Διεθνή

Απόβαση Ρώσων κομάντο σε τούρκικο πλοίο!

Απόβαση Ρώσων κομάντο σε τούρκικο πλοίο! Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας επιθεώρησε έκανε νηοψία σε ένα τούρκικο πλοίο (σημαία Δημοκρατίας του Παλάου που βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό ωκεανό ) στη Μαύρη Θάλασσα ακριβώς στο βορρά του Βοσπόρου που κατευθυνόταν προς το λιμάνι Izmail στην Ουκρανία. ”Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν μια επιχείρηση στρατιωτική”. Με προειδοποιητικά πυρά το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Βασίλι Μπίκοφ» σταμάτησε για επιθεώρηση ένα πλοίο ξηρού φορτίου υπό σημαία Παλάου που κατευθυνόταν προς το ουκρανικό λιμάνι Izmail στη Μαύρη Θάλασσα. Ρώσοι κομάντο αποβιβάστηκαν στο τούρκικο πλοίο από ελικόπτερο που σηκώθηκε από το ρώσικο πλοίο. Μετά τη νηοψία το καράβι συνέχισε το δρόμο του.. Αλλά ο ρώσικος τσαμπουκάς έγινε..έτσι για να περνάει και το μήνυμα ποιός κάνει κουμάντο στη Μαύρη Θάλασσα.

Η ανακοίνωση του επεισοδίου πραγματοποιήθηκε από το Υπ. Άμυνας Ρωσίας που ανέφερε ότι «στις 13/8/23, περί τις 6:40 ώρα Μόσχας, στο ΝΔ τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, το περιπολικό Vasily Bykov του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που έλεγχε τη ναυτιλία, εντόπισε πλοίο ξηρού φορτίου το ”Sukra Okan” υπό σημαία Παλάου εν πλω προς το ουκρανικό λιμάνι Izmail».

Συμπληρώνει ότι «ο καπετάνιος του πλοίου δεν απάντησε στο αίτημα να σταματήσει για να ελέγξει την πιθανή μεταφορά απαγορευμένων εμπορευμάτων. Λόγω αυτού, Ρώσοι ναύτες έριξαν προειδοποιητικά πυρά από αυτόματα φορητά όπλα για να υποχρεώσουν το φορτηγό πλοίο να σταματήσει».

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας λέει ότι «αφού η ομάδα επιθεώρησης ολοκλήρωσε το έργο της στο Sukru Okan, το σκάφος συνέχισε να πλέει προς το Izmail».

Το πρακτορείο tass μεταδίδει σχετικά:

Το πλήρωμα του πλοίου «Vasily Bykov» του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού σταμάτησε βίαια το φορτηγό πλοίο «Sukra Okan» υπό σημαία Παλάου στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο κατευθυνόταν προς το ουκρανικό λιμάνι Izmail. Μετά την επιθεώρηση, το πλοίο συνέχισε να κινείται προς το λιμάνι προορισμού, δήλωσε στους δημοσιογράφους το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το τμήμα ανέφερε ότι το φορτηγό πλοίο βρέθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας περίπου στις 06:40 ώρα Μόσχας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο καπετάνιος του πλοίου δεν απάντησε στο αίτημα να σταματήσει για επιθεώρηση για τη μεταφορά απαγορευμένων εμπορευμάτων. «Για να σταματήσει αναγκαστικά το σκάφος από το ρωσικό πολεμικό πλοίο, ρίχθηκαν προειδοποιητικά πυρά από αυτόματα φορητά όπλα», ανέφερε το τμήμα.

Σημείωσαν ότι ένα ελικόπτερο Ka-29 με μια ομάδα Ρώσων στρατιωτικών ανυψώθηκε από το περιπολικό Vasily Bykov για να επιθεωρήσει το φορτηγό πλοίο. Ως αποτέλεσμα των ραδιοεπικοινωνιών, το Sukra Okan σταμάτησε και μια ομάδα επιθεώρησης προσγειώθηκε στο φορτηγό πλοίο. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης, το σκάφος επανέλαβε την κίνηση προς το λιμάνι του Izmail. Το στρατιωτικό τμήμα ανέφερε ότι τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζουν να περιπολούν σε καθορισμένες περιοχές

dimpenews.com

Back to top button