος απουσιάζει παντελώς όταν πρόκειται και τις ανάγκες των πολιτών και τις περιουσίες τους.

Back to top button