breaking newsΆποψηΕλλάδα

Η αστυνομία έχει καταντήσει όργανο στα χέρια ενός παρανοϊκού φασιστοδικτάτορα που την χρησιμοποιεί για να επιβάλει το κάθε αρρωστημένο σχέδιο που έχει στο μυαλό του

Φυσικοί αυτουργοί στη δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ομως οι ευθύνες δεν τελειώνουν σε αυτούς.

Υπάρχει μια σειρά από γεγονότα που επέτρεψαν να κινηθεί το φονικό μαχαίρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Europol είχε ειδοποιήσει την Ελληνική Αστυνομία ότι έρχονται οι μανιακοί. Οι οποίοι είναι γνωστοί εδώ και πολλά χρόνια, αφού έχουν κάνει επεισόδια σε πολλές χώρες.

Ακόμη και η ΑΕΚ είχε προειδοποιήσει την Αστυνομία ότι θα έρθουν Κροάτες για επεισόδια, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλός της Γιώργος Κοσμάς. Η ΕΛ.ΑΣ. όμως είχε άλλα επείγοντα. Επρεπε να φυλάει τις λαμαρίνες στην Πλατεία Εξαρχείων μην τις βάψουν οι κάτοικοι, που διαμαρτύρονται για τη μετατροπή της μοναδικής πλατείας της περιοχής σε εργοτάξιο.

Η Αστυνομία έπρεπε επίσης να φυλάει το Πάρκο Δρακόπουλου, από τους κάτοικους που το φρόντιζαν πολλά χρόνια πριν αποφασίσει ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης να το «αξιοποιήσει» κόβοντας τα όμορφα δέντρα του και βάζοντας μεταλλικά πλέγματα γύρω του. Οι εργολάβοι πρέπει να δουλέψουν.

Η Αστυνομία έχει ένα σωρό δουλειές. Πρέπει να τρέχει σε απεργίες και να δέρνει διαδηλωτές, πρέπει να φυλάει με χιλιάδες άνδρες κάθε απίθανο σελέμπριτι (π.χ. Φουρθιώτη), επιχειρηματία ή ανθυποστέλεχος της κυβέρνησης.

Πού να τα προλάβει όλα; Ενώ είναι δεύτερη στην ΕΕ σε αριθμό ένστολων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, και παρά τη δύναμη των 58.000 ανδρών και γυναικών, αναγκάζεται να βάζει σε… σειρά τις ανάγκες της δημόσιας τάξης.

Για παράδειγμα, προτεραιότητα είναι η έξωση οικογενειών από τη μοναδική κατοικία τους όταν το ζητάνε τα κοράκια των funds. Αν ο ιδιοκτήτης είναι και ανάπηρος δείχνουν ένα ζήλο παραπάνω.

Δεν είναι προτεραιότητα το ξήλωμα των κυκλωμάτων της νύχτας. Ισως επειδή, όπως πολλές φορές έχει αποδειχθεί, στελέχη της συμμετέχουν ως μπράβοι, τσιλιαδόροι και αφεντικά σε τέτοια κυκλώματα.

Δεν είναι προτεραιότητα η αντιμετώπιση των κυκλωμάτων trafficking. Στην Ηλιούπολη που αποκαλύφθηκε ένα τέτοιο και συμμετείχε αστυνομικός, είναι ελεύθερος και, όπως καταγγέλλει το θύμα, απειλεί.

Εκεί που πραγματικά δεν προλαβαίνει καθόλου η αστυνομία είναι να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα. Τη βαριά οπλισμένη Μαφία που πολύ συχνά σκοτώνει μέρα μεσημέρι. Αλλά και τις μικρές μαφίες, που παράνομα καταλαμβάνουν τον δημόσιο αιγιαλό εμποδίζοντας, ακόμη και με βία, τους πολίτες να ευχαριστηθούν τα τελευταία δωρεάν πράγματα που υπάρχουν στη χώρα, τον ήλιο και τη θάλασσα. Επρεπε να ξεσηκωθούν οι ίδιοι οι πολίτες με το κίνημα για ελεύθερες παραλίες, να απαιτήσουν την εφαρμογή του νόμου, για να συληφθούν μερικοί.

Ως πολίτες περιμέναμε η Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να αντιμετωπίσει τους Κροάτες νεοναζί πριν φτάσουν στο έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια

karditsastakra.

Back to top button