Διεθνή

ΕΜΠΛΟΚΗ Η Πολωνία στέλνει πολλές δυνάμεις της στα σύνορα αφότου ελικόπτερα της Λευκορωσίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο της! Διαψεύδει το Μινσκ αλλά καταγγέλει συσσώρευση Πολωνικών στρατευμάτων στα σύνορα. ΒΙΝΤΕΟ

Εμπλοκή.. Η Πολωνία λέει ότι στέλνει πολλές δυνάμεις της στα σύνορα αφότου τα ελικόπτερα της Λευκορωσίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο της. Σύμφωνα με πολωνική εκδοχή δύο λευκορωσικά ελικόπτερα παραβίασαν τα εναέρια σύνορα της Πολωνίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων. Ο Επιτετραμμένος της Λευκορωσίας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει το πολωνικό διπλωματικό τμήμα. Η διέλευση σε χαμηλό υψόμετρο έκανε τον εντοπισμό δύσκολο. Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας διέταξε αύξηση των στρατευμάτων και των πόρων, ενημέρωσε το ΝΑΤΟ και κάλεσε τον επιτετραμμένο της Λευκορωσίας,..

Το Υπουργείο Άμυνας Λευκορωσίας διαψεύδει την παραβίαση εναέριου χώρου αλλά μιλάει για συσσώρευση στρατευμάτων Πολωνίας στα σύνορα : Οι κατηγορίες για παραβίαση των πολωνικών συνόρων από ελικόπτερα Mi-24 και Mi-8 της Πολεμικής Αεροπορίας και των Δυνάμεων Αεράμυνας της Λευκορωσίας είναι τραβηγμένες και έγιναν από την πολωνική στρατιωτική-πολιτική ηγεσία για να δικαιολογήσουν τη συσσώρευση δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας.

dimpenews.com

Back to top button