Διεθνή

Θα καταστρέψει τη χώρα θα την κάνει Ουκρανία στο όνομα του Αμερικανοπατριωτισμού! Αλεξανδρούπολη: περικυκλωμένα στρατόπεδα από εστίες, σκάνε βλήματα σε πεδίο βολής, εκκένωση νοσοκομείου τα νεογνά στο πλοίο! ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Θα καταστρέψει τη χώρα θα την κάνει Ουκρανία στο όνομα του Αμερικανοπατριωτισμού! Αλεξανδρούπολη: περικυκλωμένα στρατόπεδα από εστίες, σκάνε βλήματα σε πεδίο βολής, απειλήθηκαν πυρομαχικά στρατού, εκκένωση νοσοκομείου τα νεογνά στο πλοίο! Συνεχείς εκκενώσεις πληθυσμού. Μόνο που οι εκκενώσεις πληθυσμού σε Έβρο ισοδυναμεί με ήττα ολκής.. ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ- ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αυτόπτες λένε είναι καθαρά εμπρησμοί.

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να είναι η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για τέταρτη μέρα.

νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Τα ξημερώματα εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο της πόλης, καθώς οι φλόγες έφτασαν κοντά στον περίβολο ενώ οι καπνοί κάλυψαν όλη την περιοχή. Ενενήντα ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι. Εξάλλου, η φωτιά πέρασε την Εγνατία οδό και βρίσκεται κοντά στο τμήμα ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, όπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που εκκενώθηκε προληπτικά.

Λίγο νωρίτερα, ακούστηκαν εκρήξεις καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από πεδίο βολής, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα αποθήκες πυρομαχικών του στρατού. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν για ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα προκειμένου να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις στον περιορισμό και κατάσβεση των ενεργών εστιών.

Την κατάσταση επιδεινώνει το ισχυρό μελτέμι που φτάνει ακόμη και τα 7 μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης ενώ εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα και μετά. Η φωτιά πέρασε και στο Προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς, ενώ εντοπίστηκε νεκρός άντρας, κατά πάσα πιθανότητα μετανάστης στην περιοχή της Λευκίμμης.

Εστάλη μήνυμα από το 112 και εκκενώθηκαν 8 συνολικά οικισμοί που βρέθηκαν σε πύρινο κλοιό και συγκεκριμένα τα χωριά Ελαιώνας, Έλατος, Πεύκη, Άγιος Γεώργιος, Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή.

Όλοι οι κάτοικοι από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης.

Εκκενώθηκε γηροκομείο

Περίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Με έκδηλη συναισθηματική φόρτιση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων σημειώνοντας ότι η προστασία τους του προσέφερε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση της ζωής του.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Μέτωπα σε Ροδόπη, Εύβοια, Βοιωτία και Κύθνο

Σε ετοιμότητα παραμένουν και οι κάτοικοι στη Ροδόπη, καθώς οι κάτοικοι έλαβαν μετά τα μεσάνυχτα μήνυμα από το 112. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου μαίνεται ανεξέλεγκτη και οι φλόγες κατέστρεψαν σπίτια στα χωριά Σώστης, Πολύανθος και Ληνό.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και στην Εύβοια, όπου εκκενώθηκαν τα νότια Ψαχνά και η Βόρεια Αρτάκη.

Επίσης μαίνεται η φωτιά στην Βοιωτία, όπου τη Δευτέρα έχασε τη ζωή του ένας κτηνοτρόφος, στην Καβάλα αλλά και στην Κύθνο. Τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν στο Δίστομο.

dimpenews.com

Back to top button