breaking newsΔιεθνή

Ναζιστικά σύμβολα και παιδική πορνογραφία βρέθηκαν σε συνομιλίες της γερμανικής αστυνομίας

 

Μια άλλη ομάδα εντός των δομών ασφαλείας της Γερμανίας βρέθηκε να έχει τάση προς τις ναζιστικές εικόνες. Οι αξιωματούχοι του Recklinghausen ανησυχούν για αυτό το περιστατικό, το δεύτερο τους τελευταίους μήνες.

Οι εισαγγελείς στη Γερμανία ανακάλυψαν παράνομο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων ναζιστικών συμβόλων σε μηνύματα συνομιλίας που αφορούσαν πέντε αστυνομικούς από τρεις διαφορετικές αστυνομικές περιφέρειες.

Η ανακάλυψη έγινε μετά από έρευνες στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Οι πέντε άνδρες, ηλικίας 22 και 25 ετών, θεωρούνται ύποπτοι ότι αντάλλαξαν ναζιστικά σύμβολα σε συνομιλίες και κατείχαν παιδική πορνογραφία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, σύμφωνα με την Ανέτ Μιλκ, την γενική εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση.

Τρεις από τους κατηγορούμενους ανήκουν στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Recklinghausen, ένας στις αστυνομικές αρχές στο Kleve και στο Borken.

Σύμφωνα με τη Milk, συνάντησαν αυτές τις συνομιλίες κατά τη διάρκεια ερευνών σε έναν έκτο ύποπτο. Η εισαγγελία έχει κατηγορήσει τον πρώην πλέον αστυνομικό για ανταλλαγή δεξιών εξτρεμιστικών συμβόλων σε συνομιλίες και κατοχή και διανομή παιδικής πορνογραφίας. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του εργάστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Τα σπίτια τριών αστυνομικών ερευνήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

primenews“Οι καταγγελίες με συγκλόνισαν. Στο ποινικό δίκαιο, το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει και εδώ. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί είναι τόσο σοβαροί που μετά την εξέταση κάθε μεμονωμένης περίπτωσης, απαγόρευσα αμέσως στους τρεις αστυνομικούς να ασκούν υπηρεσιακές δραστηριότητες”, η Friederike Zurhausen, αρχηγός της αστυνομίας του Recklinghausen, αναφέρεται σε δήλωση.

Οι αστυνομικοί διέπραξαν αυτές τις πράξεις ενώ εξακολουθούσαν να εκπαιδεύονται στο πλαίσιο του διπλού πτυχίου τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρούλ, περιέγραψε τους αξιωματικούς ότι είχαν δείξει χαρακτήρα και ηθικά ελαττώματα ακατάλληλα για ένστολους αξιωματικούς.

«Όποιος διαδίδει περιεχόμενο όπως είναι τώρα στην αίθουσα εγείρει σημαντικές αμφιβολίες για την καταλληλότητα του χαρακτήρα του. Ως εκ τούτου, οι τέσσερις επικηρυγμένες απαγορεύσεις επίσημων εργασιών και η εσωτερική εφαρμογή είναι η σωστή συνέπεια αυτή τη στιγμή», ανέφερε σε δήλωσή του.

Αυστηρές οδηγίες για πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Ο Ρουλ επέμεινε ότι οι νεαροί αξιωματικοί, όπως και τα ανώτερα μέλη της αστυνομίας, είναι εξίσου υπεύθυνοι για τις πράξεις τους.

«Οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και οι μεγαλύτεροι, πρέπει να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη, το νόμο και τις αξίες του συντάγματός μας χωρίς καμία αμφιβολία», συνέχισε.

Η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει ρητά τη δημόσια άρνηση του Ολοκαυτώματος και τη διάδοση της ναζιστικής προπαγάνδας, τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε δημόσια φόρουμ. Αυτό περιλαμβάνει την κοινή χρήση εικόνων όπως σβάστικες, φορώντας στολές SS και δηλώσεις υποστήριξης του Χίτλερ.

Ο νόμος θεσπίζει επίσης αυστηρές οδηγίες για το πώς οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να μετριάζουν τη ρητορική μίσους και να αναφέρουν απειλές.

Αρκετές ακροδεξιές τρομοκρατικές επιθέσεις το 2019 και τις αρχές του 2020 ώθησαν τις γερμανικές αρχές να προειδοποιήσουν για κλιμάκωση του εξτρεμισμού, γεγονός που οδήγησε σε αυστηρότερους αυτούς τους νόμους για τη ρητορική μίσους πέρυσι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανική αστυνομία έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του υπουργείου από τα τέλη Ιουλίου, η αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ανέστειλε ή τιμώρησε 105 περιστατικά δεξιάς εξτρεμιστικής συμπεριφοράς τα τελευταία έξι χρόνια.

Σχόλιο: PrimeNews.press μήπως και σε αυτή την περίπτωση υποκινούνται οι εν λόγω αστυνομικοί της γερμανικής αστυνομίας από τον Τραμπ τον Πούτιν και τον φυλακισμένο στο Δομοκό;

primenews

Back to top button