breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Κυβερνητική λογοκρισία για τον Covid αποδείχθηκε θανάσιμη για τον λαό

Μετά την έκρηξη του διαστημικού λεωφορείου Challenger το 1986, ο βραβευμένος με Νόμπελ φυσικός Richard Feynman γνώριζε ότι η αλήθεια θα τροφοδοτούσε την πρόοδο και θα ανακούφιζε τη θλίψη του έθνους. “Για μια επιτυχημένη τεχνολογία”, είπε, “η πραγματικότητα πρέπει να υπερισχύει των δημοσίων σχέσεων, γιατί η Φύση δεν μπορεί να ξεγελαστεί”.

Για τρία χρόνια, οι δημόσιες σχέσεις για την πανδημία κορόιδευαν τη φύση, δημιουργώντας φόβο, ασθένειες, πληθωρισμό και υπερβολικό θάνατο πέρα από αυτόν που προκάλεσε ο ιός. Η ψηφιακή λογοκρισία επιτάχυνε την προσπάθεια απόκρυψης της πραγματικότητας, αλλά η πραγματικότητα παίρνει τη θέση της στο δικαστήριο.

Στις 4 Ιουλίου, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Terry Doughty εμπόδισε προσωρινά πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τον Λευκό Οίκο να συνεργάζονται με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ομάδες τρίτων για τη λογοκρισία του λόγου.

Η έρευνα στην υπόθεση Missouri v. Biden αποκάλυψε τις σχέσεις μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρειών κοινωνικών μέσων και αποκάλυψε ένα πρόσθετο στρώμα πανεπιστημιακών κέντρων και αυτοαποκαλούμενων παρατηρητών παραπληροφόρησης και οργανισμών ελέγχου των γεγονότων.

Η δημοσιοποίηση από τον Elon Musk ορισμένων εσωτερικών αρχείων του Twitter αποκάλυψε ότι έως και 80 πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών ήταν ενσωματωμένοι σε εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι πράκτορες ως επί το πλείστον δεν πολεμούσαν την τρομοκρατία, αλλά σημείωναν λανθασμένες σκέψεις Αμερικανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων διακεκριμένων επιστημόνων που πρότειναν διαφορετικούς δρόμους για την πολιτική του Covid.

Τα αποτελέσματα αυτών των σχέσεων; Το Twitter έβαλε στη μαύρη λίστα τον γιατρό και οικονομολόγο του Στάνφορντ Jay Bhattacharya επειδή έδειξε ότι το Covid απειλούσε σχεδόν αποκλειστικά τους ηλικιωμένους, μειώνοντας σημαντικά την ορατότητα των tweets του. Όταν ο μελετητής του Στάνφορντ για την πολιτική υγείας Scott Atlas άρχισε να συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο, το YouTube έσβησε το πιο σημαντικό του βίντεο που αντιτίθεται στο lockdown. Το Twitter απαγόρευσε τον Robert Malone, πρωτοπόρο της τεχνολογίας εμβολίων mRNA, επειδή επέστησε την προσοχή στους κινδύνους των εμβολίων. Το YouTube απονομιμοποίησε τον εξελικτικό βιολόγο Bret Weinstein, ο οποίος πρότεινε ότι ο ιός μπορεί να είναι κατασκευασμένος και προέβλεψε παραλλαγές που αποφεύγουν τα εμβόλια. Και αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποτέλεσαν ισχυρά εργαλεία για λογοκρισία πλήρους φάσματος, αλλά δεν έδρασαν μόνες τους. Οι ιατρικές σχολές, τα ιατρικά συμβούλια, τα επιστημονικά περιοδικά και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης τραγουδούσαν από τον ίδιο ύμνο.

Λεγεώνες γιατρών παρέμειναν σιωπηλοί αφού είδαν τη δαιμονοποίηση των συναδέλφων τους που αμφισβητούσαν την ορθοδοξία του Covid. Λίγη λογοκρισία οδηγεί τους ανθρώπους να προσέχουν τι λένε. Εκατομμύρια ασθενείς και πολίτες στερήθηκαν σημαντικές γνώσεις ως αποτέλεσμα.

Οι υγειονομικές αρχές και οι τηλεοπτικοί γιατροί επέμεναν ότι οι νέοι άνθρωποι ήταν ευάλωτοι, απαιτούσαν τα νήπια να φορούν μάσκες, έκλεισαν σχολεία, παραλίες και πάρκα και δεν ήθελαν να εξετάσουν την κρίσιμη ανάλυση κόστους-οφέλους. Η οικονομία; Η ψυχική υγεία; Δεν τα είχαν ακούσει ποτέ.

Αυτοί οι “ειδικοί” αρνήθηκαν τις προστατευτικές επιδράσεις της ανακτημένης ανοσίας, ένα φαινόμενο που γνωρίζουμε από την εποχή του λοιμού της Αθήνας το 430 π.Χ. Απαγόρευσαν ουσιαστικά τα γενόσημα φάρμακα που έχουν εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, όπως η αζιθρομυκίνη και η ιβερμεκτίνη, τα οποία έθνη με χαμηλό εισόδημα σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούσαν με επιτυχία. Απέτυχαν να εκτιμήσουν την εξελικτική δυναμική του μαζικού εμβολιασμού κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δαπάνησε 6 τρισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την καθημαγμένη οικονομία της και οι περισσότεροι άνθρωποι έπαθαν Covid ούτως ή άλλως. Το χειρότερο απ’ όλα, τα λουκέτα και οι εντολές οδήγησαν σε πρωτοφανή κακά αποτελέσματα για την υγεία των νέων και μεσήλικων ανθρώπων στις πλούσιες χώρες.

Η υπερβολική θνησιμότητα στα περισσότερα έθνη υψηλού εισοδήματος ήταν χειρότερη το 2021 και το 2022 από ό,τι το 2020, το αρχικό έτος της πανδημίας. Πολλά φτωχότερα έθνη με λιγότερο κυβερνητικό έλεγχο φάνηκε να τα πηγαίνουν καλύτερα. Η Σουηδία, η οποία δεν είχε κλείδωμα, είχε καλύτερες επιδόσεις από σχεδόν κάθε άλλο προηγμένο έθνος.

Αφού ξεπέρασαν το 2020 με σχετική επιτυχία, οι νέοι και μεσήλικες υγιείς άνθρωποι στα πλούσια έθνη άρχισαν να πεθαίνουν σε πρωτοφανή αριθμό το 2021 και το 2022. Οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν επικεντρωθεί αρκετά σε αυτόν τον κατακλυσμό πρόωρων θανάτων από καρδιακές προσβολές που δεν οφείλονται σε κομβικά επεισόδια, εγκεφαλικά επεισόδια, πνευμονικές εμβολές, νεφρική ανεπάρκεια και καρκίνο.

Η απόκρυψη αυτών και άλλων πραγματικοτήτων έχει γίνει πιο δύσκολη στην εποχή του διαδικτύου. Η έκρηξη των πληροφοριών επέτρεψε σε περισσότερους ανθρώπους να εντοπίσουν γρήγορα τα λάθη των αξιωματούχων και να μάθουν την αλήθεια. Αυτό έχει αλλάξει τη σχέση μεταξύ των αρχών και αυτών που κυβερνούν. Οι υπεύθυνοι αισθάνονται ότι απειλούνται.

Η ψηφιακή λογοκρισία είναι η απάντησή τους σε αυτή την κρίση εξουσίας. Είναι αλήθεια ότι η παραπληροφόρηση είναι ανεξέλεγκτη στο διαδίκτυο. Αλλά ήταν πολύ χειρότερη πριν από το διαδίκτυο, όταν οι μύθοι μπορούσαν να διατηρηθούν για αιώνες. Οι νέες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να συγκεντρώνουμε δεδομένα γρήγορα, να διορθώνουμε τα λάθη, να βρίσκουμε γεγονότα και να διαλύουμε τα ψεύδη. Η επιστήμη, υποστηριζόμενη από ένα ανοιχτό διαδίκτυο, είναι η διαδικασία με την οποία μειώνουμε την παραπληροφόρηση και προσεγγίζουμε την αλήθεια.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει την ικανότητά μας να κοσκινίζουμε, να αναλύουμε, να επεξεργαζόμαστε, να πιστοποιούμε και να οργανώνουμε τις πληροφορίες. Όταν ακούτε εκκλήσεις για αδειοδότηση ή συγκεντρωτικό έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης, θυμηθείτε την ύβρη της λογοκρισίας του Covid.

“Οι επιθέσεις εναντίον μου”, επέμεινε περίφημα ο Δρ Anthony Fauci, “ειλικρινά, είναι επιθέσεις εναντίον της επιστήμης”. Ο Feynman θα είχε τρομοκρατηθεί. “Η επιστήμη”, σημείωσε σοφά, “είναι η πίστη στην άγνοια των ειδικών”.

  • Ο κ. Swanson είναι μη μόνιμος ανώτερος συνεργάτης στο American Enterprise Institute. Γράφει το ενημερωτικό δελτίο Infonomena στο Substack.com.
Back to top button