Διεθνή

Ανεβαίνει η ένταση στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Η Πολωνία θ΄αναπτύξει 10.000 στρατιώτες στα σύνορα με Λευκορωσία! ΒΙΝΤΕΟ

Ανεβαίνει η ένταση στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Η Βαρσοβία επικαλείται απειλές “προκλήσεων” εκ μέρους της πολιτοφυλακής των Wagner.Η κυβέρνηση της Πολωνίας θ΄αναπτύξει συνολικά περίπου στους 10 000 στρατιώτες κατά μήκος της συνοριογραμμής. Ήδη μπροστά στις κάμερες στρατιώτες με σύγχρονα όπλα και θωρακισμένα οχήματα αναπτύσσονται στα σύνορα.

Ο Υπ. Άμυνας Πολωνίας μίλησε για συνεργασία Μινσκ-Κρεμλίνου και ότι όλες οι επιθέσεις στα σύνορά μας στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας μας. Είμαι πεπεισμένος ότι όλες αυτές οι δράσεις γίνονται χάρη στο στρατό της Λευκορωσίας και θα ενδυναμώσουμε τα σύνορά μας.. Πρόκειται λέει το ρεπορτάζ για μια στρατιωτικο-πολιτική απάντηση στην άφιξη δυνάμεων Wagner στη Λευκορωσία κάτι που αποδεικνύεται κι από δορυφορικές φωτογραφίες από μια παροπλισμένη βάση κοντά στο Μινσκ αρχές Ιούνη. Φαίνονται αρκετά οχήματα και είναι μια βάση που μπορεί να φιλοξενήσει χιλιάδες μαχητές.

Ωστόσο ο Λουκασένκο από την πλευρά του δήλωσε ότι άουσε ”αυτό που επικαλείται η Πολωνία και ότι είναι θυμωμένη αλλά στην Λευκορωσία δεν μετακόμισαν οι δυνάμεις των Wagner. To μόνο που γίνεται είναι ότι κάποιοι από αυτούς μας μεταφέρουν την εμπειρία τους ως εμπειροπόλεμοι”. Αλλά δεν είναι μόνο η Πολωνία που έχει σύνορα με την Λευκορωσία είναι και η Λιθουανία που επίσης αναπτύσσει στρατεύματα στα σύνορα.

dimpenews.com

Back to top button