breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μηνύει Google και Youtube για λογοκρισία

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μηνύει την Google για βίντεο που τον κατέβασαν στο YouTube, συμπεριλαμβανομένων βίντεο όπου αμφισβητούσε την ασφάλεια των εμβολίων.

Ο Κένεντι κατηγορεί τον τεχνολογικό γίγαντα για παραβίαση του δικαιώματος της 1ης Τροποποίησης, που διασφαλίζει την ελευθερία του λόγου.

Στην αγωγή του, ο Κένεντι στρέφεται και κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν και τους κατηγορεί για διαπλοκή με την Google.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λογοκρίνει τους επικριτές της», είπε ο επικεφαλής δικηγόρος Scott Street.

«Δεν μπορεί να το κάνει αυτοβούλως και δεν μπορεί να το κάνει παρέχοντας την εξουσία σε ιδιωτικές οντότητες όπως η Google να ενεργούν ως λογοκριτές. Αυτή η αρχή είναι θεμελιώδης για την αμερικανική δημοκρατία, ιδιαίτερα όσον αφορά τον πολιτικό λόγο. Αυτή η υπόθεση αφορά τη διατήρηση της ελευθερίας των ψηφοφόρων να μιλούν, να ακούν, να σκέφτονται μόνοι τους».

Ένα διαγραμμένο βίντεο ήταν μεταξύ του Κένεντι και του Μάικ Τάισον, όπου ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κατηγόρησε τη CIA ότι σκότωσε τον πατέρα του…

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, υπέβαλε καταγγελία 27 σελίδων στην Καλιφόρνια την Τετάρτη, αναφέροντας ότι τα sites είχαν υποκύψει στις πιέσεις να τον «σιωπήσουν» από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον αντίπαλό του στους Δημοκρατικούς, τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Οι δικηγόροι του κ. Κένεντι ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι η όσα έλεγε σχετικά με τα εμβόλια Covid λογοκρίθηκε με «φανερά και κρυφά» μέσα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, το YouTube είναι ένας κρατικός παράγοντας και παραβίασε τα δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας του κ. Κένεντι κάνοντας διακρίσεις απόψεων».

Τον περασμένο μήνα, ένα βίντεο που περιείχε τη συζήτησή του με τον παρουσιαστή του podcast Τζόρνταν Πίτερσον αφαιρέθηκε από το YouTube και αυτό έγινε όπως αναφέρεται λόγω “παραβίασης της πολιτικής παραπληροφόρησης για τα εμβόλια”.

Η μήνυση αναφέρει αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν ομιλίες και συνεντεύξεις του κ. Κένεντι, συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης με τον Τζο Ρόγκαν και μιας ομιλίας που έδωσε στο Ινστιτούτο Πολιτικής του Νιού Χάμσαϊρ τον Μάρτιο.

Κατηγορεί τις πλατφόρμες ότι φιμώνουν «τους ανθρώπους που δεν θέλουν να ακούσουν οι Αμερικανοί».

«Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες τεχνολογίας – ιδίως το Facebook και το Instagram (και τα δύο ανήκουν στη μητρική Meta του Facebook) και το Twitter (που ανήκει πλέον στον Έλον Μασκ) – το YouTube δεν αντιμετώπισε διαφορετικά τον Κένεντι τώρα που είναι πολιτικός υποψήφιος», αναφέρει η αγωγή.

Σε μια εμφάνισή του τον περασμένο μήνα ενώπιον της Υποεπιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη μετατροπή σε όπλο της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, ο Κένεντι Τζούνιορ μίλησε ενάντια σε αυτό που περιγράφεται ως μια φουρνιά «μεγάλης κυβέρνησης, μεγάλης τεχνολογίας και μεγάλων μέσων ενημέρωσης».

Ο 69χρονος μάλιστα υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ακρόασης που μεταδόθηκε σε εθνική τηλεόραση ότι κατά κάποιο τρόπο λογοκρίθηκε.

Σε μια δήλωση στον Independent, ο εκπρόσωπος της Google, Χοσέ Καστανέντα, δήλωσε: «Το YouTube εφαρμόζει τις Οδηγίες κοινότητας με διαφάνεια και συνέπεια, ανεξάρτητα από την πολιτική άποψη.

Και συμπλήρωσε: «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και ανυπομονούμε να τους αντικρούσουμε». –

Τον Μάρτιο, ο Κένεντι Τζούνιορ κατέθεσε ομαδική αγωγή εναντίον του Μπάιντεν και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για απόπειρα να παρακινήσουν το Facebook, το Twitter και την Google να «λογοκρίνουν συνταγματικά προστατευμένο λόγο» στις πλατφόρμες τους.

Ο 

Back to top button