Διεθνή

Ρώσικη μαζική πυραυλική επίθεση κατά στόχων στην Οδησσό.Eρείπια ο καθεδρικός της Μεταμόρφωσης. Επλήγη από αντιαεροπορικό ουκρανικό πύραυλο;

Νύχτα γεμάτη θάματα νύχτα σπαρμένη ερείπια ναού..στην Οδησσό. Για 5η συνεχόμενη νύχτα η Ρωσία πραγματοποιεί μαζικές πυραυλικές επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχο στην κομβική Οδησσό. Η ουκρανική αεράμυνα επιχείρησε να τους αναχαιτίσει… αλλά μάταια. Οι 2 πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το γεγονός ότι το ανατολικό τμήμα του Καθεδρικού Ναού της Μεταμόρφωσης Spaso-Preobrazhensky στην Οδησσό με το ιερό υπέστη αρκετά σοβαρές ζημιές. Ωστόσο, η καταστροφή δεν ταιριάζει με ένα χτύπημα πυραύλου κρουζ που θα είχε ολοσχερώς εξαφανίσει το ναό. Το πιθανότερο είναι ότι αντιαεροπορικός πύραυλος των Ουκρανών κατέπεσε εκεί. Βέβαια η προπαγάνδα βοά κατά των Ρώσων..

Μια σειρά από εκρήξεις ακούστηκαν στην Οδησσό της Ουκρανίας, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dumskaya.

Νωρίτερα, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής έπεσαν στις περιοχές Νικολάγιεφ και Οδησσό, καθώς και στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιφέρειας Χερσώνα. TASS

Πύραυλοι Caliber, Onyx και Kh-22 εκτοξεύτηκαν σε στόχους στην περιοχή της Οδησσού .Εκτοξεύθηκαν από τη ρώσικη πλευρά:

_ Πύραυλοι Kalibr από τη θάλασσα,
— Kh22 υπερηχητικοί αερομεταφερόμενοι πύραυλοι
— Υπερηχητικά αντιπλοϊκά βλήματα Onyx.

Η αποτελεσματικότητα της αεράμυνας στην Οδησσό αυτή τη φορά είναι ακόμη χαμηλότερη. Τουλάχιστον τρεις ουκρανικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι έπεσαν μετά την εκτόξευση, άλλοι δύο δεν κατάφεραν να πλήξουν στόχους στον αέρα και εξερράγησαν λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση.
Οι εξ Οδησσού γράφουν: «Αυτοί οι άθλιοι άνθρωποι εκτόξευσαν ειδικά αντιαεροπορικούς πυραύλους σε υπερηχητικούς πυραύλους, γνωρίζοντας καλά ότι ήταν αδύνατο να τους καταρρίψουν”.

dimpenews.com

Back to top button