breaking newsΔιεθνή

Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια έχασαν η κάθε μία επιχειρήσεις που διαχειρίζονται κοντά στο 1 τρισ. δολάρια

Μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρείες που μετεγκαθίστανται σε άλλα μέρη των ΗΠΑ από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια παρασύρουν μαζί τους μεγάλες επιχειρήσεις.

Από τη Fiona Connor για την Dailymail.Com

Η φυγή έχει προκαλέσει τη βορειοανατολική και τη δυτική Ακτή να χάσουν υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα, ενώ το Τέξας και η Φλόριντα ετοιμάζονται να αρχίσουν να καρπώνονται τα οφέλη των επιχειρήσεων που αναζητούν νέες ευκαιρίες.

Η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς έχουν χάσει η κάθε μία επιχειρήσεις που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία κοντά στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις εταιρικές δηλώσεις περισσότερων από 17.000 εταιρειών, αναφέρει το Bloomberg. Η επιθυμία για χαμηλότερους φόρους, πιο ζεστό καιρό, οικονομικά προσιτή στέγαση και νομοθεσία κατά της κουλτούρας Woke οδηγεί τις επιχειρήσεις στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ενώ οι τιμές των κατοικιών στο Μαϊάμι ανεβαίνουν και ο τομέας της κατασκευής νέων χώρων γραφείων ξεκινά να κινείται, το Τέξας συνεχίζει να υποδέχεται βαρέων βαρών μέλη της βιομηχανίας, τραπεζικούς ειδικούς και εργαζόμενους σε εταιρείες διαχείρισης πλούτου.

Η Tesla αναμένεται να δαπανήσει 770 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση του «Gigafactory Texas» που εδρεύει στο Austin, το οποίο λειτουργεί ήδη από τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Η Wells Fargo & Co επενδύει σε μια πανεπιστημιούπολη γραφείων δύο πύργων, 850.000 τετραγωνικών ποδιών στο Irving του Τέξας. Αναμένεται να στεγάσει χιλιάδες εργαζόμενους με την ολοκλήρωσή του το 2025.

Η Charles Schwab Corp. ανακοίνωσε τη μετακίνηση της προς τα προάστια του Dallas το 2020, κάτι που ακολούθησε φέτος και η Goldman Sachs Group Inc.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας στα χρηματοοικονομικά και τις ασφάλειες έχει αυξηθεί κατά 33% στο Dallas τα τελευταία δέκα χρόνια -ένα ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

«Το Τέξας έχει μια ακμάζουσα οικονομία, έναν μεγάλο και ταχέως αναπτυσσόμενο πληθυσμό, μια πολύ διαφοροποιημένη βιομηχανική δομή, και όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε μια ταχεία ανάπτυξη του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών», είπε στο Investment News ο Bernard Weinstein, ομότιμος καθηγητής εφαρμοσμένων οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Βορείου Τέξας στο Denton.

Το Fort Worth έχει τη φήμη ότι είναι προορισμός για τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας, ενώ το Dallas θεωρείται επιχειρηματικό κέντρο με εξειδίκευση στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τα ακίνητα.

«Αισθανόμαστε πολύ καλά με την εστίασή μας στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών», ανέφερε πρόσφατα ο δήμαρχος του Fort Worth, Mattie Parker. «Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να μετακομίσουν σε ένα μέρος όπως το Βόρειο Τέξας, ακόμη και από παράκτιες πόλεις όπου ήταν πραγματικά πιο γνωστοί εκεί για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι μετακόμισαν στο Fort Worth πέρυσι, καθιστώντας το τη 13η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, καθώς οι εταιρείες έχουν βαρεθεί από τους σκληρούς κανονισμούς και τους υψηλούς φόρους. Αν και σίγουρα υπάρχει οικονομικό κίνητρο, ο Charles Hwang, επικεφαλής επενδύσεων στη Lightning Capital, λέει ότι η αλλαγή έχει τα πλεονεκτήματά της.

Ο Hwang μετακόμισε με την οικογένειά του στο West Palm Beach από τη Νέα Υόρκη το 2021 και λέει ότι ο χρόνος με την οικογένειά του φαίνεται διαφορετικός. «Στο Μανχάταν, ακόμα κι αν κάποιος έχει ένα σούπερ μεγάλο διαμέρισμα, δεν μπορείς να ζήσεις εύκολα έχοντας μια 10μελή οικογένεια», τόνισε.

primenews

Back to top button