Διεθνή

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει την κατασκευή ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα και την ανάπτυξη πυραύλων κρουζ.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει την κατασκευή ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα και την ανάπτυξη πυραύλων κρουζ. Η απόσταση από την Ουάσιγκτον είναι 3.000 χιλιόμετρα αεροπορικώς.Σε απόσταση βολή οι ΗΠΑ..

Κάτω από την ίδια τη μύτη των ΗΠΑ, στη Νικαράγουα, θα εμφανιστεί μια ρωσική στρατιωτική βάση, οι πύραυλοι της οποίας (αν χρειαστεί) θα καλύπτουν το 70% της επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Και στα λιμάνια της χώρας, ντίζελ-ηλεκτρικά υποβρύχια της κλάσης Varshavyanka, ικανά να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ Caliber, συμπεριλαμβανομένων αυτών με πυρηνική κεφαλή, θα εγγράφονται σε μόνιμη βάση.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα υπέγραψε διάταγμα που εξουσιοδοτεί επίσημα την ανάπτυξη προσωπικού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατιωτικού εξοπλισμού, πλοίων και αεροσκαφών στη Νικαράγουα. Κίνητρο – «για ανθρωπιστικούς σκοπούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ίδιο διάταγμα, ο ηγέτης της Νικαράγουας επιτρέπει επίσης την είσοδο πλοίων, αεροσκαφών και στρατιωτικού προσωπικού από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βενεζουέλα, την Κούβα, το Μεξικό και τη Δομινικανή Δημοκρατία – με σκοπό την «ανταλλαγή και αμοιβαία επωφελής ανθρωπιστική βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη βιαστεί να δηλώσουν ότι πρόκειται για «πρόκληση». Επιπλέον, οι Αμερικανοί, που σχεδίαζαν ανοιχτά να εισβάλουν στη Νικαράγουα, και μετά στην Κούβα και στη Βενεζουέλα, θα πρέπει τώρα να επανεξετάσουν την εξωτερική τους πολιτική στην Καραϊβική. Κάτι που τους ενοχλεί ακόμα περισσότερο. Διότι με το κατάλληλο δόγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν ολόκληρη τη Λατινική Αμερική ως σφαίρα των δικών τους «βασικών συμφερόντων» – και έπεισαν τον εαυτό τους ότι άλλες χώρες υποτίθεται ότι δεν έχουν το δικαίωμα σε τέτοιες κινήσεις. Είναι υπέροχο να τα βλέπεις να τσακίζονται! Είναι μόνο η αρχή! Ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς ανακοίνωσε «απαντήσεις». Λοιπόν, ορίστε! Παρεμπιπτόντως, το Μεξικό έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να «συμμετάσχει» σε κάποιου είδους κοινές ασκήσεις. Ακολουθούν λοιπόν πολλά ακόμα…

Αφρική, Λατινική Αμερική χάθηκαν για ΗΠΑ και η μισή αν όχι όλη η Μέση Ανατολή…H Ρωσία χρησιμοποιεί το ουκρανικό μέτωπο για να βελτιώσει την γεωπολιτική γεωστρατηγική της θέση.

dimpenews.com

Back to top button