NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ο Χάντερ Μπάιντεν σνίφαρε κοκαΐνη μπροστά σε όλο το έθνος την 4η Ιουλίου;

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των social media είναι τουλάχιστον αποκαλυπτικό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο γιος του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον Χάντερ Μπάιντεν.

Το βράδυ της εθνικής επετείου για την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, σύσσωμη η οικογένεια Μπάιντεν βρέθηκε στο Λευκό Οίκο προκειμένου να συμμετέχει στους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Πολλοί μελετώντας τα βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media παρατήρησαν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν με το πολυτάραχο παρελθόν δεν συμπεριφερόταν φυσιολογικά.

Έπιανε συνεχώς το πρόσωπό του, είχε έντονη εφίδρωση και κάποια στιγμή όπως κινήθηκε πίσω από την Τζιλ Μπάιντεν κάποιοι είπαν ότι σνίφαρε κοκαΐνη!

Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι η κοκαΐνη που βρέθηκε σε τουαλέτες του Λευκού Οίκου ανήκε στον γιο του Αμερικανού προέδρου.

Σκιές από τα νομικά προβλήματα του Χάντερ Μπάιντεν

Προσωπική οδύνη προκαλούν οι δικαστικές περιπέτειες του Χάντερ Μπάιντεν στον πατέρα του και πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο, με το θέμα να αναδεικνύεται στην αχίλλειο πτέρνα της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου.

Η απόφαση του Χάντερ Μπάιντεν να ομολογήσει την ενοχή του σε δύο υποθέσεις φοροδιαφυγής μικρής κλίμακας έδωσε τέλος σε δικαστική έρευνα πέντε ετών, η οποία δεν «ακούμπησε» τον πρόεδρο. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τζο Μπάιντεν βρήκαν, όμως, ευκαιρία για να καταδικάσουν την επιείκεια της αμερικανικής δικαιοσύνης απέναντι στον προεδρικό γόνο.

Ο 53χρονος Χάντερ έχει προσπαθήσει να απεξαρτηθεί από το κρακ, με την αμερικανική Δεξιά να τον αντιμετωπίζει ως παράδειγμα νεποτισμού και προνομιακής μεταχείρισης. Η φράση «το λάπτοπ του Χάντερ Μπάιντεν» έχει αποκτήσει συμβολική σημασία για τους αντιπάλους του προέδρου, με όλα όσα περιλαμβάνει η επίμαχη συσκευή, που εντοπίσθηκε σε κατάστημα επισκευής υπολογιστών το 2020 και έδωσε αφορμή για τη δίωξή του.

Ο Χάντερ επέλεξε σκόπιμα να ανακοινώσει τον συμβιβασμό του με τη Δικαιοσύνη σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την απαγγελία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα κατά του τέως προέδρου Τραμπ, προκειμένου να υπογραμμίσει τις διαφορές μεταξύ των δύο υποθέσεων. Οι σύμμαχοι του προέδρου επισημαίνουν ότι επέτρεψε σε εισαγγελέα, διορισμένο από τον Τραμπ, να ερευνήσει την υπόθεση του λάπτοπ.

Ο Ντέιβιντ Μπροκ, στέλεχος των Δημοκρατικών, λέει ότι η συμφωνία με την εισαγγελία προκάλεσε την κατάρρευση των θεωριών συνωμοσίας του στρατοπέδου Τραμπ. Από τη μεριά του, ο πρόεδρος δεν τοποθετήθηκε για το θέμα, με το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου να ανακοινώνει ότι το προεδρικό ζευγάρι αγαπά τον γιο του και τον στηρίζει στην προσπάθεια να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στην Καλιφόρνια, ο Τζο Μπάιντεν είπε: «Είμαι πολύ περήφανος για τον γιο μου».

Προβληματικοί συγγενείς έχουν δημιουργήσει πονοκέφαλο σε πολλούς προέδρους. Το ενδιαφέρον τους είχαν στρέψει τα μέσα ενημέρωσης στις οικονομικές δοσοληψίες του Ντόναλντ Νίξον –αδελφού του Ρίτσαρντ– με τον εκκεντρικό μεγιστάνα Χάουαρντ Χιουζ, στη δραστηριότητα του Μπίλι Κάρτερ ως εκπροσώπου των συμφερόντων της Λιβύης, στη θητεία του Νιλ Μπους σε Δ.Σ. πτωχευμένης τράπεζας, στην καταδίκη για ναρκωτικά του Ρότζερ Κλίντον.

Οι πρόεδροι επιλέγουν συνήθως να αποστασιοποιηθούν από τα προβλήματα των συγγενών τους. Ο Μπιλ Κλίντον χορήγησε, πάντως, προεδρική χάρη στον ετεροθαλή αδελφό του λίγο πριν εγκαταλείψει το Οβάλ Γραφείο.

Η υπόθεση Χάντερ Μπάιντεν έχει, ωστόσο, σημαντικές ιδιαιτερότητες και αποτελεί παράδειγμα της ακραίας πόλωσης και έλλειψης ορίων ευπρέπειας, όπως αυτά που προστάτευαν κάποτε τα μέλη της προεδρικής οικογένειας. Πολλοί Αμερικανοί παραμένουν, όμως, πεπεισμένοι πως ο γιος του προέδρου έχει και άλλα να κρύψει, πέρα από τις κατηγορίες πταισματικού χαρακτήρα τις οποίες αποδέχθηκε. Σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα η εταιρεία Harris για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έδειξε ότι 63% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν μπλεγμένος σε παράνομες δραστηριότητες στην Ουκρανία, ενώ 53% εκτιμούν πως ο Τζο Μπάιντεν συμμετείχε, ως αντιπρόεδρος.

Ακόμη και Δημοκρατικοί σύμμαχοι του προέδρου έχουν εκφράσει κατ’ ιδίαν ερωτήματα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν στην Ουκρανία και στην Κίνα.

Ο Χάντερ Μπάιντεν σνίφαρε κοκαΐνη μπροστά σε όλο το έθνος την 4η Ιουλίου; Prime News.

Back to top button