Διεθνή

Βηρυτός η Κωνσταντινούπολη! τεράστια έκρηξη στο λιμάνι Ντεριντζέ στις σιταποθήκες….! ΒΙΝΤΕΟ

Βηρυτός η Κωνσταντινούπολη! τεράστια έκρηξη στο λιμάνι Ντεριντζέ στις σιταποθήκες….!

Τεράστια έκρηξη συγκλόνισε σήμερα Δευτέρα το λιμάνι Ντεριντζέ, που βρίσκεται στη θάλασσα του Μαρμαρά στο τουρκικό κρατίδιο Κοτζαέλι, ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, καθώς συνεργεία διάσωσης και έκτακτης ανάγκης συνέρρευσαν στην περιοχή της έκρηξης. Oι τοπικές αρχές να επιβεβαιώνουν ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν ένα τεράστιο καπνό ν΄ανέρχεται από τη θάλασσα. Πλάνα έδειξαν την τρομακτική στιγμή μιας ισχυρότατης έκρηξης που ξέσπασε σε λιμάνι, περίπου 55 μίλια ανατολικά της Κωνσταντινούπολης. Δώδεκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κοτζαέλι, Σεντάρ Γιαβούζ.

Τοπικός αξιωματούχος είπε ότι αυτή την ώρα καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για να ελεγχθεί η κατάσταση και να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων, καλώντας τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες, η αιτία της έκρηξης στο λιμάνι Ντεριντζέ μπορεί να προκλήθηκε από διαρροή χημικού ή καυσίμου στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του Κοτζαέλι o Γιαβούζ ανακοίνωσε ότι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από έκρηξη σε αποθήκες σιτηρών στο λιμάνι. Η έκρηξη προήλθε λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου κατά τη μεταφορά σίτου από ένα πλοίο στο σιλό..

Γενικός Διευθυντής του TMO Ahmet Güldal: 13 από τα 54 σιλό-αποθήκες σιτηρών υπέστησαν ζημιές στην έκρηξη. Η έκρηξη μπορεί να προκλήθηκε από εμπλοκή σκόνης…

Το CNN Turk αναφέρει ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο σιλό ενώ το πλοίο φόρτωνε σιτηρά.

Η αιτία της έκρηξης στο λιμάνι της συνοικίας Derince του Κοτζαέλι είναι ακόμα άγνωστη, καθώς οι κάτοικοι ανέφεραν ότι τα σπίτια τους έτρεμαν και τα πλάνα δείχνουν πυκνά μανιτάρια μαύρου καπνού να αναδύονται για μίλια. Η έκρηξη στα σιλό που ανήκουν στο Τουρκικό Συμβούλιο Σιτηρών σημειώθηκε γύρω στις 14:35 τοπική ώρα, με έναν τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο να αναφέρει ότι ακουγόταν σαν «βίαιος σεισμός».

Τι γίνεται με τα δημητριακά; Πρόκειται για σαμποτάζ αναρωτιούνται …

Έχει σχέση με την διαμάχη για τα σιτηρά εξ Ουκρανίας;

dimpenews.com

Back to top button