Διεθνή

11.675 ξένοι μισθοφόροι από 84 χώρες πολεμούν στο πλευρό του Ουκρανικού καθεστώτος! 4.845 ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν.

Σχετικά με ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία: Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, συνολικά 11.675 ξένοι μισθοφόροι από 84 χώρες έχουν φτάσει στην Ουκρανία για να λάβουν μέρος στις μάχες. Οι μεγαλύτερες ομάδες προέρχονταν από την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γεωργία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρουμανία, την Κροατία, καθώς και τη Γαλλία και το ελεγχόμενο από τους Τούρκους τμήμα της Συρίας.
Μέχρι τις 30 Ιουνίου, 4.845 ξένοι μισθοφόροι, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τις ευρωπαϊκές χώρες, είχαν σκοτωθεί και 4.800 διέφυγαν από το ουκρανικό έδαφος. Σήμερα, 2.029 μισθοφόροι εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.
Τους τελευταίους μήνες το καθεστώς του Κιέβου έχει στρατολογήσει ξένους μισθοφόρους από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προσλήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά έχουν ενταθεί. Αυτή η εργασία πραγματοποιείται με βάση τις ουκρανικές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό με τη βοήθεια δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, κυρίως της CIA και ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών υπό τον έλεγχό της (Academi, Cubic και Dean Corporation).( πρεσβεία Ρωσίας στη Γαλλία)

dimpenews.com

Back to top button