Διεθνή

Ο αντιρωσικός αντι-ορθόδοξος δαιμονισμός συνεχίζεται. Έκοψαν και τον επικό Μπρέγκοβιτς. Η Μολδαβία του απαγόρευσε την είσοδο και ακύρωσε κονσέρτο του. Η Ευρώπη δεν θέλει πολιτισμό θέλει μόνο Σατανισμό, drugs και όργια όπως οι ΗΠΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Ο αντιρωσικός αντι-ορθόδοξος δαιμονισμός συνεχίζεται. Έκοψαν και τον επικό Μπρέγκοβιτς. Η Μολδαβία του απαγόρευσε την είσοδο και ακύρωσε κονσέρτο του. Η Ευρώπη δεν θέλει πολιτισμό θέλει μόνο Σατανισμό, drugs και όργια όπως οι ΗΠΑ!

Ο αντιρωσικός αντι-ορθόδοξος δαιμονισμός συνεχίζεται. Έκοψαν και τον Μπρέγκοβιτς. Η Μολδαβία του απαγόρευσε την είσοδο και ακύρωσε κονσέρτο του. Η Μολδαβία απαγορεύει την είσοδο στον Γκόραν Μπρέγκοβιτς για «λόγους ασφαλείας».Σύμφωνα με τον μολδαβικό Τύπο, οι φιλορωσικές θέσεις του μουσουργού κατά τα φαινόμενα έπαιξαν ρόλο σε αυτή την απόφαση.

Αφού άδειασαν τις βιβλιοθήκες από κάθε τι στη ρώσικη γλώσσα έκαψαν κατά σωρούς ρώσικη λογοτεχνία στην Ουκρανία απαγορεύθηκε όλη η ρώσικη κλασική κουλτούρα από Νοστογιέφσκι ως Ραχμάνινοφ, Tchaikovsky στην Ευρώπη απαγορεύθηκαν και ακυρώθηκαν κονσέρτα και παραστάσεις απαγορεύθηκε η συμμετοχή Ρώσων αθλητών και ομάδων σε διεθνή τουρνουά λογόκριναν και έκοψαν τα ρώσικα δορυφορικά κανάλια RT, Sputnik, περιθωριοποίησαν την κανονική Εκκλησία Ουκρανίας μόνο και μόνο γιατί ήταν για 4 αιώνες στη δικαιοδοσία Μόσχας, άλλαξαν θρησκευτικό ημερολόγιο να μην συμπίπτει εορτασμός Χριστουγέννων με Ρώσους, απαγόρευσαν τη ρώσικη γλώσσα σε όποια έκφανση στα ΜΜΕ, φυλάκισαν και τον τελευταίο καλόγερο γιατί είχε κάποιο βιβλίο του Ντοστογιέφσκι ….τώρα απαγόρευσαν και το μεγαλύτερο συνθέτη Βαλκανίων και από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη σε περιοδείες του ανά την Ευρώπη.

Ο σερβοκροάτης συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς έμαθε χθες Κυριακή πως για «λόγους ασφαλείας» του απαγορεύεται η είσοδος στη Μολδαβία, χώρα που γειτονεύει με την Ουκρανία και έχει κάνει πολύ πιο αυστηρούς τους ελέγχους στα σύνορα μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τον μολδαβικό Τύπο, οι φιλορωσικές θέσεις του μουσουργού κατά τα φαινόμενα έπαιξαν ρόλο σε αυτή την απόφαση, καθώς ο διάσημος καλλιτέχνης, 73 ετών, «υποστήριξε ανοικτά την προσάρτηση της Κριμαίας», όπου έδωσε συναυλία τον Μάρτιο του 2015, «και την εισβολή στην Ουκρανία».

«Μας λυπεί που πληροφορούμαστε ότι ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς και το συγκρότημά του δεν θα μπορέσουν να εμφανιστούν απόψε Δευτέρα, για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τους οργανωτές, ούτε με τους καλλιτέχνες», ανέφερε το Gustar Music Festival, μια ώρα από την πρωτεύουσα Κισινάου.

«Δυστυχώς, δεν έλαβαν άδεια να εισέλθουν στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, ενώ είχαν ήδη προσγειωθεί στο αεροδρόμιο», σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε από τους οργανωτές του φεστιβάλ στην πλατφόρμα Facebook.

Ο κ. Μπρέγκοβιτς, σύμφωνα με δήλωσή του που δημοσιοποίησαν οι οργανωτές, είναι «πολύ απογοητευμένος» που τον απέλασαν «χωρίς καμιά επίσημη εξήγηση».

«Δίνω συναυλίες τη μια πίσω από την άλλη μαζί με τους μουσικούς μου σε όλη την Ευρώπη και ουδέποτε είχα συναντήσει προβλήματα», συμπλήρωσε.

Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra, που κέρδισε τη Eurovision του 2022, ήταν επίσης προγραμματισμένο να εμφανιστεί χθες.

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, η μολδαβική συνοριοφυλακή διευκρίνισε πως «απαγόρευσε την είσοδο σε 29 αλλοδαπούς», συμπεριλαμβανομένου του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, «κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών».

«Οι οργανωτές είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για αυτή την απαγόρευση, η οποία επιβλήθηκε από το 2022» στο πλαίσιο των «μέτρων ασφαλείας» που αποφασίστηκαν σε συντονισμό με τις υπηρεσίες πληροφοριών και διεθνείς εταίρους, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι αρχές στην πρώην σοβιετική δημοκρατία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων με τη Μόσχα. Η Κισινάου καταγγέλλει πως γίνονται προσπάθειες αποσταθεροποίησης της φιλοδυτικής κυβέρνησης προκειμένου να αναλάβει την εξουσία φιλορωσική.

Γεννημένος στο Σεράγεβο το 1950, γιος μητέρας από τη Σερβία και πατέρα από την Κροατία, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, αστέρι της ροκ της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, μεσουράνησε τα χρόνια του 1970 και του 1980, όταν ήταν επικεφαλής του συγκροτήματος Bijelo Dugme («Λευκό Κουμπί»).

Ο ροκ κιθαρίστας μεταμορφώθηκε κατόπιν σε συνθέτη, υπογράφοντας τη μουσική ταινιών του Εμίρ Κουστουρίτσα (Ο καιρός των τσιγγάνων, Underground), όπως και του γάλλου Πατρίς Σερό (La Reine Margot, 1994).

dimpenews.com

Back to top button